Rara Lake Trekking - Een tententrekking in west Nepal
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
trek rara meer

Rara Lake Trekking

Rara Lake Trekking

€2600 per persoon

Rara Lake Trekking: een trekking naar het grootste meer van Nepal.

rara lake trekking kaart

Een Rara Lake Trekking is het westen van Nepal is een tententrekking, geschikt voor mensen die een minder zware trekking zoeken maar toch in de natuur willen zijn. Deze trekking gaat ook niet hoog naar Nepalese normen: 3710 m is de maximale hoogte. Dus geen hoogteziekte of extreme toestanden.   Het Rara Lake is het grootste meer van Nepal  gelegen op 2990m en bevindt zich in het westen van Nepal in de provincie Mugu.

Het westen van Nepal is moeilijk te bereiken, daarom nemen we een binnenlandse vlucht naar Nepalgunj in de Terai. Daarna een tweede binnenlandse vlucht naar Jumla. Sinds kort is er ook een weg naar Jumla, maar de kwaliteit is bedenkelijk, met vaak aardverschuivingen. Omdat we tijdens deze reis vier binnenlandse vluchten moeten nemen, loopt de prijs van deze trekking ook op.

De Rara Lake Trekking is een georganiseerde tententrekking. Dat wil zeggen wat er een team meegaat (muilezels,kok, assistent-kok, gids, dragers) die jullie deze trekking comfortabel maken.    Er wordt gekookt in de natuur omdat er weinig of geen faciliteiten zijn in die regio.   Ook dit maakt deze trekking een stuk duurder maar des te authentieker.

rara lake trekkingWat je tijdens deze trekking mag verwachten is ongerepte natuur en kleine dorpjes.   Hier komen weinig wandelaars omdat deze regio zo moeilijk te bereiken is.  Je zal prachtige fauna en flora zien. We raden aan om deze trekking in de maand oktober te doen.  Dan staat de regio nog in bloei en heb je vele bloemen.   In het najaar is alles dor.

Je kan tot 10kg bagage per persoon meenemen. Wij voorzien een waterdichte draagtas en de hoofdbagage blijft in het hotel in Kathmandu. Indien je aan deze trekking nog iets zou willen toevoegen, zou je ook naar het Bardia National Park kunnen gaan. Dit ligt nabij Nepalgunj in de Terai en heeft een groeiende tijgerpopulatie. Ook hier kunnen we een korte tententrekking organiseren.  Gelieve ons hiervoor te contacteren.

rara lakeDeze trekking begint en eindigt in Jumla. We wandelen in een lus via het Rara Lake, waar je ook een mooi zicht hebt op de besneeuwde Himalaya.  In de prijs zijn ook alle maaltijden tijdens de trekking inbegrepen.  Het team zorgt ervoor dat je enkel kan genieten en maken je deze reis zo comfortabel mogelijk.

Lees ook onze praktische tips omtrent reizen in Nepal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rara lake trekking  rara lake

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
Aankomst in Kathmandu. U wordt door ons opgewacht aan de luchthaven met een privé voertuig en chauffeur. U wordt naar uw hotel gevoerd en ontmoet de gids die met u de planning overloopt. Indien er nog iets gekocht moet worden, doen we dat die dag. U verkent het oude centrum van Kathmandu: kleine straatjes met winkeltjes en een gezellige drukte.
2
Kathmandu - Nepalgunj
Een uurtje vliegen naar Nepalgunj in het westen van Nepal. Er zijn geen directe vluchten naar Jumla.
3
Nepalgunj - Jumla - Cherechaour (3050m)
Een korte binnenlandse vlucht naar Jumla, waar we onze Rara Lake trekking beginnen. De eeste dag wandelen we tot op 3050m.
4
Cherechaour - Daphne Lagna (3700m) - Naurighat (2850m)
5
Naurighat (2850m) - Bulbuley (3200m)
6
Bulbuley - Jhyari (2530m)
7
Jhyari (2530m) - Rara Lake (2980m)
8
Rara Lake excursie
Kamperen aan de oever van het Rara Lake en één van de hoogtepunten van de Rara Lake trekking.
9
Excursie Murma Top
Opnieuw maken we een uitstap naar Murma Top met een prachtig zicht op het meer en de omgeving.
10
Rara Lake - La Thapla
11
La Thapla - Dili Chaur
12
Dili Chaur - Chala Chaur (3000m)
13
Chala Chaur - Chere Chaur
14
Chere Chaur - Jumla
Einde  van de trekking naar het Rara Lake.
15
Jumla - Nepalgunj - Kathmandu
's Morgens vliegen we naar Nepalgunj. Na de middag terug naar de hoofdstad Kathmandu.
16
bufferdag
Omdat binnenlandse vluchten wel eens uitgesteld worden door het weer moeten we een bufferdag hebben.   Je bent vrij.   Eventueel kunnen we een stadsgids inplannen als je één en ander wenst te bezoeken.
17
terugvlucht
Eind van de reis. Je wordt terug naar de luchthaven gevoerd en vliegt naar huis.
Visum: Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. U betaalt cash €50 voor een toeristenvisum van 30 dagen. U vult ter plaatse een formulier in. Breng een pasfoto mee. Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de Nepalese ambassade in België of Nederland. Breng ook twee pasfoto’s mee voor de permits. Mee te nemen: Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen. Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn! Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Thermisch ondergoed en winterkledij. Afhankelijk van het seizoen adviseren wij u welke kledij u best meebrengt. Voor de trekking brengt u best kwalitatief materiaal mee. Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril bescherm u tegen de zon op deze hoogte. Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes. Eén handdoek voor tijdens de trekking. Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts. Straathonden kunnen wel eens lawaai maken. Een eigen slaapzak is handig. Annulatieverzekering reis: Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend: -bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie -bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie -bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie -bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie Bijstandsverzekering: De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Zorg ervoor dat je een verzekering hebt die helikopter rescue dekt in de bergen! Gezondheid: Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht. Geld: U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal. Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.
  Hotels: Kathmandu: Moonlight Hotel *** hotel nepal   hotel nepal
De ideale periode is vanaf oktober tot eind november.  En in het voorjaar vanaf maart tot april.  Contacteer ons als u deze trekking wenst te boeken. De kostprijs voor deze reis is  €2.600 per persoon.  (Minstens twee personen nodig voor deze reis!) Inclusief:
 • Ontvangst en afzetten met privé voertuig luchthaven Kathmandu
 • Alle overnachtingen  (op basis van tweepersoonskamer)
 • Engelssprekende ervaren gids
 • Dragers, muilezels, materiaal voor kamperen en trekking
 • Eten, drinken en logement voor dragers en gids
 • Trekking zoals omschreven in het reisschema
 • Vervoer (privé voertuig)
 • Alle Permits
 • BTW en Tax
 • Lokale Nederlandstalige ondersteuning
 • 4 binnenlandse vluchten
 • Alle maaltijden en dranken tijdens de trekking
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Annulatieverzekering reis
 • Alle andere maaltijden en dranken (gemiddeld € 5/maaltijd)
 • Exta activiteiten (tijdens de bufferdagen) en uitgaven
 • Visum ($50 – 30 dagen)
 • Trekkersmateriaal (wandelschoenen, zonnebril, rugzak,…)

Lees onze blogs

You don't have permission to register