Bhutan Privé Reis - Oost naar West Bhutan via India
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
privé reis bhoetan

Reis van oost naar west Bhutan

Reis van oost naar west Bhutan

€4960 per persoon

Ontdek het weinig gekende oosten van Bhutan en over land naar het westen.

Bhutan privé reisOngewone Bhutan-India privé reis.

Deze Bhutan privé reis begint in het oosten van India, Calcutta (Kolkata).  Van daaruit vliegen we naar Guwahati (provincie Assam), die genst aan het oosten van Bhutan. We gaan een privé reis maken van oost naar west Bhutan en in het oosten van het land is er geen internationale luchthaven, vandaar dat we een stuk via India doen.  Je wordt opgewacht door ons Bhutanese team aan de luchthaven van Guwahati.

Tijdens deze privé reis heb je een eigen voertuig met chauffeur en gids.  Dit is geen klassieke rondreis is Bhutan, maar brengt jou naar het oosten van het land, waar nauwelijks reizigers komen.  Naar het einde van de reis kom je in het westen, waar meer faciliteiten en reizigers zijn.

Voor deze privé reis wordt er beroep gedaan op twee teams: India en Bhutan.   Reizen in Bhutan is nooit goedkoop. Als individuele reizigers mag je het land niet in. De overheid bepaalt er alles en je betaalt gemiddeld 250$ per persoon per dag.  De ideale periode voor deze privé reis Bhutan is het voorjaar en najaar.  Je hebt dan een goed zich top de Himalaya en ook niet te warm in India.  In de zomer heb de moesson of het regenseizoen in India en Bhutan. Het kan dan erg drukkend warm zijn; Zeker in in het zuiden van Bhutan dat aan India grenst kunnen de temperaturen oplopen.

Twee landen – twee culturen.

Ofschoon India en Bhutan buurlanden zijn, is het verschil gigantisch.  Het contrast kon niet groter zijn. India is druk en overbevolkt. Bhutan is rustig en dun bevolkt. India is hindoeïstisch, terwijl Bhutan het vajrayana boeddhisme aanhangt. Bhutanezen zijn relaxed en erotisch ingesteld, terwijl Indiërs erg preuts zijn.  Twee cultuur schokken in één reis.  En je komt Bhutan binnen via het oosten, waar nauwelijks toerisme is.

Gelijkaardige reis in Nepal.

Zoek je een gelijkaardige reis in de regio en kan je enkel in de zomer reizen?  Bekijk onze Mustang reis in Nepal. Dit is de enige plaats in de regio waar je geen moessonregens hebt.   Deze reis kan je zowel wandelen als per jeep doen.

 

Bhutan rondreis

0 Reviews

Tour Plan

1
Calcutta (Kolkata - India)
Pick-up door de Indische gids aan de luchthaven van Kolkata en begin van de privé reis Bhutan.  Je verkent het oude centrum van Kolkata.  Koloniale kerkhof en bruisende straten met verkopers. Rust.
2
vlucht naar Guwahati – Samdrup Jongkhar –Trashigang
Een binnenlandse vlucht naar Guwahati, gelegen in de provincie Assam.  Je wordt er opgepikt door het Bhutanese team en rijdt er naar de grens van Bhutan.  Na enkele uren rijd je de Himalayas in zie jde eerste Boeddhistische tempels. In de namiddag bezoek aan het dorpje Khaling dat bekend staat voor zijn traditionele weven.   Bezoek aan het nationale instituut voor de visueel gehandicapten waarbij men een Bhutanese vorm van de braille heeft ontwikkeld.  Bezoek aan klooster en overnachten in Trashigang.
3
Trashigang en daguitstap naar Tashiyangtse
Bezoek aan het 17de eeuwse fort van Trashigang dat over de vallei uitkijkt. Vervolgens een tweetal uren rijden naar Tashiyangtse. Onderweg stoppen we in een tempel waar de yogi Guru Rinpoche in de 8ste eeuw afdrukken naliet in de rotsen. In Tashiyangtse bezoeken we Tashiyangtse Dzong met 300 monniken. Dit klooster behoort toe aan de traditie van Pema Lingpa en hier vind je ook de grootste stupa van Bhutan, geïnspireerd door Boudhanath stupa in Nepal. In de winter, als de tijd het toelaat doen we nog een omweg naar Bumdeling waar we kraanvogels kunnen spotten.
4
Tashiyangtse - Merak
Je rijdt via het dorpje Rangjung en zie al snel groene velden met geiten en yaks. Via de Mendu pas komen we na 5 uren aan in het dorpje Merak. Afhankelijk van de mogelijkheden overnachten we in een tent of lokale guesthouse. Deze route voor deze Bhutan reis gaat langs een niet-toeristisch gedeelte van het land, waardoor de infrastructuur ook beperkt is maar anderzijds heel authentiek.
5
Merak
We verkennen dit aparte dorpje met traditionele huizen. Tijdens deze reis doorheen Bhutan zal je altijd authentieke woningen zien. De overheid verplicht de mensen om in traditionele bouwstijl te blijven bouwen om zo het karakter van het land te behouden. De mensen in Merak zijn over de eeuwen heen gemigreerd vanuit het zuiden van Tibet. Hun lichaamsbouw is ook iets groter en ze hebben polyandrie. Dat wil zeggen dat een vrouw die trouwt met een man, automatisch ook trouwt met al de broers. Een andere plaats waar deze praktijk wordt toegepast is Mustang, in Nepal. Klik hier voor meer info omtrent een reis in Mustang.
6
Merak - Tashigang
's Morgens gaan we wandelen net buiten het dorpje met indrukkend zicht op de Himalaya en meer bepaald op de Aum Yomo peak. Daarna rijden we met onze jeep terug naar Tashigang.
7
Tashigang - Mongar
3.5 uren rijden naar Mongar en je hebt de kans om een omweg te maken naar Dramtse klooster. Dit belangrijke klooster behoort tot de traditie van Pema Lingpa en staat bekend voor zijn rituele dansen met maskers. Je kan ook anderhalf uur wandelen vanuit Dramtse naar omliggende plaatsjes. In Mongar bezoek aan het fort, of Dzong.
8
Mongar - Lhuntse
's Morgens rijden we naar Lhuntse, een erg afgelegen gebied in Bhutan, met naaldwouden en steile kliffen. De koninklijke familie komt oorspronkelijk uit de deze regio. Bezoek aan een recent gebouwd beeld van Guru Rinpoche. We rijden naar Khoma village bekend voor zijn geweven stoffen en je hebt er lunch bij de mensen thuis. Heel erg lokaal. Bezoek aan Mongar kasteel, een van de meest indrukwekkende dzongs of forten van Bhutan. Terugrijden naar Mongar.
9
Mongar - Bumthang
We doorkruisen het Thrumshingla National park en je ziet vele kleine dorpjes en nederzettingen waar de tijd is blijven stilstaan. Overnachten in Bumthang.
10
Bumthang
Bumthang wordt als het culturele centrum van Bhutan beschouwd met talloze tempels en heilige plaatsen rond het dorpje Jakar.
11
Bumthang
We rijden naar de Thang Vallei en bezoeken het Urgyen Choling Paleis. Als je een goede fysieke conditie hebt kan je ook klimmen naar het Kundongdark klooster, gelegen op een stijle klif. Anders bezoek je een nonnenkloosters. Verder ook het belangrijke 'burning lake' waarin Pema Lingpa, de belangrijke tertön, boeddhistische spirituele schatten ontdekte onder het water van het meer. Dit is een heel belangrijk pelgrimsplaats voor Bhutanezen.
12
Bumthang - Gangtey
Via de Yongtong Pas rijden we naar Gangteng. Onderweg zien we het Trongsa Dzong. Via de Pele Pas komen we aan in het Black Mountain National Park waar Gangteng of Gangtey is. We kunnen nog net op tijd de avondgebeden meemaken.
13
Gangteng
Bezoek aan het klooster. Op bepaalde dagen van het jaar worden hier bekende rituele gemaskerde dansen gehouden. Het meemaken van zo'n ritueel plant het zaadje van de verlichting in éénieders geest dat later tot rijping zal komen. Zo'n festival is dan ook druk bezocht door de lokale bevolking die er een hele uitstap van maken met de familie. We wandelen in de omgeving van het klooster en genieten van de prachtige natuur.
14
Gangtey – Punakha – Thimphu
Na het ontbijt rijden we naar Punakha met een bezoek aan het fort, strategisch gelegen tussen twee rivieren. Via de Dochu Pas naar Thimphu met bezoek aan de Tashichod Dzong, het parlement van Bhutan.
15
Thimphu - Paro
Rit naar Paro met bezoek aan: National Museum, Rinphung Dzong en de 7de eeuwse Kichu Lhakhang tempek, Dumtse Lhakhang, Dzondrakha grot tempels, lokale boerderijen en korte wandelingen.
16
Paro
Een flink klim naar het Tagtsang klooster, Tigers Nest, gelegen aan de rand van een steile rotswand. Deze klim duurt een twee tot drie uren. Optioneel kan je ook met een paardje naar boven. Eind van de reis in Bhutan.
17
Paro - Kolkata (India)
Terugvlucht naar Calcutta (India) en bezoek aan het Dakshineshwar tempelcomplex van de hindoe heilige Ramakrishna.
18
Terugvlucht naar Europa
Eind van de privé reis. Je wordt naar de luchthaven gevoerd.
Data: de beste periode is het voorjaar of najaar; je hebt dan een perfect zicht op de Himalaya met aangename temperaturen. In de zomer heb je de moesson. In de winter kan het koud zijn in Bhutan.  Je kan zelf de datum kiezen in overleg met ons.   Prijs: 4.960 euro per persoon (gebaseerd op twee personen tijdens het voorjaar of najaar)  - Indien je met meerdere reis of in een andere periode kunnen we een betere prijs geven.   Inclusief:
 • India gedeelte (gids, chauffeur, transport privé voertuig, binnenlandse vlucht, hotel met ontbijt, tickets)
 • Visum Bhutan
 • Privé-voertuig (met gids en chauffeur)
 • Vlucht van Paro (Bhutan) naar Calcutta (India)
 • Alle maaltijden in Bhutan
 • Overnachtingen in Bhutan
  Exclusief:
 • Visum India
 • Alle andere maaltijden en dranken India
 • Alcoholische dranken Bhutan
 • Internationale vlucht Europa naar Calcutta (Kolkata)
 

Lees onze blogs

 • Tibetaanse geneeskunde
  Consulteer tijdens je rondreis Nepal een traditionele arts die Tibetaanse geneeskunde beoefent. […]
 • reizen na coronaAzië reizen na corona
  De corona pandemie heeft onze reiswereld danig door elkaar geschud. Sinds 2022 komen verre Azië reizen weer op gang. Wat zijn de trends? Waar kan je reizen? […]
 • goedkope vliegtuigtickets kopenGoedkope vliegtuigtickets
  Hoe koop je goedkope vliegtuigtickets? Wat bepaalt de prijs van een ticket? Wanneer koop je het best? […]
You don't have permission to register