Bhutan Reis - Reis met mij
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
bhutan reizen

Bhutan Reis

Bhutan Reis

€2000 per persoon

Bhutan: het laatste Himalaya koninkrijk.

Deze Bhutan reis verkopen wij als aansluiting op een bestaande reis in Nepal.   Bhutan (Boetan) is een uniek land. Gelegen tussen India en China (Tibet), net naast Nepal, is dit boeddhistische koninkrijkje een unicum.  Traditie en cultuur worden er actief beschermd door de koning die er op handen wordt gedragen door zijn volk.  Je ziet er dus ook geen nieuwbouw, maar mensen volgen er de traditionele bouwcode waardoor Bhutan er zo pittoresk uitziet. Het dragen van traditionele kledij blijft belangrijk is een must als je tempels of officiële gebouwen ingaat.  De geest van de bevolking is er doordrongen van het tantrisch boeddhisme.

Bhutan kaart reis        bhoetan reis kaart

De overheid hanteert een strikt beleid naar toerisme toe.  Voor een Bhutan reis betaal je een vast bedrag per dag (tot $290 per persoon per dag in het hoogseizoen) waarin je een drie sterren hotel, een gids, maaltijden en transport krijgt.   Grotere groepen en het laagseizoen doen de prijs dalen, maar nog steeds blijft Bhutan een luxe bestemming voor mensen die geld kunnen spenderen.  Hierdoor heeft Bhutan een minimum impact toerisme kunnen genereren die de lokale bevolking maximaal gaat bevoordelen.

Het hoogseizoen is van maart tot mei en van september tot november.  In de zomermaanden heb je de moesson en de winter kan koud zijn in Bhutan.   Dit is het laagseizoen waardoor de prijzen dan een stuk lager liggen.  In de zomer heb je veel wolken waardoor het zicht op de bergen beperkt is. In de winter heb je een beter zicht, maar moet je wel met de koude kunnen omgaan.  Voor een Bhutan reis van grote groepen vanaf 11 personen kunnen we een betere prijs geven.

boetan reisLuxe toerisme en reizen in Bhutan gaan hand in hand.   Je hebt verschillende luxe resorts in Bhutan op de meest idyllische plaatsen. Wil je een betere kamer dan drie sterren?  Dan betaal je de extra kost voor de kamer.  Ook de vluchten naar Bhutan zijn beperkt en duur, komende van India, Nepal of Thailand.

 

Ondanks dit alles blijft een Bhutan reis velen tot de verbeelding spreken.  Exclusiviteit en authenticiteit staan centraal.   In tegenstelling tot de omliggende landen is Bhutan een heel vrij land waarbij flirten de nationale sport lijkt te zijn.  Mensen zijn er heel open over seksualiteit. Preutsheid is er ver te zoeken.  Overal op gebouwen en tempels zie je ook de penis afgebeeld. Een zegening van de boeddhistische heilige Drukpa Kunely die door middel van poëzie, vuile moppen, zang en seks het Boeddhisme in Bhutan verspreidde.

boetan reis

 

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu - Paro vlucht
Vliegen naar Paro, de enige internationale luchthaven van Bhutan, waar je wordt opgewacht en naar de hoofdstad Thimpu wordt gereden.   Je merkt onmiddellijk het grote contrast met Kathmandu. Geen chaos meer in het verkeer, en alles verloopt er keurig.  Na ingecheckt te zijn in het hotel bezoek aan Tashi Cho Dzong, waar de gouden troon van de koning staat. bezoek aan de memorial stupa en een 51 meter hoog Boeddha beeld met een panoramisch zicht over Thimpu.bhoetan reizen
2
Thimpu
Bhutan reisThimpu, de hoofdstad van Bhutan, is een kleine stad met amper 130.000 inwoners die hun koning en cultuur op handen dragen.   Tantrisch boeddhisme is de basis van het dagelijkse leven.  Vaak zie je ook een penis afgebeeld in tempels of op muren van huizen.  Die verwijst naar de legendarische yogi Drukpa Kunley, die een belangrijke rol speelde in het boeddhisme van Bhutan. Meer hierover hier in onze blog. Na het ontbijten rijden we naar een gebedshuis toegewijd aan de bodhisattva van mededogen. Bezoek aan de bibliotheek met traditioneel houten printblokken voor boeddhistische teksten.  Verder ook nog het Folk Heritage Museum, institute of 13 Arts and Crafts en het postmuseum.    
3
Thimpu - Punakha (1300m)
Die uren met de auto langsheen het idyllische platteland waar we eerst over een pas rijden (Dochula) van 3150 m waar je een spectaculair zicht hebt op de Himalaya's. We bezoeken 108 stupa's die op een heuvelrug zijn gebouwd. In tegenstelling tot Nepal en India is Bhutan niet overbevolkt. Je krijgt prachtige zichten op de Punaka vallei waar het ook wat warmer is. Bhutan Reis
4
Punakha - Paro
We rijden terug naar Paro en stoppen in Chime Lhakang, een gebedshuis toegewijd aan Drukpa Kunley. De boeddhistische yogi die door middel van sex, zang en humor het boeddhisme in Bhutan verspreidde. Deze tempel staat bekend voor zijn vruchtbaarheid en mensen komen hier als ze kinderloos zijn. Via de Dochu pas zien we grotten waar boeddhistische monniken lange retraites doen.  Verder ook een bezoek aan de Tagchog Tempel, toegewijd aan Thangtong Gyalpo.  Deze visionair was een bekende boeddhistische goeroe maar tegelijk ook een ingenieur die overal bruggen bouwde.  De oorspronkelijke brug hier werd in 1969 weggespoeld door een vloedgolf, maar werd in 2005 hersteld. Later in Paro bezoek aan Nationale Museum, Rinpung Dzong en Kyichulhakang.
5
Paro
Eén van de hoogtepunten van de Bhutan reis is een bezoek aan Taktsang ofwel de tijgernest.  Deze hermitage hangt aan de rotsen en is een voorname plaats waar Guru Rinpoche (een boeddhistische leraar uit de achtste eeuw die een centrale rol speelde in de verbreiding van het boeddhisme in de Himalaya's) zich manifesteerde in zijn meest toornige vorm waar hij op een tijger rijdt. Bhutan Reis  
6
terugvlucht
Na het ontbijt word je naar de luchthaven gevoerd en terugvlucht.  Terugvlucht naar Europa via Kathmandu, Delhi of Bangkok.   Indien gewenst verzorgen wij pick-up luchthaven en boeking van hotels, gids of andere activiteiten.
Prijs: 2.000 euro per persoon   Datum: je kan deze reis altijd boeken. Wil je dit in groep maken, dan stellen wij voor om dit na één van onze Nepal reizen te doen.   Inclusief: - Alle overnachtingen (driesterrenhotels) - Engelssprekende lokale gids - Privé transport - Alle maaltijden (met mineraalwater) - Alle activiteiten en tickets - Visum Bhutan Exclusief: - Internationale vluchten - Single supplement ($30 per persoon per nacht) - Alle andere dranken - Fooien

Lees onze blogs

  • Tibetaanse geneeskunde
    Consulteer tijdens je rondreis Nepal een traditionele arts die Tibetaanse geneeskunde beoefent. […]
  • reizen na coronaAzië reizen na corona
    De corona pandemie heeft onze reiswereld danig door elkaar geschud. Sinds 2022 komen verre Azië reizen weer op gang. Wat zijn de trends? Waar kan je reizen? […]
  • goedkope vliegtuigtickets kopenGoedkope vliegtuigtickets
    Hoe koop je goedkope vliegtuigtickets? Wat bepaalt de prijs van een ticket? Wanneer koop je het best? […]
You don't have permission to register