Motorreizen Nepal: ontdek Nepal met de motor - stel zelf een reis samen
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
Nepal Motorreizen

Motorreizen Nepal

Motorreizen Nepal

per persoon

Motorreizen in Nepal: ontdek Nepal met een motor en stel zelf een programma samen.

Motorreizen in Nepal spreken tot de verbeelding. Ben je op zoek naar een avontuurlijke reis en ben je een doorwinterde motorrijder? Nepal heeft veel te bieden. Bij voorkeur toeren we met een klassieke Royal Enfield (350 of 500cc) doorheen het land. Of misschien wil je wel off-road gaan naar Mustang of een stuk de Himalaya in? Dan raden we aan om dit met een dirt bike te doen.

motorreizen nepal

Alles hangt ook af van het seizoen, want die de Himalaya inrijden met een motor tijdens het regenseizoen raden we sterk af omdat de wegen te slecht zijn. De ideale periode voor een motorreis in Nepal is vanaf midden september tot eind mei.

Wil je een korte rit maken met een motor of ben je op zoek naar een volledige motorreis? Of wil je ook enkele dagen trekking? Tenten, berghutten of luxueuze boutique lodges in de jungle? Er zijn zo veel mogelijkheden dat je best ons contacteert zodat we in overleg een reisvoorstel kunnen uitwerken.

Een ding is zeker: een motorreis in Nepal is voor avontuurlijke mensen die goed met de motor kunnen rijden. Er zijn wel verkeersregels in Nepal, maar die zijn flexibel… Je krijgt een ervaren gids mee die je ook wegwijs maakt in de (ongeschreven) verkeerscodes.  Tijdens een motorreis hoef je je bagage niet mee te nemen. Wij kunnen ervoor zorgen dat jouw koffers naar het volgende hotel worden vervoerd terwijl jij op de motor geniet. Ben je sportief en avontuurlijk aangelegd, dan is Nepal jouw ideale bestemming!
reizen in nepal

De foto hiernaast is in Upper Mustang, gelegen aan de andere kant van Himalaya. Je kan een motorreis maken van enkele dagen waarbij je de Himalaya doorkruist en enkele passen van 4000m oversteekt. Het begin van de motorreis is groen waarbij je dan uiteindelijk op het Tibetaanse Plateau komt en tot aan de Tibetaanse grens rijdt.   Deze reis maak je het best in het voorjaar of najaar als de wegen droog zijn. Bij regen veranderen de wegen in de Himalaya in extreme modderwegen waardoor het gevaarlijk wordt en soms onmogelijk om er door rijden.  Je overnacht in lokale lodges of bij mensen thuis.  Meer info over MUSTANG vind je hier.

Motorreizen beginnen en eindigen altijd in Kathmandu omdat dit de enige internationale luchthaven is.  De culturele hoogtepunten zoals tempels en kloosters vind je in en rondom de vallei. Dus het begin en einde van de reis kan je wat cultuur opsnuiven.

Gebeten door Nepal? Lees ook onze Nepal blog met praktische info.

        

motorreizen nepal        motorreis Himalaya

0 Reviews

Lees onze blogs

You don't have permission to register