Bhutan: Individuele Reis - Nederlandstalige lokale bijstand
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
Image Alt

Bhutan: Individuele Reis

Bhutan: Individuele Reis

€4250 per persoon

Een individuele reis doorheen Bhutan (Bhoetan): penissen, kloosters  en veel boeddhisme.

Wat is Bhutan?

Bhutan rondreisEen individuele reis in Bhutan (Bhoetan), ofwel Drukyul, het land van de draak is een klein boeddhistisch Himalaya koninkrijkje verscholen tussen India en China (Tibet).    Bhutan heeft een strikt beleid naar buitenlandse reizigers toe en je komt niet zo maar het land in. Om hun eigen cultuur te bewaren heeft de overheid een strikt beleid waarbij je een vast tarief betaalt per dag.   Hierdoor trekt Bhutan kapitaalkrachtige reizigers aan, waardoor er zich verschillende luxe hotels hebben gevestigd.

Bhutan werd de laatste jaren populair via het Belgische reisprogramma Reizen Waes op de VRT.

Via Nepal

sadhu nepalOmdat Bhutan een zeer geïsoleerd land is, kan je niet rechtstreeks vanuit Europa vliegen.  De reis die we hier aanbieden combineert Nepal met Bhutan.   Je vliegt naar de hoofdstad van Nepal, Kathmandu. Daar wacht ons Nepalese team jullie op. Je maakt er enkele dagen kennis met de unieke architectuur van de Newari en bezoekt er de hindoeïstische en boeddhistische tempels.  Dan vlieg je naar Bhutan, waar ons Bhutanse team jullie opvangt. Op het einde van de 8 dagen Bhutan vlieg je opnieuw naar Nepal en zo terug naar Europa.  Wil je Nepal niet doen, dan kan je opteren voor India of Thailand. Ook daar hebben we onze contacten. Gelieve ons hiervoor te contacteren.

Upgrade naar luxe reis.

Tijdens deze  reis kan je ook een luxe upgrade krijgen en verblijf je dan ook in Aman Kora Resorts.  Voor meer informatie omtrent deze luxe upgrade, gelieve ons hiervoor te contacteren. De prijs van de reis zoals hierboven vermeld  is gebaseerd op de standaardprijs met driesterrenhotels. Voor de upgrade naar de Aman Kora Resorts betaal je een toeslag. Gelieve ons hiervoor te contacteren.

Bruto Nationaal Geluk.

Tijdens deze individuele reis krijg je een chauffeur met gids mee, en ga je de culturele hoogtepunten van het land verkennen.  Bhutan is een erg fotogeniek land met een liberale bevolking. Bhutan is ook een koning die met het grootste respect wordt vereerd door de bevolking.  Omdat het geluk van de bevolking belangrijker is dan het Bruto Nationaal Product, heeft Bhutan de term Bruto Nationaal Geluk gelanceerd.

Het noorden van Bhutan heeft een stuk ongekende Himalaya waarvan de toppen niet zijn beklommen.   Prachtige glooiende landschappen met in het zuiden een vlakte die grenst aan India.  Tijdens deze twaalfdaagse reis bezoek je: Thimpu, Paro, Gantey, Punakha en Bumthang.  Bezoek boeddhistische tempels en eeuwenoude forten, geniet van een champagne pic nic en ga wandelen in de prachtige natuur van Bhutan.

Bhutanese cultuur is erotisch.

himalaya reizenIn tegenstelling tot buurland India, is Bhutan een heel liberaal land.   Ze houden van grappen en grollen.  Vaak ook seksueel getint.  Dit is voor een deel ook de zegen van de boeddhistische yogi Drukpa Kunely, die het boeddhisme in Bhutan verspreidde door middel van vulgaire liedjes en sex.  Vaak zie je op gevels van huizen en kloosters grote penissen afgebeeld. Deze verwijzen naar Drukpa Kunley.  Meer over Drukpa Kunley hier. 

Boeddhisme.

bhutan individueelTijdens deze reis kom je uitgebreid in contact met het Vajrayana boeddhisme in Bhutan. Overal zie je de aanwezigheid van het boeddhisme bij mensen thuis, in hotels en uiteraard de klooster.  Het boeddhisme van Bhutan is te vergelijken met dat van Tibet en het noorden van Nepal. Lees ook onze boeddhisme blog waarin je een kort overzicht krijgt van de verschillende stromingen binnen het boeddhisme.

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
Omdat er geen rechtstreekse vluchten zijn vanuit Europa, zal je een tussenlanding moeten maken in Nepal, Thailand of India. Wij stellen Nepal voor omdat dit aansluit bij de Bhutanese cultuur. Nepal is een smeltkroes van hindoeïsme uit India en boeddhisme uit Tibet.   Je wordt aan de luchthaven van Kathmandu opgewacht door de gids.  Transfer naar het hotel in Thamel. Dit is een oude wijk in Kathmandu waar je logeert in een nieuw driesterrenhotel, gelegen op een rustige plaats. Je zal moe zijn, dus is er niet veel ingepland.   De gids helpt om geld te wisselen. Je krijgt een rondleiding in de chaotische steegjes rondom het hotel.  Thamel heeft ook tal van gezellige restaurants en bars. Dus perfect om de reis te starten. Veel karakter.
2
Kathmandu
Het hotel heeft een prachtig restaurant, gelegen op de bovenste verdieping die uitkijkt op de stad.   Na het ontbijt ga je met een fietstaxi (rikshaw) naar Swayambu. Dit is een van de oudste stupa's van de Kathmandu vallei. Rondom de heuvel zijn tal van kleinere stupa's gebouwd. Langs de achterkant klim je via honderden trappen naar de top waar de stupa staat. Onderweg ontmoet je tal van makaken.  Je bezoekt de stupa en daalt af langs de achterkant. Zo wandel je verder naar drie grote Boeddhabeelden: Padmasambhava, Amitabha en Chenrezig.   Je wordt opgepikt door de chauffeur en rijdt een half uurtje naar Durbar Square. Dit is het paleizenplein van de oude stad. Centraal het paleis met daarvoor talloze hindoe tempels met eeuwenoud houtnsijwerk. Sommige tempels hebben zelfs erotische afbeeldingen.  Tijdens de aardbeving van 2015 was hier enorme schade, maar de tempels zijn in hun oude glorie hersteld zonder enig compromis.
3
Kathmandu - Paro - Thimpu
Je vliegt naar Bhutan, Paro. Daar word je door ons Bhutanese team opgewacht aan de kleine luchthaven. Tijdens de reis heb je altijd een gids en private chauffeur mee.  Bhutan hanteert een strik beleid qua toerisme met het oog op conservatie van de Bhutanese cultuur. Smaad aan de koning leiden tot onvoorwaardelijke deportatie. Ze verwelkomen je  met een khatag (witte sjaal) en gaan verder naar Thimphu, wat ongeveer anderhalf uur zal duren. De route volgt de Paro-rivier tot Chuzom, vanwaar we buigen richting de Thimphu-rivier en ons naar het hart van de hoofdstad Thimphu brengen. Het hele stuk ritten is zeer schilderachtig en pittoresk terwijl we enkele van de prachtige dorpen Bondey, Shaba, Isina enz. Passeren totdat we de welkomstpoort in Thimphu binnengaan. Onderweg stoppen we bij Tachogang Lhakhang: onderweg naar Thimphu, tussenstop voor een kleine beenstrekwandeling over de Paro-rivier of geniet van het uitzicht vanaf de weg, afhankelijk van uw aankomsttijd. Bezoek Tashichho Dzong: herbergt de troonzaal van Zijne Majesteit de Koning van Bhutan en gebouwen van het regeringssecretariaat, prachtige kunst en ambachten, gebouwd in de 17e eeuw. Bezoekers zijn 's avonds een uur open en gesloten tijdens officiële bijeenkomsten of bijeenkomsten. We zullen de stad te voet verkennen: als de tijd het toelaat, geeft wandelen door de stad je enorme vreugde en begrip van de moderne stad. Goede optie voor geïmporteerde kleding en lokale souvenirs, naast uniek lokaal handwerk. Thimphu biedt een gemengde stijl van persoonlijkheden die de straatwandeling maken in Thimphu, de enige stad ter wereld zonder verkeerslichten. Overnachting in Thimphu, hoogte 2400m.
4
Thimpu
Deze bruisende kleine stad is het belangrijkste centrum van handel, religie en overheid in het land. Thimphu is de modernste stad met een overvloed aan restaurants, internetcafés, nachtclubs en winkelcentra. Het behoudt echter nog steeds zijn culturele identiteit en waarden te midden van de tekenen van modernisering, vaak aangeduid als enige stad ter wereld zonder verkeerslichten. Kunst en ambacht: Arts and Craft School is waar studenten 13 verschillende technieken leren om Bhutanese kunst onder de knie te krijgen. Voor sommige vaardigheden was acht jaar nodig om af te studeren. Je kunt live snijwerk, schilderkunst, beeldhouwwerk etc. zien. Je mag foto's maken/video maken. In de showroom zijn ook producten van studenten te koop. De school is gesloten in juli en december tot en met februari, naast de examens en evenementen. Folk Heritage Museum: Dit museum werd opgericht in 2001 en biedt bezoekers fascinerende inzichten in de Bhutanese materiële cultuur en manier van leven, vooral het leven van Bhutanese in afgelegen delen van Bhutan. Textielmuseum: Het Nationaal Textielmuseum, geopend in juni 2001, is een ontspannen bezoek waard om kennis te maken met de levende nationale kunst van het weven. Wisselende tentoonstellingen introduceren de belangrijkste weeftechnieken, lokale kledingstijlen en textiel gemaakt door vrouwen en mannen. De kleine winkel biedt werk uit de gerenommeerde weefcentra in Lhuntshe Dzongkhag, in het noordoosten van Bhutan. Elk item is genivelleerd met de naam van de wever en de prijs. De tentoonstelling van het textielmuseum is gecentreerd rond zes hoofdthema's: scheringpatroonweefsels, inslagpatroonweefsels, de rol van textiel in religie, prestaties in de textielkunst, textiel van inheemse vezels en de koninklijke collectie. Bezoek het Boeddha-uitkijkpunt: De Boeddha Dordenma ligt op de top van de heuvel in het natuurpark Kuensel Phodrang en kijkt uit over de zuidelijke ingang van de Thimphu-vallei. Rij voorbij Memorial: het ligt dicht bij het centrum van de stad Thimphu en is een van de meest iconische monumenten. Bezoekers zullen de hele dag oudere Bhutanese mensen rond de Chorten zien lopen. Het National Memorial Chorten werd gebouwd ter nagedachtenis aan de overleden derde koning van Bhutan en gewijd aan de wereldvrede. De Derde Koning wordt beschouwd als de vader van het moderne Bhutan. Bezoek een interessante weekendmarkt: een interessante, goed georganiseerde permanente reeks kraampjes gebouwd voor groenteverkopers in het hele land. Het is geopend van woensdag tot en met maandag en gesloten op dinsdag. U vindt er een breed scala aan lokale groenten en fruit. Wees getuige van voortdurende live boogschietwedstrijden in Changlimithang: Boogschieten is het nationale spel van Bhutan, het is verbazingwekkend om te zien hoe Bhutanese boogschutters het doel raken vanaf een afstand van 145 meter. Bhutan heeft topschutters in sommige categorieën op de Olympische Spelen.
5
Thimpu - Punaka (3 uren)
Begin de mooiste rit naar Punakha vanuit Thimphu over de Dochula-pas, die ongeveer twee uur duurt. Na de pauze bij Dochula daalt de weg af naar Wangdue en Punakha en brengt ons naar een van de warmste plekken van Bhutan. Dochula-pas: De pas bevindt zich op een populaire locatie omdat deze een prachtig panoramisch uitzicht van 180 graden biedt op de bergketens van de Grote Himalaya. Het uitzicht is bijzonder schilderachtig en zeer helder op winterdagen, waarbij met sneeuw bedekte bergen een majestueuze achtergrond vormen voor de rust van de 108 chortens die de bergpas sieren. Botanische tuin van Lamperi: Het park heeft vele soorten planten, kruiden, vogels en dieren. Als u tussen april en juni op bezoek gaat, kunt u ongeveer 38 van de 46 soorten rododendrons van Bhutan vinden en enkele van de 220 soorten vogels spotten. Dit park is een van de must-see plekken voor vogels en natuurliefhebbers. Als u een picknick had gepland, kunt u hier genieten van een warm lunchpakket. Chimi Lhakhang, Tempel van de vruchtbaarheid: Deze tempel staat bekend als de tempel van de vruchtbaarheid. Er wordt algemeen aangenomen dat kinderloze echtparen deze tempel kunnen bezoeken om te bidden voor een betere vruchtbaarheid om het kind te verwekken. Er zijn verhalen en voorvallen waarvan veel bezoekers dromen dat ze uitkwamen, maar je moet echt de instructies van de lama geloven en opvolgen. De wandeling door de mooie dorpen van Mesina geeft werkelijk een geweldige ervaring. Geniet van de rustige wandelingen vanaf de weg. Punakha Dzong: Gebouwd in 1637 door Zhabdrung Ngawang Namgyal, kreeg de Dzong de naam Druk Pungthang Dechen Phodrang (Paleis van Groot Geluk). Punakha is nog steeds de winterresidentie van het religieuze hoofd Je-Khenpo van Bhutan. Koning Jigme Dorji Wangchuck riep hier in 1952 de eerste Nationale Vergadering bijeen. Dit is een van de mooiste Dzongs van Bhutan die je gezien moet hebben. De Dzong staat tussen het ontmoetingspunt van twee rivieren, Phochu en Mochu, waardoor de meest fotogenieke Dzongs van Bhutan ontstaan. Bezoek de Punakha-hangbrug: De Punakha-hangbrug wordt beschouwd als een van de langste in zijn soort in Bhutan. De brug verbindt de dzong met de dorpen Shengana, Samdingkha en Wangkha aan de andere oever van de Po Chhu-rivier. In deze kleine dorpjes verkopen de lokale bewoners hun waren in kleine, traditionele winkeltjes. Bezoekers kunnen hier stoppen voor een snel en authentiek beeld van het echte Bhutan. Om vanaf de dzong toegang te krijgen tot de hangbrug, moet men langs het paleis van de koning en de crematieplaats lopen. Overnachting in Punakha, hoogte 1350m.
6
Punaka - Bumthan (7 tot 8 uren)
De rit over de nieuw aangelegde weg is vrij soepel, maar sommige stukken zijn nog in onderhoud. De rit gaat door overvloedige natuurlijke schoonheid, spectaculaire landschappen, rijke flora en fauna, adembenemende heuvels en met sneeuw bedekte bergen en iconische boeddhistische kloosters. Geniet van de rit door een regio met diverse mensen met unieke dialecten, kleding, eten en levensstijl. Vandaag steken we Wangdue, Trongsa over en over twee passen omhoog totdat we Bumthang bereiken. Chendebji Chorten: Gelegen op 2430 meter hoogte, gebouwd in de stijl van de grote Bodhanath-tempel van Nepal, werd gebouwd door Tshering Wangchuk, zoon van Yon-Say en de Mahasiddha Zhidag in overeenstemming met de profetie van de tweede Gangteng Tulku Tenzin Lekpai Dhundrup om de schadelijke demonen. Trongsa Dzong: Dit is het grootste Dzong (fort) in Bhutan, gelegen in het midden van het land. De Dzong is prachtig gebouwd op een uitloper met uitzicht op de kloof van de Mangde Chhu-rivier. De Dzong speelden een zeer cruciale rol in de oude geschiedenis bij het beschermen van Bhutan en zijn soevereiniteit. De heerser van Trongsa Dzong was de machtigste leider die de Wangchuk-dynastie in het koninkrijk Bhutan vormde. Trongsa Ta Dzong (Museum): De uitkijktoren werd in 1652 gebouwd door de eerste gouverneur van Trongsa. Dit werd gebouwd om toezicht te houden op de Trongsa Dzong en deze te beschermen tegen binnenvallende troepen. Tegenwoordig herbergt het het Koninklijk Erfgoedmuseum. De displays in het museum waren gericht op boeddhistische kunst en koninklijke memorabilia. Yotonglapas op 3400 meter: De pas verdeelt de districten Trongsa en Bumthang. Dit is een van de hoogst berijdbare wegpassen op een hoogte van 3460 meter. De pas is meestal bedekt met mist en gebedsvlaggen. Het is de moeite waard om even te stoppen voor een fotopauze. Stop bij Yatha-wolweverijcentrum: Dit centrum staat bekend om wollen producten, de meeste yatha-producten zijn gemaakt van yakhaar, schapenwol en andere dierenwol. Dit is de beste plek voor het kopen van wollen producten zoals (jassen, petten, handtas, uitlaatdemper enz.). Bezoek het witte vogelfort, Jakar Dzong: domineert de Chamkhar-vallei en kijkt uit over de stad, op 3 km afstand van de stad Chamkhar. Overnachting in Bumthang, hoogte 2600m.
7
Bumthang
Bumthang is het religieuze hart van de natie en de thuisbasis van enkele van de oudste boeddhistische tempels en kloosters. Het staat bekend om zijn felgekleurde, kenmerkende wollen item genaamd Yathra en de wijk gevormd door vier valleien. Jampay Lhakhang: Een van de oudste tempels gebouwd in het land. Dit is de thuisbasis van de naaktdans die nog steeds jaarlijks wordt uitgevoerd. Er wordt aangenomen dat de tempel in de 7e eeuw is gebouwd door Songtsen Gonpo uit Tibet. Kurjey Lhakhang: De plek waar Guru Padmasambhava de lichaamsafdruk achterliet op de rots achter de tempel. Bezoek het vanwege de artistieke werken en de verbazingwekkende structuur. Kharchu Dratsang-klooster: Dit is een geweldige ervaring om monniken de mantra's te zien zingen. Het klooster is onderdeel geworden van een uitgebreide inspanning om de Bhutanese cultuur en erfgoed te behouden en nieuw leven in te blazen. Tamzing Lhakhang: Tamshing Lhakhang, opgericht in 1501 door Pema Lingpa, bevat schilderijen van fundamenteel belang voor de geschiedenis van de schilderkunst in deze regio. Is ook een van de oudste tempels in de vallei. Zwitserse Kaasboerderij en Rode Panda-brouwerij: De Zwitserse boerderij is opgericht door de heer Fritz Maurer. Het project introduceerde brouwerijen, landbouwmachines en zuinige, rookloze houtkachels in de vallei, evenals het eerste toeristenpension in Bumthang. Zwitserse kaas en het enige inheemse bier van Bhutan, Red Panda, worden hier gebrouwen.
8
Bumthang - Phobjikha (5 tot 6 uren rijden)
Vroeg beginnen vanuit Bumthang geeft ons meer tijd op de wegen om te genieten van enkele van de beste uitzichtpunten en passen. De reis gaat door Yotongla, Trongsa, Chendebji en Pelala voordat je aankomt in Phobjikha, de vallei van Black Necked Cranes en rododendron. Bezoek Gangtey Gompa: de tempel gebouwd op de top van een heuvel, geleid door Gangtey Tulku, de reïncarnatie van Pema Lingpa. Het jaarlijkse festival van Gangtey wordt elk jaar op de binnenplaats van de tempel uitgevoerd. Dit is ook de plek voor het festival van de kraanvogel dat elk jaar op 11 november wordt gehouden, samenvallend met de vierde koningsverjaardag van Zijne Majesteit. Gangtey Nature Trail: Het is een korte en relatief gemakkelijke tocht met onderweg verschillende prachtige dorpen en kloosters. Het biedt een prachtig uitzicht op het land met voornamelijk zachte, beboste hellingen. De beste tijd voor deze trekking is tussen september en mei, een wandeling wordt niet aanbevolen op regenachtige dagen. Kraancentrum: Deze plaats wordt gerund door de Royal Society for Protection of Nature (RSPN) en heeft een observatieruimte met krachtige telescopen en goede mogelijkheden voor het spotten van de beroemde Black Necked Cranes die in de winter naar de regio migreren. Het geeft ook informatie over de geschiedenis van de regio. Boerderijbezoek met diner met de lokale bevolking: deze ervaring is een bijzonder leuke en spontane manier om contact te maken met de lokale gemeenschap en meer te leren over de Bhutanese cultuur en manier van leven. Overnachting in Phobjikha, hoogte 2900m.
9
Phobjikha - Paro (5 uren)
Terwijl we afscheid nemen van het Aziatische Zwitserland, vervolgen we de reis terug naar Thimphu, via Pelela, Wangdue, Dochula, tot Chuzom en verder naar Paro. Het hele stuk rit zal je geest opfrissen en je een tweede kans geven om te genieten van het geweldige uitzicht op de met sneeuw bedekte bergen van de Himalaya. Bezoek het 17e-eeuwse Paro Dzong: 'Fort op een hoop juwelen', is gerangschikt als een van de beste Bhutanese architectuur. De massieve steunmuren die boven de stad uittorenen zijn overal in de vallei zichtbaar, vooral bij de landing op Paro Airport. De Dzong biedt ook de administratieve zetel van het district Paro. De Dzong werd in 1644 gebouwd in opdracht van Zhabdrung Ngawang Namgyal. Uniek nationaal museum Ta Dzong: Hoog boven Paro Dzong was het een uitkijktoren die in 1649 werd gebouwd om de onverdedigde Paro Dzong eronder te beschermen, gerenoveerd in 1968 om het Nationaal Museum te huisvesten. Tegenwoordig herbergt dit museum de beste collecties van historische voorwerpen aller tijden die een bezoek waard zijn. Geniet van buitenactiviteiten in Gho/Kira, speel boogschieten: mooi gemaakte en goed onderhouden activiteitenplaats verbonden aan een winkel met Boeddhabeelden, biedt het dragen van Bhutanese kleding, boogschieten en darten voor gasten die Bhutan bezoeken. Verken het kleine stadje: het kleine stadje Paro heeft eigenlijk nog veel meer te bieden, er zijn veel authentieke handwerkwinkels, gemakkelijk verkrijgbare producten uit Bhutan, kruidenierswinkels en geïmporteerde kledingwinkels, naast veel kleine restaurants in de buurt. Overnachting in Paro, hoogte 2200m.
10
Paro
Deze pittoreske regio in het koninkrijk is bedekt met vruchtbare rijstvelden en heeft een prachtige, kristalheldere rivier die door de vallei kronkelt. Paro heeft meer historische bezienswaardigheden, een luxe toeristenoord en vele souvenirwinkels om te winkelen, waaronder het wereldberoemde Takstang. Taktsang-klooster (Tiger Nest-tempel): is Bhutans meest iconische monument en religieuze boeddhistische plek ter wereld. De naam Taktsang betekent ‘Het Tijgernest’. De tempel is een van de heiligste plekken in Bhutan en klampt zich onmogelijk vast aan een steile rotswand, 900 meter boven de vallei. Hoewel goede trekkers de top in twee uur kunnen bereiken, nemen de meeste gasten de hele dag de tijd om de wandeling te voltooien. Kyichu Lhakhang: Tempel die als heilig juweel van Bhutan wordt beschouwd, werd gesticht door de boeddhistische koning Songstsen Gampo van Tibet om de gigantische ogres te overwinnen die zich over Tibet en de Himalaya uitstrekte en de verspreiding van het boeddhisme verhinderde. Er wordt aangenomen dat de koning de tempel aan de linkervoet van de enorme ogres heeft gebouwd. Kichu Lhakhang was een van de twaalf tempels in Bhutan van de 108 tempels die naar verluidt in één nacht waren gebouwd. Kichu Lhakhang was aanvankelijk klein van formaat, maar later breidde de tempel zich zowel qua grootsheid als qua omvang uit tot de vorm die we vandaag de dag zien. Hotstone-bad met diner op de boerderij: Hotstone-bad is zeer uniek voor Bhutan en biedt geweldige geneeskrachtige waarden. In de meeste gevallen is het bad gemaakt van hout en is het op de begane grond in een rustige hut geplaatst voor de privacy. Een stel kan in één badkuip stappen om te genieten. Geniet van de geweldige eeuwenoude technieken om lichaamspijn te genezen, pijn te bestrijden en vele andere waarden te benutten.
11
Paro - Kathmandu vlucht - Bhaktapur
Einde van de rondreis Bhutan en transfer naar Nepal.   Nabij de luchthaven in Kathmandu ligt Pashupatinath. Dit is een heilige plaats voor hindoes waar ze hun doden publiekelijk cremeren.  Je ziet er ook marihuana rokende asceten die soms naakt zijn.   Cultuurschok. Iets verder ligt de grote Boudhanath stupa. Het culturele hart voor de Tibetaanse gemeenschap. Tal van kloosters situeren zich hierrond.   Je overnacht in Bhaktapur. Dit ligt net buiten de hoofdstad. Je slaapt in een 15de eeuws Newari huis in het historische centrum.  Ga 's avonds wandelen in de stad. Lokale mensen offeren kaarsjes en gebeden.
12
Bhaktapur
Je bezoekt samen met de gids de stad. Het Durbar Square, paleis, pottenbakkersplein, Nyatapole en Dattatreya plein. Dit is één van de culturele pareltjes van Nepal.
13
Terugvlucht
Van de van de rondreis Bhutan (en Nepal). Wil je nog meer dagen Nepal, dan is dit mogelijk, want er zo veel te zien.
Prijs: 4.250 euro pp  (gebaseerd op boeking van 2 reizigers)   Inclusief Nepal:
 • Alle overnachtingen (met ontbijt)
 • Private gids
 • Private chauffeur
 • Tickets Tempels
  Exclusief Nepal:
 • Alle andere maaltijden en dranken
 • Visum Nepal
 • Internationale vlucht naar Kathmandu en terug naar Europa
  Inclusief Bhutan: 
 • Vluchten Kathmandu - Paro - Kathmandu (gemiddeld 460 USD)
 • Visum Bhutan
 • Alle overnachtingen
 • Engelssprekende lokale gids
 • Privé transport
 • Alle maaltijden (met mineraalwater)
 • Alle activiteiten en tickets
Exclusief Bhutan: 
 • Single supplement
 • Alle andere dranken
 • Fooien
 

Lees onze blogs

 • Tibetaanse geneeskunde
  Consulteer tijdens je rondreis Nepal een traditionele arts die Tibetaanse geneeskunde beoefent. […]
 • reizen na coronaAzië reizen na corona
  De corona pandemie heeft onze reiswereld danig door elkaar geschud. Sinds 2022 komen verre Azië reizen weer op gang. Wat zijn de trends? Waar kan je reizen? […]
 • goedkope vliegtuigtickets kopenGoedkope vliegtuigtickets
  Hoe koop je goedkope vliegtuigtickets? Wat bepaalt de prijs van een ticket? Wanneer koop je het best? […]
You don't have permission to register