Larkya Peak (6249m) - Nabij Manaslu, weinig of geen klimmers.
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
mera

Larkya Peak Climbing

Larkya Peak Climbing

€3150 per persoon

Larkya Peak Climbing (6249m) in het minder toeristische Manaslu gebied.

Voor wie is Larkya Peak geschikt?

Larkya Peak, is een berg waarvoor je geen absolute beginner mag zijn. Enige materiaalkennis en beperkte ervaring is wel vereist.   Deze berg behoort tot de categorie PD, peu difficile.  Je moet ook met minstens twee personen zijn om deze reis te kunnen maken, aangezien deze berg in het Manaslu gebied ligt.  Er zijn twee peaks: Thulo (grote) en Sanu (kleine). Thulo is makkelijker te beklimmen dan Sanu. Er ligt wel veel sneeuw waardoor het fysiek zwaar wordt.   Voor Sanu heb je toch enige technische ervaring nodig.

larkya peak kaart    larkya peak

Wat mag ik verwachten tijdens deze reis?

Deze reis in het Manaslu Conservation Area in centraal Nepal geeft je een zicht op de mooiste en hoogste bergen.   Je wandelt doorheen naaldbossen en geniet van de fauna en flora van Nepal. De Himalaya regio van Nepal heeft ook een boeddhistisch karakter, dus zie je her en der kloosters en gebedswielen.  Voor deze trekking moet je een uitstekende conditie hebben. Je wandelt soms 8 uren of langer.   Het comfort tijdens deze reis is beperkt. Je logeert er in lodges tijdens de trekking, en voor de beklimming van  Peak Larkya Peak overnacht je drie keren in een tent. In tegenstelling tot de Everest regio ga je hier veel minder trekkers en alpinisten vinden. Dit geeft de beklimming van deze berg ook een meerwaarde.

Welke periode is het best om Larkya Peak Climbing te doen?

Het voorjaar en najaar zijn de beste periodes om deze reis te doen. In het voorjaar (maart-april) kan het in in deze regio wel druk worden omdat het dan het hoogseizoen is voor het beklimmen van de hogere bergen.  Je wandelt er dus niet alleen. In oktober-november is het ook perfect, maar iets minder druk.   In de zomer heb je de moesson of het regenseizoen in Nepal. We raden deze reis dan niet aan.  In de winter kan je ook deze reis maken, maar dan kan je last hebben van te veel sneeuw op de hogere stukken.  Het wordt er dan ook bitterkoud.

Gelijkaardige reizen?

Bekijk ook onze Manaslu trekking.  Deze trekking overlapt met de beklimming van Larkya Peak.   Je vindt er ook meer info over het Manaslu gebied.  Heb je helemaal geen ervaring met peak climbing, maar wil je het toch proberen? Dan raden wij aan om Mera Peak te doen. Voor deze berg heb je totaal geen ervaring nodig.

 

larkya peak climbing

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
Je wordt door ons opgewacht aan de luchthaven met een privé voertuig en chauffeur.  Je wordt naar uw hotel gevoerd en ontmoet de gids die met u de planning overloopt. Indien er nog iets gekocht moet worden, doen we dat die dag.
2
Kathmandu
Extra dag om de permit in orde te brengen. Je kan ondertussen winkelen en zich voorbereiden op de trekking.
3
Kathmandu - Soti Khola
Met onze jeep rijden we naar het beginpunt van de het Manaslu gebied. Het laatste stuk is off road.
4
Soti Khola - Macha Khola
5
Macha Khola - Jagat
6
Jagat - Deng
Opnieuw een zestal uren wandelen via de Mong La Pass (3975m).
7
Deng - Namrung
8
Namrung - Lho
9
Lho - Sama (3800m)
10
Sama acclimatisatie
We moeten acclimatiseren en daarom twee nachten in Sama. We doen een uitstap naar het Birendra meer.
11
Sama - Samdo (3780m)
12
Samdo acclimatisatie
Omdat we lang boven de 5000m zullen vertoeven is het belangrijk om goed geacclimatiseerd te zijn.   De doen een uitstap naar de Layjung Pas met een indrukwekkend zicht op de Manaslu range.
13
Samdo - Larkya Phedi (4494m)
Een zestal uren wandelen naar Larkya Phedi.
14
Larkya Phedi - Larkya Base Camp (5170m)
Zestal uren wandelen naar Base Camp waar we overnachten in een tent.
15
Larkya Base Camp (5170m) - High Camp (5650m)
Vier tot vijf uren wandelen waar we overnachten in High Camp in tenten.
16
High Camp - Larkya Peak (6249m) - Bhimtang
Summit day!  Een zware dag van 9 uren klimmen en wandelen.   We proberen tegen de middag boven te zijn op Larkya Peak (6249m) waar we een adembenemend zicht hebben: Manaslu Himalayan Range, Annapurna Range, Langtang Range, Himalchuli, Boudha Himal, Ganesh Himal,...  We dalen af en via de Larkya Pas trekken we naar Bhimtang waar we weer in een lodge overnachten.
17
Bhimtang - Dharapani
We sluiten aan op het Annapurna circuit.
18
Dharapani - Syange (1194m)
19
Syange - Besisahar
Met een jeep rijden we de Himalaya uit tot in Besisahar waar onze chauffeur ons oppikt naar Kathmandu rijdt.
20
bufferdag in Kathmandu
We voorzien in bufferdag voor tijdens de trekking in geval van slecht weer. Je bent hier vrij.
21
terugvlucht
Je wordt naar de luchthaven gevoerd. Einde van de reis.
Visum: Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. U betaalt cash €50 voor een toeristenvisum van 30 dagen. U vult ter plaatse een formulier in. Breng een pasfoto mee. Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de Nepalese ambassade in België of Nederland. Breng ook twee pasfoto’s mee voor de permits. Mee te nemen: Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen. Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn! Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Thermisch ondergoed en winterkledij. Afhankelijk van het seizoen adviseren wij u welke kledij u best meebrengt. Voor de trekking brengt u best kwalitatief materiaal mee. Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril bescherm u tegen de zon op deze hoogte. Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes. Eén handdoek voor tijdens de trekking. Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts. Straathonden kunnen wel eens lawaai maken. Een eigen slaapzak is handig. Annulatieverzekering reis: Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend: -bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie -bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie -bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie -bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie Bijstandsverzekering: De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Zorg ervoor dat je een verzekering hebt die helikopter rescue dekt in de bergen! Gezondheid: Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht. Geld: U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal. Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.
  Hotels: Kathmandu: Moonlight Hotel ***   hotel nepal         hotel nepal   hotel nepal
De ideale periode is vanaf oktober tot eind november.  En in het voorjaar vanaf maart tot april.  Contacteer ons als je deze Laryka Peak Climbing wenst te doen. De kostprijs voor deze reis is  €3.150 per persoon.  (Minstens twee personen nodig voor deze reis!) Inclusief:
 • Ontvangst en afzetten met privé voertuig luchthaven Kathmandu
 • Alle overnachtingen  (op basis van tweepersoonskamer)
 • Team van dragers en ervaren Engelssprekende gids
 • Eten, drinken en logement voor drager en gids
 • Verzekering voor de crew
 • Trektocht volgens omschreven reisschema
 • Mera Peak Climbing
 • Alle maaltijden tijdens de trekking
 • Alle Permits (Manaslu, Larkya Peak, Annapurna)
 • BTW en Tax
 • Lokale Nederlandstalige ondersteuning
 • Tenten, matjes, kampeermateriaal
 • Stijgijzers, touwen, harnas, carabiner, figure 8, jumar, snow bar, sneeuwschop
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Annuleringsverzekering reis (30 euro pp)
 • Alcoholische dranken en frisdranken
 • Extra activiteiten en uitgaven
 • Visum ($50 – 30 dagen)
 • Trekkersmateriaal (slaapzak, kledij, schoenen, handschoenen, muts,zaklamp, wandelstokken)

Lees onze blogs

You don't have permission to register