Langtang Gosainkund Trekking - Ontdek Himalaya Meren
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
langtang trekking

Langtang Gosainkund Trekking

Langtang Gosainkund Trekking

€1550 per persoon

Twee gebieden met elkaar gecombineerd: Langtang trekking en Gosainkund trekking.

langtang trekking

Twee trekkings gecombineerd.

Deze trekking is een combinatie van twee trekkings: Langtang trekking en Gosainkund trekking.  Zij behoren tot de meest populaire trekkings van Nepal, maar trekken slechts een fractie toeristen aan in vergelijking met Annapurna of Everest.    Voor sommige trekkers is dit daarom ook een pluspunt. Je slaapt in éénvoudige teahouses, geniet van prachtige bergreuzen , gletsjers en heilige meren. Je hoeft geen getraind klimmer te zijn om deze trekking te doen. Wel een goede wandelaar.

Bij de Gosainkund trekking wordt er in het begin snel geklommen, maar aangezien we  eerst de Langtang trekking doen, zal je al geacclimatiseerd zijn, zodat je geen last zal hebben van de hoogte.  Tijdens de Gosainkund Trekking bezoeken we enkele heilige Hindoe meren, diep verscholen in de Himalaya…  Tijdens deze trekking ga je net boven de 5000m!  De laatste dagen van deze trekking, wandel je meer door het groen doorheen bossen en velden.

Indien je niet voldoende tijd hebt, is het ook mogelijk om één van de trekkings te doen.   Je kan op een week tijd enkel het Langtang gedeelte wandelen, eventueel gecombineerd met enkele andere hoogtepunten van Nepal. Dit is ook het het meest nabije gebied bij Kathmandu om snel de Himalaya in te gaan.

Off-road met een jeep.

In de Langtang vallei ontmoet je de Tamang bevolking. Zij zijn gerelateerd aan de Tibetaanse bevolking en spreken een soort dialect van Nepalees en archaïsch Tibetaans. De Tamang waren oorspronkelijk paarden handelaars en zijn over de eeuwen heen gemigreerd naar Nepal.  Om aan deze Langtang trekking te kunnen beginnen, word je eerst met een jeep naar Syabrubesi gereden. Dit is het beginpunt van de Langtang trekking. De rit duurt een zestal uren en het laatste stuk is volledig off-road.

 

De beste reistijd voor een trekking in Nepal.

De ideale periode om deze trekking te doen is het voorjaar of najaar.   Dit gebied in een Nationaal Park waar de zeldzame rode panda woont.  Met wat geluk zie je ook bavianen of het zeldzame sneeuwluipaard.  In de winter kan het erg koud zijn en de lodges hebben nauwelijks verwarming. In de zomer heb je dan weer de moesson.  Lees ook onze blog over de beste reisperiode in Nepal. Sommige gebieden zijn immers wel geschikt om een trekking te doen in de zomer.

langtang trekking kaartlangtang trekking kaart

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
U wordt door ons aan de luchthaven van Kathmandu opgepikt met privé voertuig en chauffeur, die u naar het hotel brengt. U logeert in een comfortabel hotel en maakt kennis met de gids die samen met u de trekking overloopt. Indien nodig worden de laatste aankopen gedaan. U verkent het oude centrum van Kathmandu: kleine straatjes met winkeltjes en een gezellige drukte.
2
Kathmandu - Syabrubesi
Deze rit leggen we met een privé voertuig af. Deze rit duurt een zestal uren en brengt ons ten noorden van Kathmandu op een vijftien kilometer van de Tibetaans-Chinese grens. Hier beginnen we onze Langtang trekking. Aangezien u nog maar net in Nepal bent aangekomen, doen we het de rest van de dag rustig aan, zodat we uitgerust aan onze trekking kunnen beginnen.
3
Syabrubesi (1600m) – Lama Hotel (2480m)
Deze eerste dag van de trekking gaan we de Langtang vallei in met aan onze linkerzijde de Langtang Himal, die de grens vormt met China. We wandelen door bossen, langs kleine dorpjes, watervallen en riviertjes,… Hier beginnen we onze Langtang trekking.
4
Lama Hotel (2480m) – Langtang (3430m)
We trekken hoger de vallei in en volgen de Langtang Khola rivier. Deze dag wordt er flink geklommen tot 3430m.
5
Langtang – Kyanjin Gompa (3860m)
Dit is een korte wandeling naar Kyanjin Gompa waar we blijven om te acclimatiseren en ons voor te bereiden op de hoge passen die we moeten oversteken bij de Gosainkund Trek.
6
Kyanjin Gompa
We maken maken vanuit Kyanjin Gompa een uistap en klimmen tot 5050m op de Chorkari berg waar we een prachtig zicht hebben op de Langtang Lirung. We dalen terug af naar Kyanjin Gompa.
7
Khyanjin Gompa – Lama Hotel
8
Lama Hotel – Thulao Syabru
Thulo Syabru vormt het overgangspunt tussen de twee trekkings, waarbij we de Langtang trekking eindigen en beginnen aan het Gosainkund gedeelte.
9
Thulo Syabru – Sing Gompa
In Sing Gompa is er een klein kloostertje en ook een kaasfabriekje.
10
Sing Gompa - Laurebina Yak
Vanaf hier begint het Gosainkund gedeelte van de Langtang trekking met direct een steile klim. U heeft een prachtig zicht op de Ganesh Himal. Iets verder ziet u dan ook Manaslu, Annapurna en de vier toppen van de Ganesh Himal en Langtang Lirung. Dit is slechts een korte wandeling. Je kan ook gewoon verder wandelen tot aan de meren en daar twee dagen blijven. Alles hangt af van de conditie.
11
Laurebina Yak - Gosainkund Meren
We trekken verder naar de heilige hindoe meren: Saraswati Kund, Bhairav Kund en Gosain Kund. Respectievelijk het meer van de godin van de kunst, het meer van Shiva en het meer van Gosain. Elk jaar in augustus komen hier massa’s pelgrim op bedevaart.
12
Gosainkund - Gopte
We stijgen nog verder tot 4610m en gaan er over de Laurebina pas, tevens het hoogste punt van deze trekking. Daarna begint de afdaling tot in Gopte op 3340m.
13
Gopte - Tharepati
Het laatste deel van de Gosainkund Trekking brengt ons tot op 3640m, waarna we nog een enkele dagen verder wandelen via het Helambu gebied dat bij Kathmandu aansluit.
14
Tharepati – Golphu Bhanjyang
15
Golphu Bhanjyang – Sundarijel - Kathmandu
Tijdens dit laatste deel doorkruisen we het Shivapuri National Park ten noorden van Kathmandu. Dit natuurpark voorziet de grootstad van zuiver drinkwater en is daarom beschermd. Van Sundarijel rijden we met een jeep naar Kathmandu.
16
Kathmandu
Een bufferdag omdat dingen tijdens een trekking niet altijd lopen zoals gepland. Je bent vrij en kan rusten of zelf op verkenning gaan. Er zijn mooie tempels in en rond Katmandu. Als je een gids nodig hebt, kunnen we die regelen.
17
terugvlucht
Einde van de Nepal reis. Je wordt naar de luchthaven gevoerd.
Visum: Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. U betaalt cash €50 voor een toeristenvisum van 30 dagen. U vult ter plaatse een formulier in. Breng een pasfoto mee. Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de Nepalese ambassade in België of Nederland. Breng ook twee pasfoto’s mee voor de permits. Mee te nemen: Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen. Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn! Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Thermisch ondergoed en winterkledij. Afhankelijk van het seizoen adviseren wij u welke kledij u best meebrengt. Voor de trekking brengt u best kwalitatief materiaal mee. Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril bescherm u tegen de zon op deze hoogte. Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes. Eén handdoek voor tijdens de trekking. Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts. Straathonden kunnen wel eens lawaai maken. Een eigen slaapzak is handig. Annuleringsverzekering reis: Een annuleringsverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:
 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie
Bijstandsverzekering: De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Zorg ervoor dat je een verzekering hebt die helikopter rescue dekt in de bergen! Gezondheid: Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht. Geld: U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal. Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.
  Hotels: woodapple hotel hotel Nepal
De ideale periode is vanaf oktober tot eind november.  En in het voorjaar vanaf maart tot april.  Contacteer ons als u deze vakantie wilt boeken. De kostprijs voor deze reis is  €1.550 per persoon.  (Minstens twee personen nodig voor deze reis!) Inclusief:
 • Ontvangst en afzetten met privé voertuig luchthaven Kathmandu
 • Alle overnachtingen  (op basis van tweepersoonskamer)
 • Engelssprekende ervaren gids
 • Eén porter (drager) per twee personen (draagt maximaal 20 kg) voor de trekking
 • Eten, drinken en logement voor drager en gids
 • Trekking zoals omschreven in het reisschema
 • Vervoer (privé voertuig)
 • Alle Permits
 • BTW en Tax
 • Lokale Nederlandstalige ondersteuning
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Annulatieverzekering reis
 • Alle maaltijden en dranken (gemiddeld € 5/maaltijd)
 • Exta activiteiten (tijdens de bufferdagen) en uitgaven
 • Visum ($50 – 30 dagen)
 • Trekkersmateriaal (wandelschoenen, zonnebril, rugzak,…)

Lees onze blogs

You don't have permission to register