Bhutan: Individuele Reis - Reis met mij
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
Image Alt

Bhutan: Individuele Reis

Bhutan: Individuele Reis

€4800 per persoon

Een individuele reis doorheen Bhutan (Bhoetan): penissen, kloosters  en veel boeddhisme.

Wat is Bhutan?

Een individuele reis in Bhutan (Bhoetan), ofwel Drukyul, het land van de draak is een klein boeddhistisch Himalaya koninkrijkje verscholen tussen India en China (Tibet).    Bhutan heeft een strikt beleid naar buitenlandse reizigers toe en je komt niet zo maar het land in. Om hun eigen cultuur te bewaren heeft de overheid een strikt beleid waarbij je een vast tarief betaalt per dag.   Hierdoor trekt Bhutan kapitaalkrachtige reizigers aan, waardoor er zich verschillende luxe hotels hebben gevestigd.

Upgrade naar luxe reis.

Tijdens deze  reis kan je ook een luxe upgrade krijgen en verblijf je dan ook in Aman Kora Resorts.  Voor meer informatie omtrent deze luxe upgrade, gelieve ons hiervoor te contacteren. De prijs van de reis zoals hierboven vermeld (€2.850) is gebaseerd op de standaardprijs met driesterrenhotels. Voor de upgrade naar de Aman Kora Resorts betaal je een toeslag. Gelieve ons hiervoor te contacteren. De prijzen van de kamers worden bepaald door het seizoen.

Bruto Nationaal Geluk.

Tijdens deze individuele reis krijg je een chauffeur met gids mee, en ga je de culturele hoogtepunten van het land verkennen.  Bhutan is een erg fotogeniek land met een liberale bevolking. Bhutan is ook een koning die met het grootste respect wordt vereerd door de bevolking.  Omdat het geluk van de bevolking belangrijker is dan het Bruto Nationaal Product, heeft Bhutan de term Bruto Nationaal Geluk gelanceerd.

Het noorden van Bhutan heeft een stuk ongekende Himalaya waarvan de toppen niet zijn beklommen.   Prachtige glooiende landschappen met in het zuiden een vlakte die grenst aan India.  Tijdens deze twaalfdaagse reis bezoek je: Thimpu, Paro, Gantey, Punakha en Bumthang.  Bezoek boeddhistische tempels en eeuwenoude forten, geniet van een champagne pic nic en ga wandelen in de prachtige natuur van Bhutan.

Bhutanese cultuur is erotisch.

In tegenstelling tot buurland India, is Bhutan een heel liberaal land.   Ze houden van grappen en grollen.  Vaak ook seksueel getint.  Dit is voor een deel ook de zegen van de boeddhistische yogi Drukpa Kunely, die het boeddhisme in Bhutan verspreidde door middel van vulgaire liedjes en sex.  Vaak zie je op gevels van huizen en kloosters grote penissen afgebeeld. Deze verwijzen naar Drukpa Kunley.  Meer over Drukpa Kunley hier. 

Boeddhisme.

Tijdens deze reis kom je uitgebreid in contact met het Vajrayana boeddhisme in Bhutan. Overal zie je de aanwezigheid van het boeddhisme bij mensen thuis, in hotels en uiteraard de klooster.  Het boeddhisme van Bhutan is te vergelijken met dat van Tibet en het noorden van Nepal. Lees ook onze boeddhisme blog waarin je een kort overzicht krijgt van de verschillende stromingen binnen het boeddhisme.

0 Reviews

Tour Plan

1
Paro - Thimpu
Er zijn geen rechtstreekse vluchten uit Europa naar Bhutan. Je kan vliegen via Delhi, Kathmandu of Bangkok. Wij kunnen helpen om ook dit gedeelte van jouw reis te organiseren. Bijvoorbeeld enkele dagen Kathmandu waarbij je de hindoe tempels bezoekt of een city trip in Bangkok. Je wordt opgepikt in de luchthaven van Paro en anderhalf uur rijden naar de hoofdstad Thimpu. Na de lunch een bezoek aan de National Memorial Stupa, het volkskunde museum en de nationale bibliotheek. Wandel door het gezellige Thimpu en verken de winkeltjes.
2
Thimpu
Na het ontbijt bezoek aan Tashi Chod Dzong, de overheidskantoren gebouwd in traditionele Bhutanese stijl. In Bhutan bestaat er een strikte bouwcode waarbij alle huizen op traditionele manier worden gebouwd. Hierdoor heeft het land zijn architecturale eigenheid kunnen bewaren. Bezoek aan Pangri, een school waar men astrologie leert. Optioneel kan je een wandeling maken naar Cheri klooster, het eerste klooster van Bhutan. Bezoek aan enkele traditionele ambachten: handgemaakte wierook en rijstpapier.
3
Thimpu - Gantey
De rijden via de Dochu pas (3050m) naar Gangtey. Onderweg bezoeken we het 17de-eeuwse Simthoka Dzong, één van de eerste grote kloosters in Bhutan. Bij helder weer heb je van op de pas een adembenemend zicht op de besneeuwde Himalaya. Bezoek aan het klooster van Gangtey. Dit is één van de belangrijkste kloosters in Bhutan en een belangrijk centrum voor een monastieke opleiding. Je ziet er de monniken aan het werk. We zullen twee keer overnachten in het luxueze Amankora Gangtey hotel.
4
Gangtey - Phobjika Vallei excursie
Bezoek aan het Black Crane Centre. Afhankelijk van het seizoen kan je de kraanvogels hier zien broeden. Een prachtige landelijk omgeving om te wandelen of te fietsen. Je kan in overleg met de gids zelf bepalen hoe je de dag invult.
5
Phobjika - Bumthang
Een autorit doorheen een dramatisch landschap met traditionele huizen waarbij we stoppen aan de Chendebje stupa, waarin de overblijfselen van een demon zouden zitten. De gids vertelt het verhaal. Ook een stop in Trongsa, waar we een bezoek brengen aan het ouderlijke huis van de koning. Via de Yotong Pas komen we in Bumthang terecht. Bezoek aan een weverij die de nationale kleren maakt.
6
Bumthang
Bezoek aan het Wangdi Choling Paleis van de tweede koning van Bhutan, gesitueerd vlak naast ons hotel. Bezoek aan de Kurjey Lhakhang bekend voor zijn festival in de vroege winter dat duizenden pelgrims aantrekt. Verder die dag een bezoek aan het Tamshing klooster en ook een bierbrouwerij, een stokerij en een kaasfabriek. Bhutanezen drinken graag alcohol...
7
Tang Vallei excursie
We gaan wandelen in de minder gekende Tang vallei waar en genieten van onze champagne pic nic. Museumbezoek in het Urgyen Choling paleis met enkele unieke artefacten. In deze vallei zie je het gewone leven van de landelijke bevolking.
8
Punakha
We rijden richting Punakha en stoppen om onze benen te strekken aan de Chimi Lhakang, gebouwd in 1499. Verblijf in het prachtige Amankora Punakha Hotel.
9
Punakha excursie
We trekken opnieuw de natuur in en wandelen doorheen de velden waar je kolen, radijzen en chili zien groeien. Bhutanees eten is heel pittig. Emadasi is kaassaus met chili en groeten. We wandelen naar de stupa die door de koningin van Bhutan in 1999 werd gebouwd. Verder ook een bezoek aan het forst van de eerste koning van Bhutan. Een rit naar het pittoreske dorpje Talo. Als je zin hebt kan je samen met de gids langere wandelingen maken die dag.
10
Punakha - Paro
We rijden naar Paro en verblijven er in het Amankora Paro hotel.
11
Paro
Na het ontbijt make we een flink wandeling naar Taktsang, het tijgersnest. Een heilige plaats 1000m hoger aan de rand van een rots waar Goeroe Pema Jungne zich manifesteerde in zijn meest toornige vorm als Dorje Drollo. We lunch bij een lokale familie en maken kennis met Bhutanse hospitaliteit.
12
terugvlucht
Einde van de luxe reis in Bhutan. Je wordt naar de luchthaven gevoerd en vliegt terug naar Bangkok, Kathmandu of Delhi. Ook hier kunnen wij eventueel gids, transport, hotels en activiteiten voorzien.
De prijzen variëren van de grootte van de groep, alsook het seizoen waarin je wil reizen.  De prijzen hieronder zijn de de prijzen voor deze reis in driesterrenhotels. Wil je een upgrade naar de Aman Kora hotels,  gelieve ons hiervoor te contacteren: https://www.aman.com/resorts/amankora Prijs: 4.800 euro per persoon   Inclusief:  Visum Bhutan Alle overnachtingen Engelssprekende lokale gids Privé transport Alle maaltijden (met mineraalwater) Alle activiteiten en tickets Exclusief:  Internationale vluchten Single supplement Alle andere dranken Fooien  

Lees onze blogs

  • reizen na coronaAzië reizen na corona
    De corona pandemie heeft onze reiswereld danig door elkaar geschud. Sinds 2022 komen verre Azië reizen weer op gang. Wat zijn de trends? Waar kan je reizen? […]
  • goedkope vliegtuigtickets kopenGoedkope vliegtuigtickets
    Hoe koop je goedkope vliegtuigtickets? Wat bepaalt de prijs van een ticket? Wanneer koop je het best? […]
  • nepal blogDe Standaard
    Door de Covid pandemie geraakten wij in de chaos van elkaar gesplitst: Nepal en Thailand. Lees mijn blog in De Standaard. […]
You don't have permission to register