Motorreis in Nepal: boek bij Belgen in Nepal - Dirtbike of Enfield
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
motorreis Nepal

Motorreizen Nepal

Motorreis in Nepal: ontdek Nepal op de motor.

Motorreizen.

Sinds enkele jaren organiseren we ook speciale motorreizen in Nepal. Motards zijn gebeten door een apart virus dat enkel zij begrijpen. Iets voor ingewijden dus.   Het directe gevoel met de omgeving en de natuurelementen geven de ervaring van een motorreis een extra dimensie.  Zeker in Nepal waar je in een totaal andere cultuur wordt ondergedompeld.

In veel Aziatische landen bestaan er verkeersregels, maar worden ze niet echt nageleefd. Zo ook in Nepal waar je je aan chaos mag verwachten op de wegen.  Maar onder begeleiding van een lokale motard ga je snel de psychologie van de andere weggebruikers gaan begrijpen. Rijden in Nepal doe je best niet met je verstand, maar met je gevoel.   Te veel de regels volgen is daarom gevaarlijk omdat je er van uitgaat dat andere die ook volgen.   Je denkt het best zoals de locals.

Lees meer over ons aanbod motoreizen.

 

Welke motorreis in Nepal?

mustang trekkingNepal is een complex land met een erg divers landschap en geografie. De wegen zijn de laatste jaren wel een stuk verbeterd, maar je mag je mag je aan het meest ondenkbare verwachten. Ook de de snelwegen. Koeien, spelende kinderen, dronkaards die in het midden van de straat liggen slapen, putten van halve meter diep,…  Een zekere vaardigheid en zin in avontuur is dus een must. Rustig toeren zit er dus niet in.  Vaak zal je in off-road omstandigheden rijden. Gelukkig kan je in Nepal niet snel rijden -60 km/uur- wat de kans op ongelukken vermindert. Hoe dan ook, blijft het uitkijken op de wegen.

Je kan met de motor ook de Himalaya in op sommige plaatsen. Bijvoorbeeld een motorrit op het Tibetaanse Plateau in het voormalige koninkrijkje Mustang behoort tot de top.  Voor deze motorreis voorzien we een dirtbike omdat een Royal Enfield te zwaar en onhandig voor dat terrein. Je logeert in kleine lodges bij de mensen thuis.  Enkel geschikt voor avontuurlijke zielen met voldoende ervaring. In Mustang rijd je op een zanderige ondergrond. Mustang kent nauwelijks regen, wat het een woestijn maakt. Je kijkt uit op de Himalaya met sneeuwtoppen van boven de 8000m. Zelf rijd je tussen de 3000m en 4400m.

nepal tibet reizen

Sakya klooster Mustang, Nepal.

Inner Terai: geen toerisme.

motorreizen nepalWil je liever niet diep de Himalaya inrijden, dan kan je ook de Inner Terai regio verkennen.  Lees onze blog en omtrent Inner Terai.  Deze regio is minder technisch en totaal anders. Hier totaal geen toerisme. We gaan tenten moeten voorzien om te kamperen.  Je logeert op het platteland. Barbecue en een lekker biertje zijn ‘s avonds een must. Een bad nemen zal je in de rivier doen. Veel stukken zijn ook  off-road, maar hier zijn de laatste jaren goede wegen gebouwd met nauwelijks verkeer.   Je zal verschillende etnische groepen zien waarvan vrouwen tatoeages hebben. Als je ‘s avonds in je tent ligt hoor je de jakhalzen huilen.  De moderne wereld lijkt hier ver weg.

Vanuit de Inner Terai kan je doorrijden naar de bergen of naar het zuiden. Het zuiden van Nepal is vlak waar het op bepaalde plaatsen meer op India lijkt.  Je kan er doorrijden naar Chitwan National Park of Bardia National Park.   Logeren in een goed hotel en er de jungle intrekken op zoek naar wilde dieren: olifanten, buffels, tijgers, krokodillen, olifanten,…

avontuurlijke reis Nepal

Korte daguitstap.

Omdat niet iedereen twee weken op een motor wil zitten, kan je ook een korte rit invoegen in één van de bestaande reizen die we aanbieden. Wij raden aan om een rit te doen vanuit Pokhara. Veel natuur in de omgeving en je kan makkelijk naar bijvoorbeeld Begnas en Rupa meer rijden.  Dit is een minder uitdagende reis, maar ideaal voor mensen die een kort motor avontuur willen.  De rit van Pokhara van Begnas of Rupa meer duurt een half uurtje.   Je kan rond de meren rijden en er lekker gaan zwemmen of een terrasje doen.

Internationaal rijbewijs?

In principe heb je een internationaal rijbewijs nodig, maar de Nepalese politie is echt makkelijk als het om buitenlanders gaat. Er is veel controle, zeker op alcohol, maar de politie behandelt buitenlanders met veel respect.  De kans dat je je rijbewijs moet tonen is erg klein.  Je hebt echt een gastvrij gevoel in Nepal.

Enkel een motorhelm is verplicht voor de motorrijder. Voor de bijrijder is niets verplicht. Beschermende kledij is geen verplichting. Het kan in Nepal erg warm worden en daarom kan beschermende kledij erg ongemakkelijk zijn.   Wij geven advies welke kledij je het best meeneemt voor welke regio en welke periode.

Nepal Motorreizen

You don't have permission to register