Rondreis Nepal - Reis met belgisch-nepalees koppel
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
rondreis Nepal

Rondreis in Nepal

Een individuele rondreis of een groepsreis in Nepal?  Boek rechtstreeks bij een belgisch-nepalees koppel!

Welke reis past het best bij mij?

Als je naar Nepal reist, ga je moeten beslissen of je een individuele rondreis, een individuele trekking of liever aansluit bij een groepsreis.   Reis met mij organiseert enkel individuele trekkings.  Dat wil zeggen dat je vanaf één persoon (soms twee) zelf een datum kan kiezen en een trekking kan doen. Wij doen al onze trekkings individueel omdat mensen een heel aparte fysiek hebben waardoor de groep te divers kan zijn.  Als je er met een partner of vrienden op uittrekt, kan je op voorhand beter inschatten hoe de groep gaat wandelen. Dit maakt de reis ook aangenamer.

Een trekking is een wandelvakantie in de Himalaya. Gemiddeld wandel je netto zestal uren per dag. Soms meer, soms minder.  Sommige dagen zijn acclimatisatie dagen waarbij je weinig of niet wandelt. Je moet dan wennen aan de hoogte.  Je moet dus graag wandelen en een goede fysieke conditie hebben om een trekking in de Himalaya te doen.   Een gemiddelde trekking duurt een tweetal weken.  Er zijn ook kortere trekkings, die we dan opnemen als onderdeel van een rondreis.

Wil je meer dan enkel een wandelvakantie; zoek je meer variatie? Dan moet je kiezen voor een rondreis. Ook dit is een individuele reis waarbij er een privé gids en chauffeur meegaat.  Sommige rondreizen hebben een korte trekking gecombineerd met een brok cultuur en andere activiteiten in Nepal.   Bijvoorbeeld onze Ghale Gaon Rondreis is sinds jaren één van onze best verkochte reizen.   Deze reis is omvat een vierdaagse trekking in een minder gekend deel van de Himalaya. Verder ga je ook overnachten in een klooster en verken je de jungle in het zuiden van Nepal. Ook bezoek je de culturele hoogtepunten van het land: hindoe tempels en boeddhistische stupa’s.

Zoek je meer comfort?  Bekijk dan zeker onze luxe reis.   Hierbij logeer je in unieke accommodaties en boutique hotels met nadruk op authenticiteit.   De meeste luxe reizen doen we op-maat-gemaakt, maar het reisschema zoals omschreven op onze website geeft je alvast een ruggengraat om eventueel de reis verder uit te breiden.

 

rondreis NepalWaarom een groepsreis?

Een van onze sterke punten zijn onze natuur en cultuur groepsreizen. De toegevoegde waarden van de groepsreis is de gids. De groepsreis wordt gegidst door Laxmi.  Laxmi is Nepalese en getrouwd met Maxim. Ze woonde enkele jaren in Vlaanderen en spreekt vloeiend Nederlands. Laxmi is opgewekt, speels en altijd vrolijk. We weten dat een goede gids een reis kan doen slagen.  Kom hier meer te weten over Laxmi.

In een groepsreis schrijf je je in voor een vaste datum.   De groepen zijn maximaal 15 personen.  De meeste mensen die inschrijven voor zo’n reis kennen elkaar niet op voorhand.   Tijdens de reis heb je ook voldoende privacy. We beginnen ons programma rond 9 u. ‘s morgens en stoppen meestal rond 16u30.  Daarna ben je vrij.  ‘s Avonds kan je dus kiezen waar je gaat eten. Meestal komt de groep samen, maar je mag er gerust ook zelf op uit trekken.  Sommige reizigers boeken nog enkele dagen extra op het einde van de groepsreis. Ook dit valt te regelen.

 

You don't have permission to register