Nar Phu Tilicho Meer Trekking: Boek bij belgisch-nepalees koppel
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
tilicho lake trek

Nar Phu Tilicho Meer Trekking

Nar Phu Tilicho Meer Trekking

€1750 per persoon

Een trekking in twee aangrenzende valleien van het Annapurna Circuit: Nar-Phu trekking en Tilicho Meer trekking.

nar phu trekking kaartDeze trekking is een combinatie van twee aangrenzende valleien van het Annapurna circuit: de dorpjes Nar en Phu, gecombineerd met een trekking naar Tilicho meer.   In het verleden deden we tententrekking naar de dorpjes Nar en Phu, maar de laatste jaren zijn er verschillende lodges gebouwd in dit gebied waardoor je nu niet meer hoeft te kamperen. Dit maakt de trekking een heel stuk goedkoper en dus toegankelijker.  Nar en Phu zijn gelegen in een restricted area van de Himalaya.  Dit betekent dat je niet zo maar het gebied in komt. Wij moeten een speciale permit aanvragen en je moet met minstens twee personen zijn voor deze permit. Een hele bureaucratische procedure, maar het loont de moeite.

nar phu trekking

In tegenstelling tot andere gebieden van de Himalaya tref je hier weinig of geen wandelaars aan.   Dit is een absolute meerwaarde voor een trekking en daarom een aanrader als je op zoek bent naar een maagdelijk gebied.  Het eerste stuk van het Annapurna circuit doe je met de jeep en vervolgens ga je een aangrenzende vallei in, waar het afgesloten gebied begint. Hier worden de speciale permits gecontroleerd.   Het tweede gedeelte van de trekking, ga je via Manang richting Tilicho meer (4919m).  Deze Tilicho meer trekkings is wel een stuk drukker, maar toch prachtige trekking.   Je wandelt terug naar Manang waar je dan de jeep neemt en de Himalaya uitrijdt.  Tijdens deze trekking wandel je tot op 5320m.

trekking kaart nepalDeze trekking is geschikt voor sportieve mensen op zoek naar een uitdaging en minder gekende paden.   Verwacht weinig of geen comfort. De accommodaties in het Nar – Phu gedeelte zijn beperkt. De beste periode voor deze trekking is het voorjaar en najaar.   Het najaar is groener. Het voorjaar is het einde van het droog seizoen en Nepal is dan heel dor. Qua temperaturen is het dan aangenaam om te wandelen, maar op de hogere stukken mag je sneeuw verwachten.   Het kan er er koud zijn boven de 4000m!

Lees ook onze reistips voor Nepal.  Je komt er meer te weten over de praktische kant omtrent reizen naar Nepal.

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
Je wordt door ons aan de luchthaven opgepikt en naar het hotel gebracht. Je overnacht  centraal gelegen  in het oude centrum van Kathmandu, in Thamel, op een rustige locatie.  Belangrijk is om te rusten alvorens de trekking aan te vatten.  We hebben een drietal uren nodig om de permit te regelen. De gids zal proberen om dit de op de eerste dag te doen.   Voor de Tilicho Meer Trekking hebben we een gewone permit nodig. Die is makkelijk te krijgen. De tweede permit voor Nar en Phu, is een hele klus.
2
Kathmandu - Besisahar
Van zodra de permits beschikbaar zijn, rijden we met een privé voertuig een zestal uren naar Besisahar.  Dit is het beginpunt van de trekking.
3
Besisahar - Koto
We rijden de Himalaya in met een jeep naar Koto (2600m).  We volgen in principe een stuk van het Annapurna circuit.  In Koto slaan we een aangrenzende vallei in.
4
Koto - Meta (3560m)
5
Meta - Phu (4080m)
6
Phu - Nar Phedi (3490m)
Overnachting in het klooster van Trangu Rinpoche.
7
Nar Phedi - Nar (4110m)
8
Nar - Khangla Phedi - Nar
Om te acclimatiseren doen we een uitstap naar Khangla Phedi (4530m) en dan terug naar Nar.
9
Nar - Ngawal (3660m)
Via de Khangla Pas (5320m) trekken we naar Ngawal, gelegen vlakbij het Annapurna circuit.
10
Ngawal - Manang
   
11
Manang - Tilicho Base Camp
Hier begint de Tilicho Meer trekking, het tweede deel.
12
Tilicho Base Camp - Tilicho meer - Gangshar
Je wandelt naar het Tilicho meer en dan terug via dezelfde weg naar Gangshar.
13
Gangshar - Manang
Korte wandeling. Rustdag Manang. Eventueel uitstap naar nabijgelegen Milarepa grot.
14
Manang - Besisahar
We rijden een tiental uren de Himalaya uit met een jeep. Als je niet zo lang in de jeep wenst te zitten, kan je optioneel ook enkele dagen wandelen en de trekking verlengen. Gelieve ons hiervoor te contacteren.
15
Besisahar - Kathmandu
Je wordt door een privé voertuig opgepikt en rijdt naar Kathmandu. Einde van de trekking. Rust in het hotel.
16
terugvlucht
Je wordt naar de luchthaven gevoerd. Einde van de reis.
Visum: Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. U betaalt cash €50 voor een toeristenvisum van 30 dagen. U vult ter plaatse een formulier in. Breng een pasfoto mee. Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de Nepalese ambassade in België of Nederland. Breng ook twee pasfoto’s mee voor de permits. Mee te nemen: Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen. Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn! Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Thermisch ondergoed en winterkledij. Afhankelijk van het seizoen adviseren wij u welke kledij u best meebrengt. Voor de trekking brengt u best kwalitatief materiaal mee. Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril bescherm u tegen de zon op deze hoogte. Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes. Eén handdoek voor tijdens de trekking. Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts. Straathonden kunnen wel eens lawaai maken. Een eigen slaapzak is handig. Annulatieverzekering reis: Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:
 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie
Bijstandsverzekering: De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Zorg ervoor dat je een verzekering hebt die helikopter rescue dekt in de bergen! Gezondheid: Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht. Geld: U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal. Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.
  Hotels:
 • Kathmandu: Moonlight Hotel ***
hotel nepal   hotel nepal  
De ideale periode is vanaf oktober tot eind november.  En in het voorjaar vanaf maart tot april.  Contacteer ons als u deze trekking wenst te boeken. De kostprijs voor deze reis is  €1.750 per persoon.  (Minstens twee personen nodig voor deze reis!) Inclusief:
 • Ontvangst en afzetten met privé voertuig luchthaven Kathmandu
 • Alle overnachtingen  (op basis van tweepersoonskamer)
 • Engelssprekende ervaren gids
 • Eén porter (drager) per twee personen (draagt maximaal 20 kg) voor de trekking
 • Eten, drinken en logement voor drager en gids
 • Trekking zoals omschreven in het reisschema
 • Vervoer (privé voertuig)
 • Gedeelde jeep in Annapurna gedeelte
 • Alle Permits
 • BTW en Tax
 • Lokale Nederlandstalige ondersteuning
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Annuleringsverzekering reis (30 euro)
 • Alle maaltijden en dranken (gemiddeld € 8/maaltijd)
 • Exta activiteiten (tijdens de bufferdagen) en uitgaven
 • Visum ($50 – 30 dagen)
 • Trekkersmateriaal (wandelschoenen, zonnebril, rugzak,…)

Lees onze blogs

You don't have permission to register