Mera Peak (6461m) - Trekking en peak climbing - Geen ervaring vereist
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
mera

Mera Peak Climbing

Mera Peak Climbing

€2800 per persoon

Mera Peak Climbing (6461m)  is een klassieker voor beginners.

mera peak kaartMera Peak Climbing is een klassieker in Nepal en is uitermate geschikt als kennismaking met alpinisme. Je hebt geen ervaring nodig om deze piek te beklimmen.   Met zijn 6470m is Mera Peak de hoogste van alle Peak Climbings (tot 6500m) in Nepal. Bekend om zijn prachtige panoramische vergezichten over de hoogste bergen ter wereld is dit een klassieker. Gelegen in het oosten van Nepal, is dit een korte maar pittige trekking en peak climbing geschikt voor mensen met een goede conditie

Vanuit Kathmandu vlieg je naar Lukla. Lukla is een riskante luchthaven langs waar alle vluchtverkeer voor de Everest regio gebeurt. Je wandelt doorheen de Khumbu regio waar je naaldwouden, kloosters en de meest spectaculaire vergezichten zal hebben.  Als hoogtepunt ga je naar Mera Peak onder leiding van een ervaren berggids. Wij voorzien het nodige klimmateriaal en je krijgt een korte opleiding ter plaatste. Tijdens deze trekking volg je dezelfde weg terug naar het beginpunt (Lukla) van de trekking.

mera peak kaart      

Tijdens deze trekking logeer je in lodges. Dat wil zeggen dat je een eigen kamer hebt en een douche met warm water. Voor de beklimming van Mera Peak zelf zal je twee keer in een tent moeten slapen: Base Camp en High Camp.   Er wordt dan op een kerosine vuurtje gekookt.  Tijdens deze trekking hoef je ook je eigen bagage niet te dragen. Er gaat een gids mee en dragers die jouw bagage dragen. Wij voorzien een waterdicht draagtas waarin je tot 10kg per persoon mag laden. De rest van de bagage blijft in het hotel.

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
Je wordt door ons opgewacht aan de luchthaven met een privé voertuig en chauffeur.  Je wordt naar uw hotel gevoerd en ontmoet de gids die met u de planning overloopt. Indien er nog iets gekocht moet worden, doen we dat die dag.
2
Kathmandu - Manthali
Extra dag om de permit in orde te brengen. Je kan ondertussen winkelen en zich voorbereiden op de trekking. We vertrekken na de middag richting luchthaven Manthali. Omdat er tijdens het hoogseizoen geen vluchten naar Lukla zijn vanuit Kathmandu luchthaven, heeft de overheid beslist dat vluchten naar en van Lukla via Manthali moeten gebeuren. Dit is een piepkleine luchthaven op een vier tot vijf uur rijden van Kathmandu.  We overnachten één keer in Manthali vanwaar je de volgende morgen dan vliegt.
3
Manthali - Lukla vlucht - Paiya (Chutok)
45 minuten vliegen naar Lukla van waar we onze trekking beginnen.  We proberen rond 7u. 's morgens te vliegen. We wandelen 6 uren tot op 2800m.
4
Paiya (Chutok) - Panggom (2850m)
Vijftal uren wandelen.
5
Panggom (2850m) - Ningsow
Viertal uren wandelen naar Ningsow.
6
Ningsow - Chhatra Khola
Een lange dag trekking van bijna 8 uren wandelen. Overnachten op 2800m.
7
Chhatra Khola - Kothe
Opnieuw een lange dag wandelen van meer dan 6 uren naar Kothe waar we overnachten op bijna 3700m.
8
Kothe - Thaknak
Een rustige dag van bijna 4 uren wandelen tot op 4350m.
9
Thaknak - Khare
Een flinke klim tot op 5045m in een drietal uren.
10
Khare acclimatisatie
Om ons voor te bereiden op het beklimmen van Mera Peak moeten we acclimatiseren in Khare.
11
Khare - Mera High Camp
Overnachten in tenten.
12
Mera High Camp - Summit - Khare
We beklimmen Mera Peak tot aan de top 6461m.
13
bufferdag
We moeten een bufferdag voorzien omdat er in de bergen soms slecht weer is waardoor we de beklimming naar de top uitstellen.
14
Khare - Kothe
15
Kothe - Thuli Kharka (4300m)
16
Thuli Kharla - Lukla via Zatrwa La pass (4600m)
17
Vlucht Manthali en transfer naar Kathmandu
Terugvlucht van 45 minuten naar Manthali.  Daarna transfer van vijftal uren naar de hoofdstad.
18
terugvlucht
Einde van de reis. Je wordt naar de luchthaven gevoerd en vliegt terug naar huis.
Visum Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. U betaalt cash €50 voor een toeristenvisum van 30 dagen. U vult ter plaatse een formulier in. Breng een pasfoto mee. Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de Nepalese ambassade in België of Nederland. Breng ook twee pasfoto’s mee voor de permits. Annulatieverzekering reis Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:
 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie
Bijstandsverzekering De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Zorg ervoor dat je een verzekering hebt die helikopter rescue dekt in de bergen! Gezondheid Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht. Geld U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal. Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.
Hotels: Kathmandu: Moonlight Hotel *** hotel nepal         hotel nepal   hotel nepal
De ideale periode is vanaf oktober tot eind november.  En in het voorjaar vanaf maart tot april.  Contacteer ons als je deze Mera Peak Climbing wenst te doen. De kostprijs voor deze reis is  €2.800 per persoon.  (Minstens twee personen nodig voor deze reis!) Inclusief:
 • Ontvangst en afzetten met privé voertuig luchthaven Kathmandu
 • Alle overnachtingen  (op basis van tweepersoonskamer)
 • Team van dragers en ervaren Engelssprekende gids
 • Eten, drinken en logement voor drager en gids
 • Verzekering voor de crew
 • Trektocht volgens omschreven reisschema
 • Mera Peak Climbing
 • Alle maaltijden tijdens de trekking
 • Alle Permits (Mera Peak en National Park)
 • BTW en Tax
 • Lokale Nederlandstalige ondersteuning
 • Tenten, matjes, kampeermateriaal
 • Stijgijzers, touwen, harnas, carabiner, figure 8, jumar, snow bar, sneeuwschop
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Annulatieverzekering reis (30 euro pp)
 • Alcoholische dranken en frisdranken
 • Extra activiteiten en uitgaven
 • Visum ($50 – 30 dagen)
 • Trekkersmateriaal (slaapzak, kledij, schoenen, handschoenen, muts,zaklamp, wandelstokken)

Lees onze blogs

You don't have permission to register