Mustang Trekking - Boek rechtstreeks bij belgisch-nepalees koppel
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
mustang trekking

Mustang Trekking

Mustang Trekking

€1600 per persoon

Een trekking of een jeepreis op het Tibetaanse Plateau in het voormalige koninkrijkje Mustang.

mustang kaart nepalWat is Mustang?

Mustang trekking is een pareltje onder de trekkings. Mustang was oorspronkelijk een onafhankelijk koninkrijkje, geperst tussen Tibet en Nepal.  De huidige koning heerst er nog over zijn land, maar heeft geen echte macht meer.  Kathmandu zwaait er nu de scepter. Door het unieke isolement zijn hier nog maar weinig toeristen geweest.

Om Mustang binnen te mogen, heb je ook een speciale permit nodig die niet goedkoop is: $ 500/persoon voor slechts tien dagen. Dit betaal je cash in Kathmandu.  Deze dure permit zorgt er voor dat hier de grote massa niet binnenkomt.  Mustang is nog één van de weinig bezochte regio’s van Nepal waar weinigen u zijn voorgegaan. U kan deze tocht ook per paard of per jeep doen. Gelieve ons hiervoor te contacteren. We trekken naar Upper Mustang, helemaal in het noorden,  tot bij de Tibetaans-Chinese grens.  De Mustang trekking kan je ook tijdens de zomermaanden bezoeken.  Door de hoogte komen de regenwolken niet over de bergen, waardoor het er tijdens de zomer warm en droog blijft.  Een ideale zomer trektocht!  Bekijk onze facebook foto’s.

Iedereen kan naar Mustang.

Deze trekking is 12 dagen en gemiddeld wandel je een vijftal uren per dag. Je moet dus een goede conditie hebben. Anderzijds kan je ook per jeep of paard doorheen Mustang reizen. Heb je geen ervaring met trekking, gelieve ons eerst te contacteren zodat we je correct kunnen informeren en bekijken of deze reis wel geschikt is.  De oudste mensen die met ons naar Mustang reisden waren 80-plussers.  Ze deden de volledige reis met een privé jeep en wandelden in de dorpjes.   Mustang is de enige plaats waar je tot diep in de Himalaya kan gaan zonder te moeten wandelen.   Je kan ook een combinatie jeep en wandelen doen. In overleg met de gids kan je dan bijvoorbeeld de makkelijke stukken wandelen en de moeilijke stukken per jeep doen.

mustang trekking

Als je een trekking doet in de Himalaya’s verwacht dan geen luxe.  Je logeert er bij de mensen thuis in lodges (teahouses).  Tegenwoordig heb je in Lo Manthang en Jomsom goede hotels, maar voor de rest zal je vaak een gedeelde douche.  Als je een upgrade wenst op deze plaatsen, gelieve dit met ons te bespreken.   In de lodges heb je je eigen kamer, maar we raden aan om een eigen slaapzak mee te nemen omdat de dekens in de lodges niet altijd netjes zijn.   Er bestaat ook nog een oostelijke route in Mustang, die minder bewandeld wordt, maar hier zijn de faciliteiten heel erg beperkt.

 

 

Lees meer over het boeddhisme in Mustang in onze Nepal blog.

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
U wordt door ons opgewacht aan de luchthaven met een privé voertuig en chauffeur.  U wordt naar uw hotel gevoerd en ontmoet de gids die met u de planning overloopt. Indien er nog iets gekocht moet worden, doen we dat die dag. U verkent het oude centrum van Kathmandu: kleine  straatjes met winkeltjes en een gezellige drukte.
2
Kathmandu
Jullie gids zoekt jullie op in het hotel en overloopt de trektocht. Hij ziet na of jullie alle nodige materiaal mee hebben. Indien er nog extra aankopen moeten gebeuren gaan we naar gespecialiseerde winkels. Wij hebben ook een halve dag nodig om de special permit voor de Mustang trekking te pakken te krijgen. Daarom dat we wat buffer nodig hebben.
3
Kathmandu - Pokhara
We rijden van Kathmandu naar Pokhara. Deze zeven uren durende rit voert ons langs diepe dalen, stijle rotsen tot in het prachtige Pokhara aan het bekende Fewa meer, aan de voet van de Annapurna.
4
Pokhara - Jomsom - Kagbeni
We vliegen van Pokhara naar Jomsom. Jomsom is een dorpje gelegen in het Annapurna circuit met een piepkleine luchthaven. We beginnen hier onze Mustang trekking, richting Kagbeni (2850m), die de toegangspoort tot Upper Mustang is. Hier vindt dan ook de permit controle plaats. Reizigers zonder permit mogen niet verder.
5
Kagbeni - Chele
Onze tocht in Mustang brengt ons langs kleine godvergeten dorpjes verder richting Chele op een hoogte van 3050m.
6
Chele - Syanboche
Een pittige dag tijdens onze trekking, maar de vergezichten zijn prachtig. We trekken eerst naar de Rangjung grot (3800m) waar we binnen in de grot enkele Boeddha’s op de rots zien. Rangjung is Tibetaans: ‘Rang’ is ‘Zelf’ en ‘jung’ is ‘uitkomen’. Dit betekent dat er op miraculeuze manier Boeddha beelden in de rotsformaties gevormd worden. We dalen af tot in Shyanboche.
7
Shyanboche - Ghami
We brengen een bezoek aan het dorpje Ghilling waar een klein boeddhistisch klooster en enkele stupa’s staan. Daarna wandelen we verder naar Ghami met prachtige door-erosie-gevormde rotsformaties. Neem een kijkje in onze foto’s, dan ziet u de gordijnachtige stenen.
8
Ghami - Tsarang
Tsarang is één van de grootste dorpen in deze regio: traditioneel witgekalkte huizen met gebedsvlaggen in een meditatief landschap. Vanaf hier is ook de Nilgiri te zien: één van de toppen van de Annapurna, bekleedt met sneeuw en ijs. U wordt er stil van…
9
Tsarang - Lo Manthang
Lo Manthang (3850m) is de hoofdstad van het Koninkrijk Mustang, waar de laatste koning enkele jaren terug overleed. Deze in de vlakte gelegen stad (‘Thang’) is volledig omwald en voert u terug in de tijd.
10
Lo Manthang
Omdat deze plaats zo uniek is blijven we nog een extra nacht in de oude hoofdstad. U legt er contact met de locale bevolking tijdens hun dagelijkse bezigheden. Wij bezoeken er de Choser vallei. Mits een kleine meerkost, kan u deze tocht ook per paard afleggen. Een tweede optie is om per jeep tot in Choser te rijden en van daaruit via Kimaling terug naar Lo Manthang te wandelen. In Choser bezoeken we de grotten (€9) waar vroeger mensen in woonden. Er bestaat ook de mogelijkheid om hier te mountainbiken.
11
Lo Manthang - Ghar Gumba - Ghami
Lo Manthang is het verste punt van onze Mustang trekking, vlakbij de Tibetaans-Chinese grens. We keren terug, maar via een andere route. Onze volgende halte is het Ghar Gumba met zijn boeddhistische klooster en prachtige rotsformaties. We eindigen de dag in Ghami.
12
Ghami - Shyanboche
13
Shyanboche - Chusang
14
Chusang - Muktinath
Onze trektocht zit er nog niet op, want we bezoeken ook nog de heilige plaats Muktinath. Deze plaats ligt op het Annapurna circuit, net buiten Mustang. Zowel voor boeddhisten als hindoes is dit een speciale plaats met 108 waterbronnen en een prachtig zicht op de Thorung pas (5416m).
15
Muktinath - Jomsom
Bezoeken de tempel van Muktinath en wandelen een viertal uren naar Jomsom waar we onze Mustang trekking eindigen.
16
Jomsom - Pokhara
We vliegen 's morgens vroeg terug naar Pokhara en hiermee beëindigen we onze Mustang trekking in Nepal. De rest van de dag bent u vrij en kan genieten op een terrasje langsheen het Fewa Meer.
17
Pokhara - Kathmandu
U wordt opgepikt door onze chauffeur en rijdt terug naar Kathmandu. Een mooie rit van een zevental uren langs een prachtig landschap. Onderweg stoppen we om foto’s te nemen.
18
Kathmandu
Soms hebben de vluchten van Jomsom naar Pokhara grote vertragingen door het te lage wolkendek. Daarom werden er twee dagen uitgetrokken als buffer. Indien die bufferdag niet opgebruikt wordt, bent u vrij en kan u samen met de gids enkele uitstappen doen in de Kathmandu vallei. Er zijn verschillende mogelijkheden: de publieke crematies van Pashupatinath, de Koningssteden Bhaktapur en Patan,…
19
terugvlucht
Het einde van de reis. U wordt naar de luchthaven gevoerd en vliegt terug naar huis.
  Vlucht Die boekt u zelf. Probeer in de voormiddag te landen. Indien het niet mogelijk is, mag het ook later. Er zijn geen directe vluchten naar Kathmandu. Voor een overzicht van verschillende vluchten: www.cheaptickets.be of www.cheaptickets.nl Visum Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de Nepalese ambassade in België of Nederland. Net voor de immigratie ziet u in de luchthaven computers staan waarin je al jouw persoonlijke gegevens moet invullen. Die print dan een ticket. Daarmee ga je naar een balie waar je cash in dollars (of euro's) betaalt: 15 dagen (30 US$), 30 dagen (50 US$) of 90 dagen (125 US$). Als u bent ingeschreven voor een reis, mail ik ook nog de details voor de visum aanvraag en andere praktische zaken. Mee te nemen Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen. Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn! Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril bescherm u tegen de zon. Zwemkledij om eventueel te zwemmen in Pokhara. Neem een klein rugzakje mee voor de daguitstappen. Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes. Eén badhanddoekje voor in het klooster en tijdens de trekking. Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts. Straathonden kunnen wel eens lawaai maken. Annulatieverzekering reis Een annulatieverzekering voor de groepsreis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:
 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie
Bijstandsverzekering De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Eventueel kan u een extra bijstands- en repatriëringsverzekering afsluiten. Gezondheid Hepatitis A, tetanus tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht. Geld U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal. Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen. Betalen met een kredietkaart in Nepal, kan enkel in grote winkels en is zeldzaam. Er wordt hiervoor een extra percentage aangerekend. Wij raden niet aan om in de luchthaven te wisselen. Daar krijgt u een slechte koers. Eénmaal ingecheckt in het hotel helpen we u om tegen een betere koers geld te wisselen.
Hotels: Moonlight Hotel: Kathmandu hotel nepal    hotel nepal hotel nepal   Kuti Resort: Pokhara hotel nepal           hotel nepal   HOTEL NEPAL    
Contacteer ons als u deze Mustang trekking wil boeken. U kan deze reis boeken ook als privé reis vanaf twee personen op gelijk welk ander moment. Deze trekking is ook een aanrader tijdens de zomer omdat de moessonregens hier niet komen. De kostprijs voor deze reis is €1.600 per persoon. Voor de Mustang Permit betaalt u $500 extra. U kan deze tocht ook per paard doen. Hiervoor betaalt u €800 extra. Deze trekking kan u ook voor een groot stuk per jeep doen. Ideaal voor mensen die niet zo fit zijn om te trekken. Inclusief:
 • Binnenlandse vluchten Pokhara – Jomsom – Pokhara
 • Ontvangst en afzetten met privé voertuig luchthaven Kathmandu
 • Alle overnachtingen (op basis van tweepersoonskamer)
 • Gids (spreekt Engels)
 • Eén porter (drager) per twee personen (draagt maximaal 20 kg) tijdens de Mustang trekking
 • Verzekering voor drager en gids
 • Eten, drinken en logement voor drager en gids
 • 12 dagen trektocht volgens omschreven reisschema
 • Vervoer Kathmandu – Pokhara – Kathmandu (privé voertuig)
 • BTW en Tax
 • Lokale Nederlandstalig ondersteuning
 • Permit Annapurna Conservation Area
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Annulatieverzekering reis
 • Alle maaltijden en dranken (gemiddeld € 5/maaltijd exclusief dranken)
 • De toegangstickets voor Boudha, Patan, Pashupatinath ,… (ongeveer € 30)
 • Extra activiteiten dag 19-20
 • Visum ($50 – 30 dagen)
 • Permit voor Mustang ($ 500 – liefst 5 keer $100)
 • Trekkersmateriaal (wandelschoenen, zonnebril, rugzak,…)

Lees onze blogs

 • glamping NepalGlamping in Nepal
  Comfortabel kamperen in grote tenten met zicht op de bergen en het Begnas meer. Ontdek deze nieuwe formule van logeren in Nepal. […]
 • reizen na coronaAzië reizen na corona
  De corona pandemie heeft onze reiswereld danig door elkaar geschud. Sinds 2022 komen verre Azië reizen weer op gang. Wat zijn de trends? Waar kan je reizen? […]
 • berggids NepalBinod: Nepal berggids
  Ontmoet Binod. Berggids en stadsgids van Reis met mij sinds 2013. Als je een individuele reis of trekking bij ons boekt is de kans groot dat hij jullie gids wordt. […]
You don't have permission to register