Mustang Trekking - Boek bij belgisch-nepalees koppel
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
mustang trekking

Mustang Trekking

Mustang Trekking

€1850 per persoon

Een trekking of een jeepreis op het Tibetaanse Plateau in het voormalige koninkrijkje Mustang.

mustang kaart nepalWat is Mustang?

Mustang trekking is een pareltje onder de trekkings. Mustang was oorspronkelijk een onafhankelijk koninkrijkje, geperst tussen Tibet en Nepal.  De huidige koning heerst er nog over zijn land, maar heeft geen echte macht meer.  Kathmandu zwaait er nu de scepter. Door het unieke isolement zijn hier nog maar weinig toeristen geweest.

Om Mustang binnen te mogen, heb je ook een speciale permit nodig die niet goedkoop is: $ 500/persoon voor slechts tien dagen. Dit betaal je cash in Kathmandu.

De Himalaya is volop aan het veranderen. De overheid bouwt nieuwe wegen bij. Daarom hebben we sinds 2022 onze Mustang trekking route aangepast. Het eerste deel doen we met de jeep omdat je anders teveel langs de weg loopt. Dit is een stoffige baan die het minder aangenaam maakt om te wandelen. We nemen de oostelijke route terug waar geen verkeer is en je in een maagdelijk landschap loopt. Je kan deze tocht ook per paard of per jeep doen. Gelieve ons hiervoor te contacteren. We trekken naar Upper Mustang, helemaal in het noorden,  tot bij de Tibetaans-Chinese grens.  De Mustang trekking kan je ook tijdens de zomermaanden bezoeken.  Door de hoogte komen de regenwolken niet over de bergen, waardoor het er tijdens de zomer warm en droog blijft.  Een ideale zomer trektocht!  Bekijk onze facebook foto’s.

Iedereen kan naar Mustang.

Deze trekking is 12 dagen en gemiddeld wandel je een vijftal uren per dag. Je moet dus een goede conditie hebben. Anderzijds kan je ook per jeep of paard doorheen Mustang reizen. Heb je geen ervaring met trekking, gelieve ons eerst te contacteren zodat we je correct kunnen informeren en bekijken of deze reis wel geschikt is.  De oudste mensen die met ons naar Mustang reisden waren 80-plussers.  Ze deden de volledige reis met een privé jeep en wandelden in de dorpjes.   Mustang is de enige plaats waar je tot diep in de Himalaya kan gaan zonder te moeten wandelen.   Je kan ook een combinatie jeep en wandelen doen. In overleg met de gids kan je dan bijvoorbeeld de makkelijke stukken wandelen en de moeilijke stukken per jeep doen.

mustang trekking

Als je een trekking doet in de Himalaya’s verwacht dan geen luxe.  Je logeert er bij de mensen thuis in lodges (teahouses).  Tegenwoordig heb je in Lo Manthang en Jomsom goede hotels, maar voor de rest zal je vaak een gedeelde douche.  Als je een upgrade wenst op deze plaatsen, gelieve dit met ons te bespreken.   In de lodges heb je je eigen kamer, maar we raden aan om een eigen slaapzak mee te nemen omdat de dekens in de lodges niet altijd netjes zijn.   Er bestaat ook nog een oostelijke route in Mustang, die minder bewandeld wordt, maar hier zijn de faciliteiten heel erg beperkt.

 

 

Lees meer over het boeddhisme in Mustang in onze Nepal blog.

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
U wordt door ons opgewacht aan de luchthaven met een privé voertuig en chauffeur.  U wordt naar uw hotel gevoerd en ontmoet de gids die met u de planning overloopt. Indien er nog iets gekocht moet worden, doen we dat die dag. U verkent het oude centrum van Kathmandu: kleine  straatjes met winkeltjes en een gezellige drukte.
2
Kathmandu
Jullie gids zoekt jullie op in het hotel en overloopt de trektocht. Hij ziet na of jullie alle nodige materiaal mee hebben. Indien er nog extra aankopen moeten gebeuren gaan we naar gespecialiseerde winkels. Wij hebben ook een halve dag nodig om de special permit voor de Mustang trekking te pakken te krijgen. Daarom dat we wat buffer nodig hebben.
3
Kathmandu - Pokhara
We rijden van Kathmandu naar Pokhara. Deze zeven uren durende rit voert ons langs diepe dalen, steile rotsen tot in het prachtige Pokhara aan het bekende Fewa meer, aan de voet van de Annapurna.  Je kan ook vliegen naar Pokhara. Deze vlucht is amper 20 minuten en is optioneel.
4
Pokhara - Jomsom - Chusang - Shyanboche
We vliegen van Pokhara naar Jomsom. Jomsom is een dorpje gelegen in het Annapurna circuit met een piepkleine luchthaven. We beginnen hier onze Mustang trekking met de jeep, richting Kagbeni (2850m) en dan Chusang. Kagbeni die de toegangspoort tot Upper Mustang is. Hier vindt dan ook de permit controle plaats. Reizigers zonder permit mogen niet verder. Chusang ligt op 3040m met achter Chusang hangt een enorme hangbrug over een diepe kloof met aan de andere kant een dorpje.  We stoppen er even om te verkennen en te wandelen.  Daarna rijden we door naar Shyanboche.
5
Syanboche - Drakmar
's Morgens eerst naar de grot waar Padmasambhava in de 8ste eeuw mediteerde.  Er leven monniken in de grot. Een vijftal uren wandelen naar Drak Mar, wat letterlijk Rode Rots betekent in het Tibetaans. We komen ook langs het dorpje Ghiling waar ze een klooster in de rotsen hebben. In het dorpje een lange Mani muur met mantra's gehouwen in de rotsen.  Het rood symboliseert het bloed van een vermoorde demon. Overnachten op 3520m.
6
Drakmar - Tsarang
We wandelen een zestal uren en overnachten in het dorpje Tsarang op 3560m. Tsarang is één van de grootste dorpen in deze regio: traditioneel witgekalkte huizen met gebedsvlaggen in een meditatief landschap.
7
Tsarang - Lo Manthang
Een vijftal uren wandelen naar Lo Manthang, de hoofdstad van het koninkrijk Mustang. De koning overleed enkele jaren terug. Zijn zoon baat nu een luxe hotel uit.   De familie heeft eerder een ceremoniële functie.  Lo Manthang ligt op 3840m.
8
Lo Manthang en Choser valley
We overnachten twee keer in de hoofdstad. We doen een uitstap naar de Choser vallei in het noorden. Daar is een groot grottencomplex waarin de oorspronkelijke bewoners van Mustang in grotten woonden. Het complex verspreidt zich over verschillende verdiepingen en is te bereiken via een trap.
9
Lo Manthang - Ghara
In tegenstelling tot de traditionele route nemen we hier de oostelijke route waar veel minder volk komt.  We trekken naar Gara en Ghara waar we overnachten op 3800m.  Een zes tot zeven uren trekking.
10
Ghara - Luri Gompa - Yara
We doen een uitstap naar het rotsklooster van Luri.   Terugkeren naar Yara.  In Mustang heb je vooral de Sakya school van het Tibetaans boeddhisme. Dit is één van de vier belangrijkste scholen van het tantrisch boeddhisme in Tibet. Lees ook onze blog omtrent boeddhisme. mustang trek Nederlandstalige
11
Yara - Tangge
Hier volgen we de oostelijke route waar geen jeeps komen. De trekking naar Tange is een zevental uren.
12
Tangge - Chusang
Dit is een zware dag van negen tot tien uren wandelen waarbij je de Gula pas over gaat (4090m).  Onderweg zijn geen restaurants dus moet je eten meenemen.
13
Chusang - Muktinath
Zevental uren wandelen waarbij je over de Gyu pas gaat.  Zicht op de Dhaulagiri. Onze trektocht zit er nog niet op, want we bezoeken ook nog de heilige plaats Muktinath. Deze plaats ligt op het Annapurna circuit, net buiten Mustang. Zowel voor boeddhisten als hindoes is dit een speciale plaats met 108 waterbronnen en een prachtig zicht op de Thorung pas (5416m).  Hier wordt het een stuk drukker omdat veel Indische pelgrims hier komen om zich ritueel te wassen.   Muktinath ligt ook het het bekende Annapurna circuit, dus je loopt hier niet alleen in tegenstelling tot de twee vorige dagen.
14
Muktinath - Jomsom
Bezoeken de tempel van Muktinath en wandelen een viertal uren naar Jomsom waar we onze Mustang trekking eindigen.
15
Jomsom - Pokhara
We vliegen 's morgens vroeg terug naar Pokhara en hiermee beëindigen we onze Mustang trekking in Nepal. De rest van de dag bent u vrij en kan genieten op een terrasje langsheen het Fewa Meer.
16
Pokhara - Kathmandu
U wordt opgepikt door onze chauffeur en rijdt terug naar Kathmandu. Een mooie rit van een zevental uren langs een prachtig landschap. Onderweg stoppen we om foto’s te nemen.  Optioneel kan je terugvliegen naar de hoofdstad. Dit verhoogt het reiscomfort.
17
Kathmandu
Soms hebben de vluchten van Jomsom naar Pokhara grote vertragingen door het te lage wolkendek. Daarom werden er twee dagen uitgetrokken als buffer. Indien die bufferdag niet opgebruikt wordt, bent u vrij en kan u samen met de gids enkele uitstappen doen in de Kathmandu vallei. Er zijn verschillende mogelijkheden: de publieke crematies van Pashupatinath, de Koningssteden Bhaktapur en Patan,…
18
terugvlucht
Het einde van de reis. U wordt naar de luchthaven gevoerd en vliegt terug naar huis.
  Vlucht Die boekt u zelf. Probeer in de voormiddag te landen. Indien het niet mogelijk is, mag het ook later. Er zijn geen directe vluchten naar Kathmandu. Voor een overzicht van verschillende vluchten: www.cheaptickets.be of www.cheaptickets.nl Visum Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de Nepalese ambassade in België of Nederland. Net voor de immigratie ziet u in de luchthaven computers staan waarin je al jouw persoonlijke gegevens moet invullen. Die print dan een ticket. Daarmee ga je naar een balie waar je cash in dollars (of euro's) betaalt: 15 dagen (30 US$), 30 dagen (50 US$) of 90 dagen (125 US$). Als u bent ingeschreven voor een reis, mail ik ook nog de details voor de visum aanvraag en andere praktische zaken. Mee te nemen Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen. Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn! Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril bescherm u tegen de zon. Zwemkledij om eventueel te zwemmen in Pokhara. Neem een klein rugzakje mee voor de daguitstappen. Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes. Eén badhanddoekje voor in het klooster en tijdens de trekking. Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts. Straathonden kunnen wel eens lawaai maken. Annuleringsverzekering reis Een annuleringsverzekering voor de groepsreis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:
 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie
Bijstandsverzekering De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Eventueel kan u een extra bijstands- en repatriëringsverzekering afsluiten. Gezondheid Hepatitis A, tetanus tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht. Geld U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal. Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen. Betalen met een kredietkaart in Nepal, kan enkel in grote winkels en is zeldzaam. Er wordt hiervoor een extra percentage aangerekend. Wij raden niet aan om in de luchthaven te wisselen. Daar krijgt u een slechte koers. Eénmaal ingecheckt in het hotel helpen we u om tegen een betere koers geld te wisselen.
Hotels: Woodapple hotel and Spa: Kathmandu hotel Nepal Fewa Trip Hotel: Pokhara    
Contacteer ons als u deze Mustang trekking wil boeken. U kan deze reis boeken ook als privé reis vanaf twee personen op gelijk welk ander moment. Deze trekking is ook een aanrader tijdens de zomer omdat de moessonregens hier niet komen. De kostprijs voor deze reis is €1.850 per persoon. Voor de Mustang Permit betaalt u $500 extra. U kan deze tocht ook per paard doen. Hiervoor betaalt u €800 extra. Deze trekking kan u ook voor een groot stuk per jeep doen. Ideaal voor mensen die niet zo fit zijn om te trekken. Inclusief:
 • Binnenlandse vluchten Pokhara – Jomsom – Pokhara
 • Ontvangst en afzetten met privé voertuig luchthaven Kathmandu
 • Alle overnachtingen (op basis van tweepersoonskamer)
 • Gids (spreekt Engels)
 • Eén porter (drager) per twee personen (draagt maximaal 20 kg) tijdens de Mustang trekking
 • Verzekering voor drager en gids
 • Eten, drinken en logement voor drager en gids
 • 12 dagen trektocht volgens omschreven reisschema
 • Vervoer Kathmandu – Pokhara – Kathmandu (privé voertuig)
 • BTW en Tax
 • Lokale Nederlandstalig ondersteuning
 • Permit Annapurna Conservation Area
 • Private jeep in Mustang voor het eerste gedeelte
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Annulatieverzekering reis
 • Alle maaltijden en dranken (gemiddeld € 8/maaltijd exclusief dranken)
 • De toegangstickets voor Boudha, Patan, Pashupatinath ,… (ongeveer € 30)
 • Extra activiteiten dag 19-20
 • Visum ($50 – 30 dagen)
 • Permit voor Mustang ($ 500 – liefst 5 keer $100)
 • Trekkersmateriaal (wandelschoenen, zonnebril, rugzak,…)

Lees onze blogs

You don't have permission to register