Upper en Lower Dolpo Trekking - Een tententrekking in een ongerept gebied
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
dolpo banner

Upper en Lower Dolpo Trekking

Upper en Lower Dolpo Trekking

€3400 per persoon

Een lange tententrekking in een maagdelijk gebied zonder toerisme: Lower Dolpo en Upper Dolpo Trekking.

Upper Dolpo Trekking in is één van de meest afgelegen gebieden van Nepal. Hier vind je geen massatoerisme. Geen wegen, guesthouses of hotels. Dus een tententrek in een ongerept stukje Nepal voor mensen die op zoek zijn naar een brok avontuur.  Je neemt twee binnenlandse vluchten om eerst in Lower Dolpo te landen om vervolgens via het Phoksundo meer door te trekken naar Upper Dolpo. Je eindigt deze trekking op Lower Dolpo.

De eerste Upper Dolpo trekking vond pas plaats in 1990. Het gebied ligt op het Tibetaanse plateau en wordt gekenmerkt door adembenemende rotslandschappen. Dit gebied is blijft gespaard van de moessonregens tijdens de zomer zodat dit ook tijdens de zomer een ideale trekking is.

Je maakt er kennis met de Tibetaans boeddhistische cultuur, maar ook de bön cultuur. Deze laatste is een sjamanistische levenswijze van de Himalaya. Via twee binnenlandse vluchten komt u terecht in het Shey-Phoksundo National Park in het westen van Nepal. Eén van de hoogtepunten van deze reis is het Phoksundo Meer gekend van de film Himalaya van Eric Valli. Klik hier voor de trailer van de film.

De permit voor de Upper Dolpo trekking kost $500 voor tien dagen. Hierdoor blijft het gebied ongeschonden door de grote massa met slechts enkele bezoekers. Tijdens deze tententrek wordt u verzorgd door een heel team:gids, assistent-gids, dragers, kok en keukenhulp. De tenten worden voor je klaargezet en u mag aanschuiven voor een lekkere maaltijd in een onbeschrijfelijk decor.

Een trekking in Dolpo zal u nooit vergeten. Deze trekking is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een brok ruwe authenticiteit.  Ver weg van de moderne wereld duik je hier terug in het verleden. Zoek je een gelijkaardige trekking? Bekijk dan ook de Lower Dolpo trekking. Die is goedkoper omdat je die $500 permit niet hoeft te betalen.

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
Aankomst in Kathmandu. U wordt door ons opgewacht aan de luchthaven met een privé voertuig en chauffeur. U wordt naar uw hotel gevoerd en ontmoet de gids die met u de planning overloopt. Indien er nog iets gekocht moet worden, doen we dat die dag. U verkent het oude centrum van Kathmandu: kleine straatjes met winkeltjes en een gezellige drukte.
2
Kathmandu - Nepalgunj
Een extra dag omdat we een speciale permit moeten aanvragen voor  Dolpo. Hiermee hebben we een drietal uren werk. Na de middag vliegen we naar Nepalgunj te vliegen, gelegen in het westen van Nepal.  Er is geen aansluitende of directe vlucht naar Dolpo. Daarom verkennen we Nepalgunj.
3
Nepalgunj - Juphal - Dunai
We vliegen 's morgens vroeg naar Juphal en wandelen dan een drietal uren naar Dunai.  De luchthaven van Juphal heeft nog maar enkele jaren een verharde ondergrond en is dus heel primitief.
4
Dunai - Ankhe
Een zestal uren wandelen naar Ankhe (2600m).
5
Ankhe - Renje (3100m)
6
Renje - Pkoksundo Lake
Gelegen op 3600m overnachten we aan de rand van het turkoois blauwe Phoksundo meer.
7
Phoksundo Lake - Phoksundo Khola (3507m)
8
Phoksundo Khola - Pkoksundo Bhanjyang (4400m)
9
Pkoksundo Bhanjyang - Shey Gompa
Via de Khang Pas (5151m) trekken we naar Shey Gompa, klooster op 4120m.
10
Shey Gompa
Een dag van rust en ideaal om het klooster en de omgeving van het dorp te verkennen.
11
Shey Gompa - Namduna Gaon
Oversteken van de Saldang pas (4785 m) en trek naar Namduna Gaon (4400m)
12
Namduna Gaon - Saldang (3900m)
13
Saldang (3900m) - Sibu (3940m)
14
Sibu (3940m) - voet van de Jeng Pas (4370m)
15
voet van de Jeng Pas (4370m) - oversteken van de Jeng Pas (4845m) - Tokyu Gaon (4240m)
16
Tokyu Gaon (4240m) - Dho Tarap (4090m)
17
Dho Tarap (4090m) - Serkham (3630m)
18
Serkham (3630m) - Khani Gaon (2550m)
19
Khani Gaon (2550m) - Khani Gaon (2550m)
20
Khani Gaon (2550m) - Khani Gaon (2550m)
21
Khani Gaon (2550m) - Tarakot (2280m)
22
Tarakot (2280m) - Dunai (2050m)
23
Dunai (2050m) - Jhupal (2404m)
24
vlucht naar Nepalgunj en dan aansluitende vlucht naar Kathmandu
25
bufferdag
Omdat binnenlandse vluchten wel eens geannuleerd worden bij te lage wolken, moeten we twee bufferdagen voorzien. Je bent vrij. Je kan enkele tempels in en rond Kathmand bezoeken. Indien gewenst, kunnen we een stadsgids voorzien.
26
bufferdag
27
terugvlucht

Visum: Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. U betaalt cash €50 voor een toeristenvisum van 30 dagen. U vult ter plaatse een formulier in. Breng een pasfoto mee. Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de Nepalese ambassade in België of Nederland. Breng ook twee pasfoto’s mee voor de permits.

Mee te nemen: Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen. Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn! Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Thermisch ondergoed en winterkledij. Afhankelijk van het seizoen adviseren wij u welke kledij u best meebrengt. Voor de trekking brengt u best kwalitatief materiaal mee. Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril bescherm u tegen de zon op deze hoogte. Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes. Eén handdoek voor tijdens de trekking. Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts. Straathonden kunnen wel eens lawaai maken. Een eigen slaapzak is handig.

Annulatieverzekering reis: Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie.

Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:

-bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie

-bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie

-bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie

-bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie

Bijstandsverzekering: De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Zorg ervoor dat je een verzekering hebt die helikopter rescue dekt in de bergen!

Gezondheid: Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht.

Geld: U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal. Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.


 

Hotels:

Kathmandu: Moonlight Hotel ***

hotel nepal hotel nepal
De ideale periode is vanaf oktober tot eind november.  En in het voorjaar vanaf maart tot april.  Contacteer ons als u deze trekking wenst te boeken.

De kostprijs voor deze reis is  €3.400 per persoon.  (Minstens twee personen nodig voor deze reis!)

Inclusief:

 • Ontvangst en afzetten met privé voertuig luchthaven Kathmandu
 • Alle overnachtingen  (op basis van tweepersoonskamer)
 • Engelssprekende ervaren gids
 • Dragers, muilezels, materiaal voor kamperen en trekking
 • Eten, drinken en logement voor dragers en gids
 • Trekking zoals omschreven in het reisschema
 • Vervoer (privé voertuig)
 • Alle Permits
 • BTW en Tax
 • Lokale Nederlandstalige ondersteuning
 • 4 binnenlandse vluchten
 • Alle maaltijden en dranken tijdens de trekking
 • $500 per persoon permit voor Upper Dolpo
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Annulatieverzekering reis
 • Alle andere maaltijden en dranken (gemiddeld € 5/maaltijd)
 • Exta activiteiten (tijdens de bufferdagen) en uitgaven
 • Visum ($50 – 30 dagen)
 • Trekkersmateriaal (wandelschoenen, zonnebril, rugzak,…)

Lees onze blogs

You don't have permission to register