Yala Peak (5520m) - Nepal - Voor beginners als extra bij Langtang trekking
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
yala peak

Yala Peak Climbing

Yala Peak Climbing

€2450 per persoon

Yala Peak climbing (5520m) in de Langtang vallei is een peak voor beginners zonder ervaring met alpinisme.

Voor wie is Yala Peak geschikt?

Yala Peak ligt op het einde van de Langtang vallei en is geschikt voor goede wandelaars die geen ervaring hebben met alpinisme. Wil je iets extra toevoegen aan jouw Langtang trekking, dan is dit jouw berg.   Het zicht is immers fenomenaal en deze berg wordt nauwelijks beklommen.  Je hebt geen ervaring nodig en onder leiding van een ervaren berggids krijg je een korte opleiding.   Uitermate geschikt voor elke beginner die interesse heeft in alpinisme.

Wat mag ik verwachten tijdens deze reis?

Deze trekking begint in Kathmandu waar je met een jeep naar het Langtang National Park rijdt. Het laatste stuk is off road.   Je begint de trekking in de Langtang vallei tot het einde einde van de vallei waar je in lodges logeert.   Op het einde van de vallei beklim je Yala Peak waarbij je twee keren overnacht in een tent.  Yala Peak is 5500m hoog en je krijgt een adembenemend zicht op de omliggende bergen.  Je keert terug via dezelfde vallei en slaat dan een ander pad in richting de Gosainkund meren. Een verzameling Himalaya meren die hindoe pelgrims aantrekt. Elk meer is verbonden met een hindoe godheid.  Je daal verder af richt Shivapuri National Park, ten noorden van Kathmandu. De laatste dagen van de trekking worden meer groen en kom je langs kleine dorpjes waar je de lokale bevolking aan het werk ziet.

Welke periode is het best om trekking en Yala Peak Climbing te doen?

Het voorjaar en najaar zijn de beste periodes om deze reis te doen. In het voorjaar (maart-april) kan het in in deze regio wel druk worden omdat het dan het hoogseizoen is voor het beklimmen van de hogere bergen.  Je wandelt er dus niet alleen. In oktober-november is het ook perfect, maar iets minder druk.   In de zomer heb je de moesson of het regenseizoen in Nepal. We raden deze reis dan niet aan.  In de winter kan je ook deze reis maken, maar dan kan je last hebben van te veel sneeuw op de hogere stukken.  Het wordt er dan ook bitterkoud.

Hoe kan ik me voorbereiden op een trekking in Nepal en mijn eerste peak climbing?

Je moet graag wandelen om deze reis te doen. Ga dus wandelen/joggen om vooral de beenspieren te trainen.   Je wandelt gemiddeld een zestal uren per dag op een oneffen terrein. Een hoogteverschil van 1000m per dag klimmen mag geen probleem zijn.  Trek er eens een weekend op uit in de Ardennen om ook bergop te leren wandelen.  De hoogte zal je natuurlijk ook parten spelen in Nepal. Door het gebrek aan zuurstof, ga je moeilijker wandelen en heb je minder energie. Je kan hoogteziekte krijgen. Onze gidsen zijn ervaren en zorgen er voor dat er geen risico’s worden genomen.  Diamox is een medicijn dat je preventief kan innemen en hoogteziekte tegengaat. Het is niet vrij verkrijgbaar in de apotheek en je zal een doktersvoorschrift nodig hebben.   In Nepal is dit medicijn vrij te koop.

 

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
Je wordt door ons opgewacht aan de luchthaven met een privé voertuig en chauffeur.  Je wordt naar het hotel gevoerd en ontmoet de gids die dan ook de reis overloopt. Indien er nog iets gekocht moet worden, doen we dat die dag.
2
Kathmandu
Extra dag om de permit in orde te brengen. Je kan ondertussen winkelen, een terrasje doen, kuieren in de kleine steegjes van het oude Kathmandu of tempels bezoeken.
3
Kathmandu - Syabrubesi (1600m)
Met onze jeep rijden we naar het beginpunt van de Langtang trekking: Syabrubesi.  Het laatste stuk is off road. Afhankelijk van de weg en het verkeer ben je een zevental uren onderweg.
4
Syabrubesi (1600m) – Sherpa Gaon (2500m)
5
Sherpa Gaon (2500m) - Ghodatabela (3000m)
6
Ghodatabela (3000m) – Kyangjing Gompa (3750m)
7
Kyangjing Gompa - Tserko Ri (5033m) - Kyangjing Gompa
We doen een daguitstap naar Tserko Ri (5033m) en gaan voor het eerst boven de 5000m. Ideaal om te acclimatiseren. We keren terug naar onze lodge en bereiden ons voor op de beklimming van Yala Peak.
8
Kyangjing Gompa (3750m) - Base Camp (4800m)
Een flink klim naar het base camp waar we onze tent opslaan.
9
Base Camp (4800m) - Yala Peak (5520m) - Base Camp
Opnieuw een flinke klim waarbij we Yala Peak beklilmmen.  Het zicht op de bergen en gletsjer is adembenemend. Afdalen naar Base Camp en een tweede overnachting in onze tent.
10
Base Camp - Langtang
We keren terug via dezelfde weg en overnachten in een lodge.
11
Langtang - Thulo Syabru
12
Thulo Syabru - Sing Gompa
Hier is een kleine boeddhistisch kloostertje en een kaasfabriekje.
13
Sing Gompa - Gosainkund meren
Een zestal uren wandelen naar de Himalaya meren. Je logeert aan de meren zelf.
14
Gosainkund - Tharapati
Via de Laurebina pas (4610m) trek je naar Tharapati.
15
Tharapati - Thimbu
Thimbu is het eindpunt van de trekking.
16
Thimbu - Kathmandu
Hier worden we door onze chauffeur opgepikt en rijden met onze jeep terug naar Kathmandu.  Een rit van een drietal uren.  De rest van de dag ben je vrij.
17
terugvlucht
Je wordt naar de luchthaven gevoerd. Einde van de reis.
Visum Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. U betaalt cash €50 voor een toeristenvisum van 30 dagen. U vult ter plaatse een formulier in. Breng een pasfoto mee. Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de Nepalese ambassade in België of Nederland. Breng ook twee pasfoto’s mee voor de permits. Annulatieverzekering reis Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:
 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie
Bijstandsverzekering De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Zorg ervoor dat je een verzekering hebt die helikopter rescue dekt in de bergen! Gezondheid Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht. Geld U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal. Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.
Hotels: Kathmandu: Moonlight Hotel *** hotel nepal         hotel nepal   hotel nepal
De ideale periode is vanaf oktober tot eind november.  En in het voorjaar vanaf maart tot april.  Contacteer ons als je deze Laryka Peak Climbing wenst te doen. De kostprijs voor deze reis is  €2.450 per persoon.  (Minstens twee personen nodig voor deze reis!) Inclusief:
 • Ontvangst en afzetten met privé voertuig luchthaven Kathmandu
 • Alle overnachtingen  (op basis van tweepersoonskamer)
 • Team van dragers en ervaren Engelssprekende gids
 • Eten, drinken en logement voor drager en gids
 • Verzekering voor de crew
 • Trektocht volgens omschreven reisschema
 • Yala Peak Climbing
 • Alle maaltijden tijdens de trekking
 • Alle Permits (Manaslu, Larkya Peak, Annapurna)
 • BTW en Tax
 • Lokale Nederlandstalige ondersteuning
 • Tenten, matjes, kampeermateriaal
 • Stijgijzers, touwen, harnas, carabiner, figure 8, jumar, snow bar, sneeuwschop
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Annuleringsverzekering reis (30 euro pp)
 • Alcoholische dranken en frisdranken
 • Extra activiteiten en uitgaven
 • Visum ($50 – 30 dagen)
 • Trekkersmateriaal (slaapzak, kledij, schoenen, handschoenen, muts,zaklamp, wandelstokken)

Lees onze blogs

You don't have permission to register