Makalu Trekking : ontdek de 5de hoogste berg tot het base camp
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
Image Alt

Makalu base camp Trekking

Makalu base camp Trekking

€1750 per persoon

Makalu Trekking – Wandel naar het base camp van Makalu: vijfde hoogste berg!

makalu barunBehalve Everest, is oostelijk Nepal nauwelijks ontdekt door trekkers.  In het uiterste oosten heb je Kachenjunga, de derde hoogste berg ter wereld.  Iets meer naar het westen heb je Makalu (8463m), die de vijfde hoogste berg ter wereld is. Makalu-Barun National Park grenst  aan het Sagarmatha National Park waar Mount Everest zich bevindt. Deze avontuurlijke trekking is geschikt voor ervaren wandelaars met zin in avontuur waarbij getrokken wordt tot 5000m! Bestemming is Makalu base camp.   Sinds kort kan je deze trekking ook volledig in lodges doen. Vroeger was dit enkel met tenten, wat alles een stuk duurder maakte.  Het aanbod van de lodges (teahouses) is beperkt, door het weinige bezoekers die deze trekking aandoen.  Daarom is een trekking naar Makalu Base Camp een absolute aanrader als je op zoekt bent naar een maagdelijke trekking ver weg van het drukke Everest gebied.

Edmund Hillary die als eerste Everest beklom ondernam twee pogingen om deze steile berg te beklimmen, maar faalde.  Pas in 1955 zette een Frans team voet op de top van deze berg.

 

De ideale periode om deze trekking te doen in het voorjaar en najaar. In deze reis zitten ook twee binnenlandse vlucht: Kathmandu – Tumlingtar – Kathmandu.  Op die manier spaar je tijd, want het gebied is moeilijk te bereiken met de wagen.  Tijdens deze Makalu trekking krijg je een ervaren berggids en een drager mee.   Wij voorzien een waterdichte draagtast (Northface) waarin je je bagage laadt die je meeneemt tijdens de trekking. De rest van de bagage blijft in het hotel.   De drager draagt maximaal 10kg per persoon. Wij voorzien één drager voor twee personen.

Voor een trekking van dit kaliber is het belangrijk om een goede verzekering te hebben die helikopter reddingsoperaties in de bergen dekt.   In geval van nood kunnen we ook altijd een heli sturen met een reddingsteam.   Bekijk goed de kleine lettertjes van het contract van jouw verzekeringsmakelaar om zeker te zijn tot op welke hoogte jouw verzekering dekt.  Indien je raad nodig hebt, aarzel niet ons te contacteren.

 

kaart makalu trekking    kaart makalu trekking

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
Je wordt door ons aan de luchthaven opgepikt en naar het hotel gebracht. Je overnacht  centraal gelegen  in het oude centrum van Kathmandu, in Thamel, op een rustige locatie.  Belangrijk is om te rusten alvorens de trekking aan te vatten.
2
Kathmandu
We hebben een extra dag nodig om de speciale permits aan te vragen voor Makalu Barun National Park. Dit is een restricted area en je komt er niet zo maar in als buitenlander.  Het aanvragen van de permit duurt ongeveer een drietal uren.   Indien je op dag 1 heel vroeg landt, kan dit nog op dag 1 geregeld worden en kunnen we dag 2 al vliegen.
3
Kathmandu - Tumlingtar - Chichila (1840m)
U vliegt van Kathmandu naar Tumlingtar, het vertrekpunt van onze trekking.  We nemen een lokale jeep en rijden tot in Khandbari, een 40 minuten verder. Vanaf hier beginnen we te wandelen op een hoogte van 1020 m.
4
Chichila – Num (1500 m)
5
Num – Sedua (1540 m)
6
Sedua – Tashigaon (2070m)
7
Tashigaon – Khongma (3560 m)
8
Khongma – Mumbuk (3550 m)
9
Mumbuk – Yangle Kharka (3600m)
   
10
Yangle Kharka – Merek (4570m)
11
Merek – Shersong
12
Makalu Base Camp
We wandelen een viertal uren tot aan het base camp. Het meest spectaculaire zicht op Makalu krijg je door nog iets hoger te wandelen tot 5250m. Op het einde van de dag dalen we terug af naar Shersong waar we overnachten.
13
Shershong
Rustdag en exploratie
14
Shersong – Yangle Kharka
We wandelen terug via dezelfde weg naar Manang en beëindigen onze trekking.
15
Yangle Kharka – Mumbuk
16
Mumbuk – Khongma
17
Kongma - Tashigaon
18
Tashigaon - Balung
19
Balung - Pukuwa
20
Pukuwa - Bumling
21
Bumling - Tumlingtar
22
Tumlingtar - Kathmandu
We vliegen 's morgens terug naar Kathmandu. De rest van de dag ben je vrij. Geniet van het comfort in het hotel.
23
Kathmandu
We hebben een bufferdag nodig omdat binnenlandse vluchten wel eens worden uitgesteld bij slecht weer.
24
Terugvlucht
Einde van de Makalu base camp trekking. We voeren jullie naar de luchthaven.

Visum: Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. U betaalt cash €50 voor een toeristenvisum van 30 dagen. U vult ter plaatse een formulier in. Breng een pasfoto mee. Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de Nepalese ambassade in België of Nederland. Breng ook twee pasfoto’s mee voor de permits.

Mee te nemen: Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen. Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn! Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Thermisch ondergoed en winterkledij. Afhankelijk van het seizoen adviseren wij u welke kledij u best meebrengt. Voor de trekking brengt u best kwalitatief materiaal mee. Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril bescherm u tegen de zon op deze hoogte. Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes. Eén handdoek voor tijdens de trekking. Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts. Straathonden kunnen wel eens lawaai maken. Een eigen slaapzak is handig.

Annulatieverzekering reis: Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie.

Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:

-bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie

-bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie

-bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie

-bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie

Bijstandsverzekering: De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Zorg ervoor dat je een verzekering hebt die helikopter rescue dekt in de bergen!

Gezondheid: Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht.

Geld: U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal. Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.


 

Hotels:

Kathmandu: Moonlight Hotel ***

  hotel nepal hotel nepal

De ideale periode is vanaf oktober tot eind november.  En in het voorjaar vanaf maart tot april.  Contacteer ons als u deze trekking wenst te boeken.

De kostprijs voor deze reis is €1.750 per persoon. 

Inclusief:

 • Ontvangst en afzetten met privé voertuig luchthaven Kathmandu
 • Alle overnachtingen  (op basis van tweepersoonskamer)
 • Engelssprekende ervaren gids
 • Eén porter (drager) per twee personen (draagt maximaal 20 kg) voor de trekking
 • Eten, drinken en logement voor drager en gids
 • Trekking zoals omschreven in het reisschema
 • 2 binnenlandse vluchten: Kathmandu - Tumlingtar - Kathmandu
 • Alle Permits
 • BTW en Tax
 • Lokale Nederlandstalige ondersteuning
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Annulatieverzekering reis
 • Alle maaltijden en dranken (gemiddeld € 5/maaltijd)
 • Exta activiteiten (tijdens de bufferdagen) en uitgaven
 • Visum ($50 – 30 dagen)
 • Trekkersmateriaal (wandelschoenen, zonnebril, rugzak,…)

Lees onze blogs

You don't have permission to register