Dhaulagiri Trekking - Een tententrekking in een ongerept gebied
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
banner dhaulagiri

Dhaulagiri Tenten Trekking

Dhaulagiri Tenten Trekking

€2450 per persoon

Een tententrekking in een maagdelijk gebied: Dhaulagiri.

trekking dhaulagiri mapDeze Dhaulagiri trekking vindt plaats nabij de Dhaulagiri  ten noordwesten van Pokhara. De Daulagiri range bestaat uit 15 pieken van meer dan 7000m. Tijdens deze maagdelijke Dhaulagiri trekking steken we twee passen over: French Pass (5240m) en Thapa Pass (5200m). Dhaulagiri Basecamp ligt op 4640m en is onze doel tijdens deze reis.  Alhoewel deze trekking vlak naast het Annapurna Conservation Area plaatsvindt, zal je hier weinig trekkers aantreffen. Hier zijn enkel teahouses in het eerste deel van de trekking.  Naar het einde toe zijn we aangewezen op onze eigen tenten en koken we zelf.  Dit maakt deze Dhaulagiri trekking duurder, omdat we eten en materiaal moeten meenemen. Hiervoor hebben we een team van dragers nodig.

Het laatste deel van de Dhaulagiri trekking sluit je aan op het einde van het Round Annapurna Circuit. We vliegen terug vanuit Jomsom naar Pokhara. Indien u wenst kan u ook terug wandelen  in plaats van te vliegen. Gelieve ons hiervoor te contacteren.  Bent u sportief en avontuurlijk aangelegd, dan is dit uw trekking! Geschikt voor mensen die een ander soort trekking willen doen dan de klassieke trekkings.

Deze Dhaulagiri trekking doe je het best in het voorjaar of najaar.  Verwacht niet veel comfort tijdens deze trekking. Enkel in het begin heb je éénvoudige lodges (teahouses) maar zeker niet van hetzelfde niveau als in de Annapurna of Everest regio.  Tijdens de tententrekking heb je een eigen tent (gedeeld per twee personen). Er gaat een kok mee die eten kookt en de tenten worden door het team opgezet.   Zoek je een gelijkaardige tententrekking? Bekijk dan ook de Lower Dolpo Trekking, die zich ten westen van deze regio situeert.

trek Dhaularigi

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
Aankomst in Kathmandu. U wordt door ons opgewacht aan de luchthaven met een privé voertuig en chauffeur. U wordt naar uw hotel gevoerd en ontmoet de gids die met u de planning overloopt. Indien er nog iets gekocht moet worden, doen we dat die dag. U verkent het oude centrum van Kathmandu: kleine straatjes met winkeltjes en een gezellige drukte.
2
Kathmandu - Beni
We rijden richting Pokahra en dan naar Beni. Een rit van een achttal uren. Indien gewenst kan je ook vliegen, maar dan komt er een extra kost bij.
3
Beni - Babiachor (950m)
4
Babiachor (950m) - Dharapani (1400m)
5
Dharapani (1400m) - Muri (1850m)
6
Muri (1850m) - Boghara (2080m)
7
Boghara (2080m) - Dobang (2520m)
8
Dobang (2520m) - Choriban Khola (3110m)
9
Choriban Khola (3110m) - Italian Base Camp (3660m)
10
Italian Base Camp (3660m)
Acclimatisatie
11
Italian Base Camp (3660m) - Glacier Camp (4210m)
12
Glacier Camp (4210m) - Dhaulagiri Base Camp (4,740m)
13
Dhaulagiri Base Camp (4,740m)
Acclimatisatie
14
Dhaulagiri Base Camp (4,740m) - Hidden Valley (5200m)
Oversteken van French Pass (5360m) richting Hidden Valley.
15
Hidden Valley (5200m) - Yak Kharka (3680m)
Via de Dhampus Pass (5200m) naar Yak Kharka.
16
Yak Kharka (3680m) - Jomsom
De laatste dag van de Dhaulagiri trekking naar Jomsom waar we ons klaarmaken om te vliegen naar Pokhara.
17
Jomsom - Pokhara
Een vlucht van 20 minuten en je bent in Pokhara. Het materiaal gaat over land terug naar Kathmandu.
18
Pokhara
Bufferdag en rustdag nabij het Fewa meer. Je logeert in het Kuti Resort waar je kan genieten in het zwembad of een lekker koffie.
19
Pokhara - Kathmandu
Een rit van een zevental uren naar Kathmandu. Optioneel kan hier ook gevlogen worden, mits een extra kost. Logeren doe je in Thamel, in een comfortabel driesterrenhotel.
20
Terugvlucht
We voeren jullie terug naar de luchthaven. Einde van de reis.

Visum: Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. U betaalt cash €50 voor een toeristenvisum van 30 dagen. U vult ter plaatse een formulier in. Breng een pasfoto mee. Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de Nepalese ambassade in België of Nederland. Breng ook twee pasfoto’s mee voor de permits.

Mee te nemen: Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen. Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn! Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Thermisch ondergoed en winterkledij. Afhankelijk van het seizoen adviseren wij u welke kledij u best meebrengt. Voor de trekking brengt u best kwalitatief materiaal mee. Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril bescherm u tegen de zon op deze hoogte. Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes. Eén handdoek voor tijdens de trekking. Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts. Straathonden kunnen wel eens lawaai maken. Een eigen slaapzak is handig.

Annulatieverzekering reis: Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie.

Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:

-bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie

-bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie

-bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie

-bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie

Bijstandsverzekering: De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Zorg ervoor dat je een verzekering hebt die helikopter rescue dekt in de bergen!

Gezondheid: Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht.

Geld: U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal. Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.


 

Hotels:

Kathmandu: Moonlight Hotel ***

hotel nepal hotel nepal
De ideale periode is vanaf oktober tot eind november.  En in het voorjaar vanaf maart tot april.  Contacteer ons als u deze trekking wenst te boeken. De kostprijs voor deze reis is  €2.450 per persoon.  (Minstens twee personen nodig voor deze reis!)

Inclusief:

 • Ontvangst en afzetten met privé voertuig luchthaven Kathmandu
 • Alle overnachtingen  (op basis van tweepersoonskamer)
 • Engelssprekende ervaren gids
 • Dragers voor kamperen en trekking
 • Kampeermateriaal
 • Eten, drinken en logement voor dragers en gids
 • Trekking zoals omschreven in het reisschema
 • Vervoer (privé voertuig)
 • Alle Permits
 • BTW en Tax
 • Lokale Nederlandstalige ondersteuning
 • 1 binnenlandse vlucht: Jomsom - Pokhara
 • Alle maaltijden en dranken tijdens de trekking (behalve alcohol en frisdranken)
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Annulatieverzekering reis
 • Alle andere maaltijden en dranken (gemiddeld € 5/maaltijd)
 • Exta activiteiten (tijdens de bufferdagen) en uitgaven
 • Visum ($50 – 30 dagen)
 • Trekkersmateriaal (wandelschoenen, zonnebril, rugzak,…)

Lees onze blogs

You don't have permission to register