Tsum Vallei Trekking - Boek bij belgisch-nepalees koppel
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
tsum valllei trekking

Tsum Vallei Trekking

Tsum Vallei Trekking

€1600 per persoon

Ontdek de Tsum vallei, aangrenzend aan het Manaslu circuit.

tsum vallei trekkingVerborgen Vallei.

Tsum vallei trekking is een trekking in een aangrenzende vallei van het Manaslu trekking.  De eerste dagen zijn overlappend, maar dan sla je rechtsaf de Tsum vallei in. Je wandelt dan tot aan de Tibetaanse grens en terug. Het transport vanuit Kathmandu naar het beginpunt van de trekking en terug, doen we met een Toyota Landcruiser.

De Tsum vallei wordt in de boeddhistische teksten omschreven als een ‘beyul’ ofwel ‘verborgen land’. Het wordt omschreven als een perfecte plaats voor meditatie en voorspelt dat wanneer de wereld in chaos verkeert dit een ideale plaats is vol zegeningen, waar je verlicht kan worden.  Logeren tijdens deze trekking doe je bij mensen thuis in heel éénvoudige lodges.   We hebben minimaal twee personen nodig voor deze trekking omdat we een speciale permit moeten aanvragen voor dit gebied die enkel per twee personen wordt verkocht.  De Tsum vallei is een gesloten gebied en kan je enkel betreden als je een permit hebt dit aangevraagd is via een Nepalees trekkingsbureau.

tsum vallei kaart         tsum vallei kaart

Weinig gekend.

Omdat de faciliteiten in dit gebied beperkt zijn, kunnen we geen grote groepen gidsen.   Het aantal slaapplaatsen is beperkt.  Bij grote groepen moeten we tenten voorzien.   Verwacht de Tsum Vallei trekking geen grote luxe, wel authenticiteit en ongerepte bergdorpen, Himalaya meren, gletsjers, besneeuwde bergtoppen en weinig wandelaars. Velen combineren de Tsum vallei met de Manaslu trekking. Ofwel helemaal, ofwel slechts een drietal dagen.  Alles hangt er van af wat je wenst te doen. Gelieve ons hiervoor te contacteren als je beide wenst te combineren.

Beste reistijd.

De ideale periode om de Tsum vallei trekking te doen is het voorjaar en najaar.  Je gaat dan een uitgeklaarde lucht hebben met een ideaal zich top de bergen.  Deze trekking gaat tot 5093m en  is geschikt voor wandelaars met een goede conditie die een ongekend gebied van de Himalaya willen verkennen.  Lees ook onze blog over de beste reistijd voor een trekking in Nepal.

 

tsum vallei trekking      tsum vallei trekking

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
Je wordt door ons opgewacht aan de luchthaven met een privé voertuig en chauffeur.  Je wordt naar uw hotel gevoerd en ontmoet de gids die met u de planning overloopt. Indien er nog iets gekocht moet worden, doen we dat die dag.
2
Kathmandu - Soti Khola
Extra dag om de permit in orde te brengen. Je kan ondertussen winkelen en zich voorbereiden op de trekking. We vertrekken kort na de lunch als we de permit te pakken hebben. Tsum vallei is een 'restricted area', wat wil zeggen dat je speciale permits nodig hebt voor deze trekking. Je moet ook met minstens twee zijn om deze trekking te maken. We rijden met een privé jeep naar Soti Khola, gelegen op een zestal uren van Kathmandu.
3
Soti Khola - Machaa Khola
4
Machaa Khola - Jagat
5
Jagat - Lokpa
6
Lokpa - Chumling
7
Chumling - Chhokangparo
8
Chhokangparo - Chule-Nile
9
Chule-Nile - Lama Gaon
10
Lama Gaon - Ripchet
11
Ripchet - Philim
12
Philim - Khorlabesi
13
Khorlabesi - Soti Khola
14
Soti Khola - Kathmandu
Je wordt opgepikt door de chauffeur met een Toyota Landcruiser (privé voertuig) en rijdt een zestal uren naar Kathmandu.
15
terugvlucht
Je wordt naar de luchthaven gevoerd. Einde van de Tsum vallei trekking. Terugvlucht.
Visum Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. U betaalt cash €50 voor een toeristenvisum van 30 dagen. U vult ter plaatse een formulier in. Breng een pasfoto mee. Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de Nepalese ambassade in België of Nederland. Breng ook twee pasfoto’s mee voor de permits. Mee te nemen Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen. Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn! Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Thermisch ondergoed en winterkledij. Afhankelijk van het seizoen adviseren wij u welke kledij u best meebrengt. Voor de Manaslu trekking brengt u best kwalitatief materiaal mee. Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril bescherm u tegen de zon op deze hoogte. Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes. Eén handdoek voor tijdens de trekking. Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts. Straathonden kunnen wel eens lawaai maken. Een eigen slaapzak is handig.   Annulatieverzekering reis Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:
 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie
Bijstandsverzekering De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Zorg ervoor dat je een verzekering hebt die helikopter rescue dekt in de bergen! Gezondheid Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht. Geld U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal. Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen.
Hotels:
 • Kathmandu: Moonlight Hotel ***
hotel nepal         hotel nepal   hotel nepal
De ideale periode is vanaf oktober tot eind november.  En in het voorjaar vanaf maart tot april.  Contacteer ons als u deze vakantie wilt boeken. De kostprijs voor deze reis is  €1.600 per persoon.  (Minstens twee personen nodig voor deze reis!) Inclusief:
 • Ontvangst en afzetten met privé voertuig luchthaven Kathmandu
 • Alle overnachtingen  (op basis van tweepersoonskamer)
 • Engelssprekende ervaren gids
 • Eén porter (drager) per twee personen (draagt maximaal 20 kg) voor de Tsum Vallei trekking
 • Eten, drinken en logement voor drager en gids
 • trektocht volgens omschreven reisschema
 • Jeep (privé voertuig)
 • Alle Permits
 • BTW en Tax
 • Locale Nederlandstalige ondersteuning
Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Annulatieverzekering reis
 • Alle maaltijden en dranken (gemiddeld € 5/maaltijd)
 • Exta activiteiten en uitgaven
 • Visum ($50 – 30 dagen)
 • Trekkersmateriaal (wandelschoenen, zonnebril, rugzak,…)

Lees onze blogs

You don't have permission to register