Island Peak (6189m) - Een klassieker onder de lagere bergen.
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
mera

Island Peak Climbing

Island Peak Climbing

€2600 per persoon

Island Peak Climbing (6189m)  is een klassieker voor beginners met enige ervaring.

Voor wie is Island Peak geschikt?

Island Peak, of Imja Tse in de lokale taal, is een berg waarvoor je geen absolute beginner mag zijn. Enige materiaalkennis is wel vereist.   Deze berg behoort tot de categorie PD, peu difficile.  Je vliegt van Kathmandu naar Lukla en het eerste deel van deze trekking loopt de trekkingroute naar Everest Base Camp.   In deze reis gaan we niet naar Everest Base Camp, maar optioneel zou je dit stuk er ook nog bij kunnen doen. Gelieve ons hiervoor te contacteren, indien je het programma wenst aan te passen.

Wat mag ik verwachten tijdens deze reis?

Deze 15-daagse reis in het Sagarmatha National Park in oost Nepal geeft je een zicht op de mooiste en hoogste bergen.   Je wandelt doorheen naaldbossen en geniet van de fauna en flora van Nepal. De Himalaya regio van Nepal heeft ook een boeddhistisch karakter, dus zie je her en der kloosters en gebedswielen.  Voor deze trekking moet je een uitstekende conditie hebben. Je wandelt soms 8 uren of langer. Zeker als je het reguliere pad verlaat, weegt dit door.  Het comfort tijdens deze reis is beperkt. Je logeert er in lodges tijdens de trekking, en voor de beklimming van Island Peak overnacht je drie keren in een tent.

Welke periode is het best om Island Peak Climbing te doen?

Het voorjaar en najaar zijn de beste periodes om deze reis te doen. In het voorjaar (maart-april) kan het in in deze regio wel druk worden omdat het dan het hoogseizoen is voor het beklimmen van de hogere bergen.  Je wandelt er dus niet alleen. In oktober-november is het ook perfect, maar iets minder druk.   In de zomer heb je de moesson of het regenseizoen in Nepal. We raden deze reis dan niet aan. Vluchten van en naar Lukla worden dan ook vaak geannuleerd door het slechte weer, waardoor de planning chaotisch wordt.   In de winter kan je ook deze reis maken, maar dan kan je last hebben van te veel sneeuw op de hogere stukken.  Het wordt er dan ook bitterkoud.

Gelijkaardige reizen?

In deze regio kan je tal van gelijkaardige trekkings of bergen beklimmen.  De combinaties zijn erg uitgebreid en ons reisschema is louter indicatief.   Je zou ook naar Everest Base Camp kunnen wandelen of naar de Gokyo Meren.  Zoek je een peak die makkelijker is en waar je helemaal geen ervaring voor hoeft? Bekijk dan Mera Peak Climbing.

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
Je wordt door ons opgewacht aan de luchthaven met een privé voertuig en chauffeur.  Je wordt naar uw hotel gevoerd en ontmoet de gids die met u de planning overloopt. Indien er nog iets gekocht moet worden, doen we dat die dag.
2
Kathmandu
Extra dag om de permit in orde te brengen. Je kan ondertussen winkelen en zich voorbereiden op de trekking.
3
Kathmandu - Lukla vlucht - Phakding (2640m)
45 minuten vliegen naar Lukla van waar we onze trekking beginnen.  We proberen rond 7u. 's morgens te vliegen.
4
Phakding - Namche Bazaar (3440m)
We wandelen een zestal uren naar Namche Bazaar. Een grote markt en uitvalsbasis voor de regio.
5
Namche Bazaar acclimatisatie
Om hoogteziekte tegen te gaan acclimatiseren we één dag in Namche Bazaar. We doen een korte uitstap naar Shyanboche met een prachtig vieuwpoint.
6
Shyanboche - Tyangboche (3867m)
Opnieuw een zestal uren wandelen via de Mong La Pass (3975m).
7
Tyangboche - Dingboche (4260m)
8
Dingboche - Island Peak Base Camp (5087m)
Een zevental uren wandelen naar Base Camp waar we overnachten in tenten. Hier verlaten we de vallei en trekken we een aangrenzende vallei in die ons naar Island Peak leidt.
9
Island Peak Base Camp acclimatisatie
Om hoogteziekte tegen te gaan is het belangrijk dat we acclimatiseren. Je blijven daarom één extra nacht in Base Camp. Je kan de omgeving verkennen waar je het prachtige Imja Meer treft.
10
Base Camp - Imja Peak (6189m) - Base Camp
We vertrekken 's morgens vroeg want dit is de dag dat we aan de beklimming beginnen. We moeten immers 1000 m stijgen.  Dit is de zwaarste dag van de reis omdat we een tiental uren wandelen en klimmen.  Het zicht is fenomenaal!  We dalen terug af naar Base Camp.
11
Base Camp - Dingboche
We keren dezelfde weg terug naar Dingboche waar we overnachten in een lodge.
12
Dingboche - Namche Bazaar
13
Namche Bazaar - Lukla
14
Lukla - Kathmandu vlucht
We proberen zo vroeg mogelijk te vliegen. De rest van dag ben je vrij.
15
bufferdag
Omdat vluchten in de Himalaya wel eens worden geannuleerd, is het belangrijk om een buffer te hebben. Je bent vrij. In overleg met ons kan je eventueel tempels bezoeken in en rondom Kathmandu.
16
terugvlucht
Einde van de reis. Je wordt naar de luchthaven gevoerd.
Visum Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. U betaalt cash €50 voor een toeristenvisum van 30 dagen. U vult ter plaatse een formulier in. Breng een pasfoto mee. Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de Nepalese ambassade in België of Nederland. Breng ook twee pasfoto’s mee voor de permits. Annulatieverzekering reis Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:
 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie
Bijstandsverzekering De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Zorg ervoor dat je een verzekering hebt die helikopter rescue dekt in de bergen! Gezondheid Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht. Geld U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal. Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.
Hotels: Kathmandu: Moonlight Hotel *** hotel nepal         hotel nepal   hotel nepal
De ideale periode is vanaf oktober tot eind november.  En in het voorjaar vanaf maart tot april.  Contacteer ons als je deze Mera Peak Climbing wenst te doen. De kostprijs voor deze reis is  €2.600 per persoon.  (Minstens twee personen nodig voor deze reis!) Inclusief:
 • Ontvangst en afzetten met privé voertuig luchthaven Kathmandu
 • Alle overnachtingen  (op basis van tweepersoonskamer)
 • Team van dragers en ervaren Engelssprekende gids
 • Eten, drinken en logement voor drager en gids
 • Verzekering voor de crew
 • Trektocht volgens omschreven reisschema
 • Mera Peak Climbing
 • Alle maaltijden tijdens de trekking
 • Alle Permits (Mera Peak en National Park)
 • BTW en Tax
 • Lokale Nederlandstalige ondersteuning
 • Tenten, matjes, kampeermateriaal
 • Stijgijzers, touwen, harnas, carabiner, figure 8, jumar, snow bar, sneeuwschop
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Annuleringsverzekering reis (30 euro pp)
 • Alcoholische dranken en frisdranken
 • Extra activiteiten en uitgaven
 • Visum ($50 – 30 dagen)
 • Trekkersmateriaal (slaapzak, kledij, schoenen, handschoenen, muts,zaklamp, wandelstokken)

Lees onze blogs

You don't have permission to register