Trekking Bhutan : Drakenpad Trekking - Wandel in de Himalaya
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
bhutan trekking

Bhutan Drakenpad Trekking

Bhutan Drakenpad Trekking

€4600 per persoon

Een vierdaagse trekking in Bhutan gecombineerd met de culturele hoogtepunten.

Tijdens deze individuele reis in Bhutan doe je een vierdaagse trekking en bezoek je ook de culturele hoogtepunten van dit afgezonderde Himalaya koninkrijkje.  Deze reis is geschikt voor mensen met een goede conditie die houden van wandelen in de bergen. In tegenstelling tot Nepal of India, is de Himalaya van Bhutan erg maagdelijk en wordt er nauwelijks trekking gedaan.  Bhutan heeft een strikt beleid omtrent toerisme waarbij alles door de overheid wordt geregeld. Men wil kapitaalkrachtige reizigers aantrekken om op die manier in hun eigen land en mensen te investeren.

Tijdens de trekking wordt er gekampeerd. Bagage hoef je zelf niet te dragen. Het hoogste punt is 4110 m en je zal ook het de hoogste bergen van het land zien.  Je bezoekt ook het fort van Punakha en het bekende Gangteng klooster dat tot de traditie van de terton Pema Lingpa behoort.   In deze individuele reis heb je een chauffeur met privé voertuig en een gids.   Je logeert in driesterrenhotels en de maaltijden zijn inbegrepen in het pakket.

Bhutan is ook het land van de penissen. Je ziet ze afgebeeld op huizen, klooster en winkels. De fallus verwijst naar de yogi Drukpa Kunley die door middel van muziek, zang en seks het boeddhisme verspreidde in Bhutan. Hij is dan ook hun nationale held en afgebeeld door de penis. Bhutan is geen preuts land en flirten lijkt er wel de nationale sport. Meer info over Drukpa Kunley vind je hier.

Zoek je een trekking in de Himalaya, maar heb je een beperkt budget? Bekijk dan ook  onze trekkings in Nepal. 

bhoetan individuele reis

0 Reviews

Tour Plan

1
Paro
Je vliegt naar Paro waar je wordt verwelkomt door ons lokale team.   Paro ligt op 2250m en er zijn enkel vluchten van Bangkok, Kathmandu of Delhi.  Indien je een extra stuk aan jouw Bhutan reis wil bijdoen op één van die plaatsen is dit mogelijk.  Laat ons iets weten, dan werken we een voorstel uit.  Zo zou je bijvoorbeeld enkele dagen Kathmandu kunnen doen met de culturele hoogtepunten in Bhaktapur of Patan. In Paro bezoek je na de lunch Ripung Dzong (fort), Kyichu klooster en het nationale museum.
2
Paro
Om ons voor te bereiden op de trekking make we een flinke klim naar Tagtsang ofwel Tigers Nest. Dit klooster hangt een een stijle klif op 900m van de boden van de vallei.  Het duurt anderhalf tot twee uren trekking naar boven om deze heilige plaats te bereiken. Een video over trek naar Tagtsang hier. Na de lunch rijden we naar de ruïnes van Drukgyal Dzong, een fort dat dienst deed tegen de invasie van de Tibetanen in de 17de eeuw.  Ook een bezoek aan het 7de eeuwse Kyichu gebedshuis, gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo.
3
Paro –Jili Dzong – Jangchulakha
Begin van onze trekking in Bhutan: het land van de draak. We wandelen 4 tot 5 uren en kamperen op een hoogte van 3770m. Je wandelt doorheen dennenbossen en in het voorjaar zie je ook rhodondendrons bloeien.
4
Jangchulakha - Jimilangtsho
De tweede dag van onze trekking in Bhutan waarbij we een 11 km wandelen en overnachten op 3870m. We kamperen aan het Jimilang meer bekend voor zijn grote forellen. We volgen een heuvelrug en bij helder weer is het zicht op de Himalaya adembenemend. In tegenstelling tot Nepal en India, is de Himalaya van Bhutan nog maagdelijk. De toppen mogen er namelijk niet beklommen worden. omdat ze als heilig worden beschouwd.
5
Jimilangtsho - Labana
We wandelen opnieuw een viertal uren en overnachten in Labana op 4110 m, tevens het hoogste punt van onze trekking in Bhutan. Onderweg kan je ook nomaden tegenkomen en zie je het Jana meer.
6
Labana - Motithang - Thimppu
De laatste dag van onze trekking waarbij we een vijftal uren wandelen. Bij helder weer kan je ook Gangkar Puensum berg (7570m) zien, de hoogste berg van Bhutan. Je wandelen ook langs het Phajoding klooster en eindigen in Thimpu. In de late middag bezoeken we het Boeddha Point en de Memorial Chorten (Stupa). De rest van de dag ben je vrij.
7
Thimpu
Bezoek aan de hoofdstad van Bhutan met zijn 130.000 inwoners. In tegenstelling tot andere steden in de regio heb je hier geen chaos, ofschoon het land zelfs geen verkeerslichten heeft. We bezoeken Changangkha Lhakhang en de nationale bibliotheek met 9000 houten printblokken. Verder ook het Institute for arts and craft en ook het museum voor volkskunde. We brengen ook een bezoek aan het postmuseum.
8
Thimpu - Punakha
Via de Dochu Pas (3100m) rijden we naar Punakha. De Dochu Pas heeft een collectie bekende stupa's waar we stoppen voor een foto. Iets verder liggen grotten verscholen in de bossen die we bezoeken. In deze grotten zien er uit als hobbithuisjes. In Punakha bezoeken we het fort uit de 17de eeuw en maken we een makkelijke wandeling over de langste hangbrug van Bhutan. Het fort is strategisch gelegen tussen twee rivieren, respectievelijk de mannelijke en vrouwelijke rivier.
9
Punakha - Gangteng
De rit van Punakha naar Gangteng is drie uren.  Onderweg stoppen we in de Chime Lhakhang: een tempeltje gewijd aan de yogi Drukpa Kunely. Hier zie je overal de fallus afgebeeld en komen koppels bidden om kinderen te krijgen.  Na de lunch rijden we naar Ganteng, gelegen op 3000m, aan de Black Mountains. Deze plaats is bekend voor de kraanvogels.  We bezoeken het kraanvogelcentrum.
10
Gangteng
Na het ontbijt gaan we richting Gangteng klooster. Eén van de prominente kloosters in Bhutan, gebouwd in de 18de eeuw. We wandelen terug naar het hotel en komen langs een dorpje en schooltje.
11
Gangteng - Paro
De volgende dag van onze individuele reis in Bhutan rijden we terug naar het beginpunt van onze reis: Paro. Onderweg stoppen we in Tagchog Lhakhang. Een boeddhistische tempel gebouwd door Thangtong Gyalpo. Deze yogi/ingenieur wordt als een genie gezien in de Himalaya en is verantwoordelijk voor het bouwen van bruggen in de regio om op die manier het leven van mensen makkelijker te maken. De brug werd in 1969 weggespoeld door een vloedgolf maar is enkele jaren terug opnieuw gemaakt.
12
Paro - terugvlucht
Einde van de Bhutan reis. Terugvlucht. Indien je naar Delhi, Kathmandu of Bangkok vliegt, kunnen we helpen om hier extra activiteiten te organiseren of om een hotel te boeken.
Prijs: 4.600 euro per persoon (gebaseerd op boeking van 2 pax) Datum: we raden deze individuele reis aan in het voorjaar of najaar, omdat het dan het beste weer is om te trekken in Bhutan. Inclusief: - Visum Bhutan - Driesterrenhotels - Alle maaltijden - Engelssprekende lokale gids - Privé transport - Alle tickets Exclusief: - Internationale vluchten - Eénpersoonskamer supplement ($30 per nacht per persoon) - Fooien  

Lees onze blogs

  • Tibetaanse geneeskunde
    Consulteer tijdens je rondreis Nepal een traditionele arts die Tibetaanse geneeskunde beoefent. […]
  • reizen na coronaAzië reizen na corona
    De corona pandemie heeft onze reiswereld danig door elkaar geschud. Sinds 2022 komen verre Azië reizen weer op gang. Wat zijn de trends? Waar kan je reizen? […]
  • goedkope vliegtuigtickets kopenGoedkope vliegtuigtickets
    Hoe koop je goedkope vliegtuigtickets? Wat bepaalt de prijs van een ticket? Wanneer koop je het best? […]
You don't have permission to register