Saribung Peak Climbing - Gelegen tussen Mustang en Nar Phu
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
Saribung

Saribung Peak Climbing

Saribung Peak Climbing

€4550 per persoon

Saribung Peak (6328m) climbing is een minder gekende peak gelegen tussen Mustang en het Annapurna gebied.

saribung peak climbing kaartSaribung Peak climbing behoort tot de categorie PD of peu difficile.  Je hebt geen ervaring nodig met alpinisme, maar je moet wel sportief zijn.  Ook rekening houden met het feit dat dit een lange trekking is waarbij je 19 dagen netto wandelt doorheen de Himalaya.   Een deel van deze trekking gebeurt ook in tenten omdat er geen lodges zijn. Dit maakt Saribung Peak climbing ook een stuk duurder.   In tegenstelling tot Mera Peak in de Everest regio, ga je hier weinig andere klimmers en wandelaars tegenkomen.

 

 

Het eerste deel van deze trekking gebeurt doorheen het Mustang gebied. Je vliegt vanuit Pokhara naar Jomsom waar je landt op het Tibetaanse Plateau, achter de Himalaya.  Deze trekking verloopt via Upper Mustang en gaat via de weinig verkende oostelijke vallei richting  Saribung Peak om dat vervolgens aan te sluiten op de trekking van Nar-Phu. Met andere woorden: tijdens deze trekking ga je door twee restricted areas (Mustang en Nar-Phu) én beklim je ook nog eens Saribung Peak.   Enkel voor Upper-Mustang bedraagt de permit kost $500 per persoon voor 10 dagen .   Deze dure permit houdt de massa buiten, waardoor je een onvergetelijke ervaring hebt.  Alle permits zijn reeds inbegrepen in de prijs.

Het landschap tijdens deze trekking gaat via oases in een woestijnlandschap met Tibetaanse cultuur. Je logeert er bij mensen thuis in lodges.  Deze reis is veel meer dan gewoon een peak climbing van Saribung.   Je maakt er kennis met de Tibetaans boeddhistische cultuur en bezoekt er grotten en kloosters.

saribung peak climbing

Voor het beklimming van Saribung Peak werken we met ervaren gidsen die pakken ervaring hebben met alpinisme.  Je overnacht tijdens het Saribung Peak Climbing gedeelte in tenten per twee.  Wij voorzien een team van dragers die de bagage en alle materiaal dragen.    Na de beklimming van Saribung Peak trekken we naar de dorpjes Nar en Phu. Dit is het derde deel van de trekking om vervolgens aan te sluiten op het Annapurna Circuit.

In het totaal ben je 25 dagen (24 overnachtingen) in Nepal. Een onvergetelijke reis voor mensen met een goede conditie en zin in veel avontuur.  Indien je deze trekking wenst in te korten is dat mogelijk door het Mustang gedeelte per jeep te doen.    Je kan de trekking dan met één week reduceren.  Meer info omtrent Mustang trekking vind je hier.

saribung peak climbing kaart  mustang nepal

Fraude en goedkope trekkings?

Sinds enkele jaren is er in Nepal een grote fraude aan de gang.  Men biedt goedkope trekkings aan die men dan in grote getale verkoopt. Er wordt wel een voedselvergiftiging in uitgelokt en de verzekering wordt opgelicht. Lees er alles over in onze blog.

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
Je wordt door ons opgewacht aan de luchthaven met een privé voertuig en chauffeur.  Je wordt naar uw hotel gevoerd en ontmoet de gids die met u de planning overloopt. Indien er nog iets gekocht moet worden, doen we dat die dag.
2
Kathmandu
Extra dag om de permit in orde te brengen. Je kan ondertussen winkelen en zich voorbereiden op de trekking.
3
Kathmandu - Pokhara
Met een comfortabele grote bus rijden we naar Pokhara.  De rit duurt een zevental uren langsheen een indrukwekkend landschap.  In Pokhara logeren we in het comfortabele Kuti Resort op wandelafstand van het meer.  Ga wandelen langsheen het meer en genieten van de zonsondergang op een terrasje.
4
Pokhara - Jomsom vlucht - Kagbeni
We vliegen twintig minuten naar Jomsom, het beginpunt van onze trekking in Mustang.   Ontbijten doen we daar en wandelen een drietal uren tot in Kagbeni.  Dit is de grenspost met Upper Mustang.
5
Kagbeni - Chele
6
Chele - Shyanboche
Een lange dag trekking waarbij we een grot bezoeken van Guru Rinpoche, gelegen net voor Shyanboche.
7
Shyanboche - Ghami
Via Gheling trekken we naar Ghami. Gheling heeft een mooi klooster gelegen op een helling vlakbij het dorpje. Ook een lang mani wall. Links voorbij lopen voor goed geluk.
8
Ghami - Drakmar - Ghar Gumba - Lo Manthang
Een pittige dag waarbij we via Drakmar aan enkele rode rotsen passeren die het bloed van een demon voorstellen.  Dan flink klimmen tussen rare rotspartijen naar Ghar Gumba. Een van de oudste kloosters waar we lunchen. Onderweg is geen restaurant dus moeten we pic nic meenemen.  Uiteindelijk naar de oude hoofdstad van Mustang: Lo Manthang.
9
Lo Manthang (acclimatisatie)
Verkenning omgeving Lo Manthang. Het dorpje heeft gezellige straatje en je kan mooie uitstappen maken in de omgeving rond de voormalige hoofdstad.  Te overleggen met de gids ter plaatse. Eventueel uitstap naar Choser vallei, gelegen ten noorden van de stad.  Je kan er ook per paard of mountainbiken. Indrukwekkend grottencomplex.
10
Lo Manthang - Yara
We trekken naar de oostelijke vallei van Mustang, waar heel weinig trekkers komen.  Vanaf Yara logeren we in onze tenten.
11
Yara - Luri Gompa (4000m)
Overnachten in tenten.
12
Luri Gompa - Guma Tanthi (4600m)
13
Guma Tanthi - Namtha Khola (4890m)
Een zware dag, want we moeten tweeS passen over: 5320m en 5480m.  Overnachten in tenten.
14
Namtha Khola - Saribung Base Camp (4950m)
15
Saribung Base Camp (acclimatisatie)
16
Saribung Base Camp - High Camp
17
High Camp - Saribung Peak Climbing - Base Camp
We vertrekken vroeg voor de beklimming van Saribung Peak (6328m). Later op de dag heb je vaak veel wind, wat het moeilijker maakt.
18
Base Camp - Saribung Pas (6020m) - Nagoru (4400m)
Nog een pittige klim via de Saribung Pas en dan naar Nagoru, de laatste dag waar we in tenten overnachten. Hierna beginnen we aan het derde gedeelte van deze reis: wandelen naar Phu naast het Annapurna circuit.
19
Nagoru - Phu (4080m)
20
Phu - Meta (3560m)
21
Meta - Koto (2600m)
22
Koto - Dharapani
23
Dharapani - Kathmandu
We rijden met een jeep de Himalaya uit en in Besisahar worden we door onze chauffeur opgepikt en rijden we met een privé voertuig naar Kathmandu.
24
Kathmandu (bufferdag)
We voorzien één bufferdag omdat je in de Himalaya geen strak schema kan hanteren. Je bent vrij.
25
terugvlucht
De chauffeur pikt je op en je wordt naar de luchthaven gevoerd. Eind van de reis.
Visum Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. U betaalt cash €50 voor een toeristenvisum van 30 dagen. U vult ter plaatse een formulier in. Breng een pasfoto mee. Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de Nepalese ambassade in België of Nederland. Breng ook twee pasfoto’s mee voor de permits. Annulatieverzekering reis Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:
 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie
Bijstandsverzekering De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Zorg ervoor dat je een verzekering hebt die helikopter rescue dekt in de bergen! Gezondheid Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht. Geld U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal. Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.
Hotels: Kathmandu: Moonlight Hotel *** hotel nepal         hotel nepal   hotel nepal Pokhara: Kuti Resort *** hotel nepal   HOTEL NEPAL
De ideale periode is vanaf oktober tot eind november.  En in het voorjaar vanaf maart tot april.  Contacteer ons als je deze Saribung Peak Climbing wenst te doen. De kostprijs voor deze reis is  €4.550 per persoon.  (Minstens twee personen nodig voor deze reis!) Inclusief:
 • Ontvangst en afzetten met privé voertuig luchthaven Kathmandu
 • Alle overnachtingen  (op basis van tweepersoonskamer)
 • Team van dragers, kok en ervaren Engelssprekende gids
 • Eten, drinken en logement voor drager en gids
 • Verzekering voor de crew
 • Trektocht volgens omschreven reisschema
 • Saribung Peak Climbing
 • Alle maaltijden tijdens de trekking
 • Alle Permits (Annapurna, Nar Phu restricted, Mustang restricted, Saribung Peak)
 • BTW en Tax
 • Lokale Nederlandstalige ondersteuning
 • Tenten, matjes, kampeermateriaal
 • Stijgijzers, touwen, harnas, carabiner, figure 8, jumar, snow bar, sneeuwschop
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Annulatieverzekering reis (30 euro pp)
 • Alcoholische dranken en frisdranken
 • Extra activiteiten en uitgaven
 • Visum ($50 – 30 dagen)
 • Trekkersmateriaal (slaapzak, kledij, schoenen, handschoenen, muts,zaklamp, wandelstokken)

Lees onze blogs

You don't have permission to register