Individuele rondreis Nepal - Boek bij Belgen in Nepal
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
rondreis nepal

Natuur en Cultuur Rondreis Nepal

Natuur en Cultuur Rondreis Nepal

€1850 per persoon

Wij gidsten Vlaanderen Vakantieland in Nepal!  Bekijk de uitzending en zie ons aan het werk …

Individuele rondreis Nepal: Wat mag je verwachten?

Gedurende 15 dagen maak je, met een privé voertuig en gids, een individuele rondreis in Nepal (Azië) Tijdens deze rondreis bezoek je centraal Nepal: in het centrum de Kathmandu vallei met daarbuiten de oude koningsstad Bhaktapur en het idyllische Namoboudha klooster. In het westen het mooie Pokhara aan het Fewa meer met zicht op de Annapurna en in het zuiden bezoek je het subtropische Chitwan National Park vlakbij India.

Deze reis is een ideale kennismaking met Azië in het algemeen en meer specifiek met Nepal. Naast de doorsnee trekpleisters, willen wij jou ook Nepal op een andere manier leren kennen, met oog voor de gewone bevolking en het dagdagelijkse leven. Tijdens deze individuele rondreis Nepal kan je zelf het tempo bepalen in overleg met de gids. Onze gidsen hebben jarenlange ervaring met het gidsen van Europeanen.  Ze spreken en Engels. Sommigen zelfs een woordje Nederlands.

Boudha rondreis NepalAnders reizen.

Wij bezoeken de lokale markt met uitleg over de groenten en kruiden. Als u wenst, kan u een stuk stof kopen en er Nepalese kleren (sarie of kurta) van laten maken bij een kleermaker. Leer de diepgaande filosofieën van het boeddhisme en hindoeïsme kennen. Breng een bezoek aan een traditionele Tibetaanse arts (vergelijkbaar met de Chinese geneeskunde) die een holistische diagnose stelt. Als er een traditioneel feest is, proberen wij er voor te zorgen dat je dit kan meemaken. De mannen bezoeken een kapsalon en laten zich knippen.

Tijdens deze individuele rondreis wisselen wij natuur af met cultuur. Wij wandelen en fietsen. En om echt te ontspannen bezoeken wij een professioneel massagesalon. Indien gewenst kan je rafting doen op de Trisuli rivier.  Hiervoor heb je geen ervaring nodig. Voor zij die Mount Everest en enkele andere bergreuzen van dichtbij willen bewonderen, bieden wij de mogelijkheid om een bergvlucht te doen. In de subtropische jungle van Chitwan gaan we met een kano krokodillen zoeken en met een jeep trekken we dieper de jungle in, op zoek naar de Aziatische neushoorn. Kortom, wij kijken er naar uit om jou Nepal te laten ontdekken.

groepsreis nepalVoor wie?

Deze individuele rondreis Nepal is geschikt voor jonge mensen van 7 tot 77 met interesse in natuur en cultuur. Wij doen geen zware trektochten. Wel af en toe wandelingen van 4 à 5 uur, waarna we naar ons hotel terugkeren. Het programma is zo opgesteld dat –indien je geen zin zou hebben om te wandelen- gerust een dagje iets anders kan doen. Tijdens deze individuele rondreis overnachten we in nette hotels (*** of ****). Tijdens de overnachting in het klooster, in de berghut op weg naar de Annapurna, en in het tentenkamp is de accommodatie standaard.

We maken deze natuur en cultuur rondreis met een privé-voertuig  die airco heeft en we hebben onze eigen chauffeur die de hele reis met ons meereist. Omdat het transport de ruggengraat is van onze reis, hechten wij hieraan veel belang. In Nepal zijn wel eens stakingen waardoor het verkeer gedurende enkele dagen lam wordt gelegd. Onze voertuigen zijn speciale voertuigen, erkend door het ministerie van mobiliteit, die enkel toeristen mogen vervoeren. In het geval er een staking zou zijn, mogen onze voertuigen wel rijden, terwijl de rest van het land lam ligt.

             

 

Wanneer reizen?

Tijdens de maanden oktober en maart heb je in Nepal verschillende hindoeïstische festivals. Wij nemen dan actief deel aan die festivals. Bijvoorbeeld het holi festival ter ere van Krishna is een hele belevenis. Jonge mensen trekken de straat op en gooien met water gevulde ballons en gekleurd poeder. Er wordt gefeest, gedronken, gedanst en muziek gemaakt. Als westerling krijgt u natuurlijk extra poeder en water… plezier verzekerd!

Interesse in deze reis, maar je wil liever dezelfde reis maken in een groep waarbij Laxmi en/of Maxim gidst?  Kleine groepjes van maximaal 15 personen. Bekijk dan onze Natuur en Cultuur Groepsreis Nepal.

Lees ook onze Nepal blog met praktische weetjes over Nepal.

 

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
U wordt door ons aan de luchthaven in Kathmandu opgepikt. Met ons privé busje wordt u naar het hotel gevoerd.   Nadat u zich heeft verfrist, vertrekken we naar het centrum van Kathmandu voor een ontspannende oliemassage in een professioneel massagesalon.  Daarna verkennen we de omgeving rond het hotel. Er zijn hier talloze kleine winkeltjes in de buurt waar u uitgebreid kan winkelen.
2
Kathmandu
nepal reizenNa het ontbijt rijden we met een riksja (fietsvoertuig uit Azië) naar de rand van de stad richting Swayambu. Deze boeddhistische stupa kijkt uit over de vallei en krijgt ook wel de bijnaam ‘monkey temple’, door de grote aanwezigheid van apen. We drinken er op een gezellig terrasje naast dit imposante monument. Daarna bezoeken we drie enorme boeddha beelden aan de voet van de heuvel. Tijdens deze groepsreis hebben we een evenwichtige verhouding tussen natuur en cultuur.  Het is niet de bedoeling om elke dag tientallen tempels te zien. Vervolgens brengt ons busje ons naar het hart van het oude historische centrum van Kathmandu. Daar bewonderen we het oude koninklijke paleis en de prachtige Newar architectuur van Hanuman Dhoka: pagoda’s en (erotisch) houtsnijwerk. We brengen ook een bezoek aan de ‘levende hindoe godin’ ofwel de Kumari. We ‘verdwalen’ in een doolhof van kleine gezellige steegjes waar de lokale Nepalezen gaan winkelen. Een gezellig drukte waar u prachtig handwerk vindt in schattige winkeltjes. ’s Middags eten we vegetarisch restaurant, waar u kennis maakt met een totaal nieuwe keuken. U kan dan ook proeven van zelfgemaakte snacks en snoep. nepal reizen
3
Kathmandu - rafting (optioneel)
groepsreis nepalWe rijden een drietal uren met ons busje en stoppen aan de Trisuli rivier waar we een drietal uren gaan raften. Vanaf hier begint het meer actieve gedeelte van de rondreis. ’s Middags stoppen aan de oever van de rivier waar we enkele spelletjes spelen en onze picnic eten. In de namiddag komen we aan bij onze kampeerplaats langs de rivier. Hier zijn nette douches en een westers toilet. U overnacht er in een comfortabele tent. ’s Avonds is er een barbeque en een feestje. Voor het raften heeft u geen ervaring nodig. Als je niet wil raften, is dit ook mogelijk. Meer foto’s hier. Bekijk ook onze video.
4
Pokhara
Een rit van een viertal uren langs een prachtig landschap met de diep ingesneden Trisuli rivier, stijle rotsen, kleine dorpjes, en kronkelende wegen.  Tijdens deze rondreis is ook rekening gehouden met de reisafstanden. Het is niet de bedoeling dat we een hele reis in de bus zitten. Daarom blijven we ook vier dagen in Pokhara, vanwaar we verschillende uitstappen maken. Eénmaal aangekomen in Pokhara begrijpt u waarom deze plaats zo gegeerd is bij reizigers.  Hier geen drukte van een grootstad. Enkel rust. U logeert vlakbij het mooie Fewa meer met op de achtergrond de Annapurna. rondreis pokhara
5
Pokhara - Pame
We vertrekken voor een fietstocht langs het meer richting Pame.  Onderweg stoppen we regelmatig voor een koele pint en een hapje in een restaurant langs het meer. Pame is een klein dorpje met enkele idyllische privé strandjes.  U kan hier zwemmen in het warme water of een moddergevecht aangaan. Voor zij die niet goed kunnen fietsen wordt een alternatieve route aangeboden die minder zwaar is. Als je niet wil fietsen kan je ook met het openbaar vervoer gaan. Ook dit is een ervaring op zich! Meer foto’s hier. mountainbike nepal
6
Pokhara
We maken een flinke wandeling naar een Japanse Peace Pagoda. Deze kijkt uit op het meer met op de achtergrond enkele van ’s werelds hoogste bergen.  Eénmaal boven genieten we op het terras van het mooie zicht en bezoeken we dit Japans Boeddhistisch monument. Na onze afdaling brengen we een kort bezoek aan Devi’s Falls. Een plaats waar de rivier zich ondergronds verderzet en een waterval vormt.  Eventueel kan u die dag ook gaan paragliden. Dit is een duo-sprong en kost ongeveer €90. Voor paragliden heeft u geen ervaring nodig. De landing is uiterst zacht.  Een onvergetelijke ervaring om te zweven boven de terrassen met zicht op de bergen. Klik hier voor een filmpje.
7
Pokhara
We verlaten met onze wagen Pokhara en rijden naar Begnas en Rupa meer.  Deze twee mooie meren zijn nauwelijks toeristisch uitgebaat en liggen op een half uur rijden van Pokhara.  Het Begnas meer is kleiner dan het meer in Pokhara maar erg rustig en misschien zelfs mooier. Met een bootje varen we naar de overkant met een gezellig restaurantje langs het water. U kan meehelpen of een pintje drinken. Ideaal om hier te zwemmen. Na de lunch trekken we dan door het bos naar het andere meer: Rupa meer.  We bezoeken een lokale koffieplantage, waar u Nepalese koffie kan proeven en kopen. Klik hier voor enkele foto’s. rondreis nepal
8
Dhampus
Om u het gevoel te geven van een trekking, zonder dezelfde inspanning te moeten doen, zullen we een kort deel van het de trekking richting Annapurna Base Camp doen. Deze trekking behoort tot één van de meest populaire trekkings van Nepal. Dit is maar een korte wandeling van twee uren, waarbij u logeert in Dhampus.  Indien u langer wenst te wandelen, is er ook een andere route van zes uren. Dhampus is een dorpje met enkele guesthouses waar ook trekkers logeren die onderweg zijn naar Annapurna Base camp.  Wij overnachten in zo een berghut en ’s avonds maken we een kampvuur en drinken we lokale raksi (zelfgemaakte rijstwijn) aan de voet van enkele bergreuzen Klik hier voor foto’s. groepsreis nepal
9
Dhampus - Chitwan
Heel vroeg kan u hier een spectaculaire zonsopgang meemaken met als decor niets minder dan de Himalaya! Vroeg opstaan dus. Dit is één van de hoogtepunten van de rondreis. Na het ontbijt dalen we af tot in Phedi waar we ons privé voertuig worden opgepikt. We maken een viertal uur durende rit van Pokhara naar Chitwan National Park in het zuiden van Nepal, vlakbij de Indische grens. Het klimaat, de fauna en flora zijn hier helemaal anders. U zal het landschap van Nepal op enkele uren tijd totaal zien veranderen. We logeren in het dorpje Sauraha. Een prachtige locatie aan de rand van het bos met een unieke tuin vol  bloemen en een zwembad. We verkennen de omgeving met een makkelijke wandeling. De Tharu zijn een etnische groep  die vooral in het zuiden van Nepal wonen. Een Tharu gids geeft ons uitleg over zijn volk en hun manier van leven.  ’s Avonds gaan we voor een wandeling aan de rand van het bos.  De kans om krokodillen of neushoorns te zien (op veilige afstand) is relatief groot.  Vooral neushoorns zoeken verkoeling in het water tegen de avond toe. Klik hier voor de video.
10
Chitwan
nepal reisU vertrekt ’s morgens,  gezeten op de rug van een olifant, op safari de jungle in op zoek naar meer wilde dieren.  Hierna mag u altijd een bad nemen met de olifant en zijn begeleider. Wij brengen dan ook een bezoek aan de olifantenfokkerij. In de namiddag varen we met een kano de rivier af.  De kans is erg groot dat u dan krokodillen aan de oevers  ziet liggen. ’s Avonds is er een dansoptreden voorzien door de Tharu gemeenschap. Meer foto’s hier.  Indien u geen olifantensafari wenst te doen, kan u ook een jeepsafari doen in het bos. Deze rit duurt een viertal uren en brengt u tot 20 km diep in het bos. Hier gaat u nog meer kans hebben om wilde dieren te zien. Tijdens de zomer is dit niet mogelijk. De extra kost is hier 25 euro per persoon.  
11
Chitwan - Bhaktapur
rondreis nepalDe rit van Chitwan naar Bhaktapur duurt een zevental uren. Dit is tevens onze langste rit tijdens deze rondreis in Nepal. Bhaktapur is een juweeltje in Azië en staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.  Het historische centrum is grotendeels gerestaureerd: pagoda’s, erotisch houtsnijwerk, versierde bakstenen, … Daarnaast ziet u ook de ambachtslui aan het werk: pottenbakkers en houtbewerkers. Die zijn er niet neergezet voor de toeristen. Dit is hun job die ze sinds generaties doen.  Vooral ’s avonds hangt er een speciale sfeer over de stad. U logeert er in een vijfhonderd jaar oud huis in het hart van het historische centrum tussen de tempels. Aan het guesthouse is ook houtsnijwerk atelier en koffieshop verbonden. U kan gerust ’s avonds veilig door de straatjes wandelen. Klik hier voor foto’s.
12
Bhaktapur - Namoboudha
bhaktapur nepalIn de voormiddag verkennen we de verschillende pleinen en tempels in Bhaktapur. Na de lunch rijden we anderhalf uur verder terug het platteland op met bestemming Namoboudha. Hier logeren we in een Tibetaans boeddhistisch klooster samen met de monniken. U ervaart het monastieke leven en ’s avonds eet u samen met de monniken in de refter. Het klooster is gelegen op een heuvel en heeft een zicht van 360° op de omgeving. Een unieke ervaring! Klik hier voor meer foto’s.  Als u facebook heeft kan u ook de monniken hier zien dansen.
13
Namobouda - Panauti - Boudha
klooster nepal groepsreisU wordt’s morgens vroeg door de gong wakker gemaakt en na het ontbijt maken we een wandeling naar het oude handelsdorpje Panauti. Tijdens een wandeling van een drietal uren passeren we langs kleine dorpjes in een glooiend landschap. Neem snoep of ballonnen mee om uit te delen aan de kinderen. Zo maakt u makkelijk contact.  Panauti is een idyllisch dorpje langs een riviertje, vergane glorie. Ooit welvarend door de handel, maar nu een beetje een spookstadje met prachtig houtsnijwerk. Onze chauffeur pikt ons op en we rijden een tweetal uren terug richting  Boudha waar we logeren op wandelafstand de wereldberoemde stupa. Boudha is een buitenwijk van Kathmandu met talloze boeddhistische kloosters. U kan hier uw massala kopen om thuis mee te koken. U logeert de laatste twee nachten in een prachtig hotel met mooie tuin op wandelafstand van de stupa.
14
Boudha
boudhanath stoepa’s Morgens kan u optioneel een bergvlucht maken. Deze kost (afhankelijk van het seizoen) $195 en duurt zestig minuten. Klik hier voor meer foto’s. Klik hier voor een video. U vliegt met een propellorvliegtuig naar Everest en enkele andere bergreuzen waar u afscheid neemt van de Himalaya. We wandelen naar Pashupatinath waar de hindoes hun doden cremeren. Een heilige plaats waar je ook veel sadhu’s (asceten) zal zien. Klik hier voor en video. Dit is de laatste volledige dag van onze rondreis in Nepal en tevens ook de mogelijkheid om wat rust te nemen. Wij raden aan om u nog eens te laten verwennen met een massage. Vrouwen kunnen eventueel bij de schoonheidsspecialiste gaan.  Mannen kunnen bij de kapper gaan voor een scheerbeurt en hoofdmassage. Wij bezoeken een Tibetaanse arts die een holistische diagnose stelt. Tibetaanse geneeskunde is vergelijkbaar met de Chinese geneeskunde.  Er wordt gebruik gemaakt van kruidenpillen, moxa, accupunctuur,…  U krijgt een rondleiding in een boeddhistisch klooster.  Wij bezoeken de markt waar u uitleg krijgt over de kruiden en groenten.
15
terugvlucht
We voeren u naar de luchthaven. Einde van de individuele rondreis Nepal.
Visum:  Je hebt een paspoort nodig dat minstens 6 maanden geldig is.Het visum koop je bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. $50 cash (of equivalent in euro) betaal je bij aankomst. Gezondheid: hepatitis A/B, polio, tyfus Geld:  Je kan geld pinnen met maestro/cirrus. Zorg ervoor dat jouw bank de kaart vrijgeeft voor Nepal omdat sommige landen geblokt worden.   Ga even langs bij de bank om zeker te zijn dat je geld kan pinnen in Indonesië. Mastercard en Visa kan je in het buitenland altijd gebruiken.  Ze worden ook courant aanvaard als betaalmiddel.  Hou er rekening mee dat er vaak 3% bijkomt als je met een kredietkaart betaalt. Vlucht: De vlucht naar Nepal boek je zelf. Je mag altijd vroeger komen. Wij regelen pick-up luchthaven en hotel. Wij zijn flexibel. Je kan dit online doen ofwel gewoon langsgaan bij een reiskantoor. De internationale luchthaven in Kathmandu. Lees ook onze blog met 5 tips voor goedkope vliegtuigtickets. Kledij: 
 • wandelschoenen (mag onder de enkel zijn) met goede grip
 • sandalen
 • sportieve kledij (fietsen, wandelen, zwemmen,...)
 • zonnecrème
 • hoed of pet
 • oordopjes (soms handig om in slaap te vallen)
 • zwemkledij
 • rugzakje (voor uitstappen)
Annulatieverzekering reis: Een annulatieverzekering voor de groepsreis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:
 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie
Bijstandsverzekering: De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Eventueel kan u een extra bijstands- en repatriëringsverzekering afsluiten.  
Hotels:
 • Moonlight Hotel ***: Kathmandu (2 nachten)
hotel nepal      hotel nepal
 • Camping: River Fun Resort (1 nacht)
   
 • Kuti Resort ***: Pokhara (4 nachten)
hotel nepal       hotel nepal  
 • Berghut: Dhampus (1 nacht)
teahouse  
 • Green Mansions: Chitwan (2 nachten)
  Nepal chitwan   hotels in nepal
 • Peacock Guesthouse: Bhaktapur (1 nacht)
        
 • Klooster: Namo Boudha (1 nacht)
rondreis
 • Harmika Hotel ***:  Boudha (2 nachten)
           
Datum: je kan zelf de datum bepalen in overleg met ons. De ideale periode is het voorjaar of najaar. Prijs: 1.850 euro per persoon Inclusief:
 • Alle overnachtingen tijdens de rondsreis
 • Alle vervoer in Nepal (privé busje met airco en chauffeur)
 • Nepalese gids (spreekt Engels)
 • Ontbijten in Boudha (2), Kathmandu (2), Pokhara (4), Chitwan (2), klooster (1), camping (1), Bhaktapur (1)
 • Safari op olifant
 • Dansopvoering
 • Extra gidsen
 • Eén uur oliemassage
 • Boottocht in Pokhara
 • Kanotocht in Chitwan
 • Fietstocht
 • BTW
Exclusief:
 • Alle andere maaltijden en dranken (een maaltijd kost gemiddeld 4 euro; excl. drank)
 • Visum (€ 50 – 30 dagen)
 • Vliegtuigticket (ongeveer €800)
 • Annulatieverzekering reis (€ 30) – optioneel
 • Toegangstickets voor tempels (€ 45)
 • Rafting – optioneel (€20)
 • Jeep safari – optioneel (€25)
 • Toeslag éénpersoonskamer supplement (€250)
 

Lees onze blogs

 • glamping NepalGlamping in Nepal
  Comfortabel kamperen in grote tenten met zicht op de bergen en het Begnas meer. Ontdek deze nieuwe formule van logeren in Nepal. […]
 • reizen na coronaAzië reizen na corona
  De corona pandemie heeft onze reiswereld danig door elkaar geschud. Sinds 2022 komen verre Azië reizen weer op gang. Wat zijn de trends? Waar kan je reizen? […]
 • berggids NepalBinod: Nepal berggids
  Ontmoet Binod. Berggids en stadsgids van Reis met mij sinds 2013. Als je een individuele reis of trekking bij ons boekt is de kans groot dat hij jullie gids wordt. […]
You don't have permission to register