Luxe Reis Nepal - Boek bij belgisch-nepalees koppel in Nepal
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
groepsreizen nepal

Luxe Reis Nepal

Luxe Reis Nepal

€2990 per persoon

Luxe reis Nepal – Ontdek Nepal in luxe: Chitwan Jungle, bergvlucht, zicht op de Himalaya, Boeddhisme en Hindoeïsme,…

reis nepalWat kan je verwachten?

Gedurende 12 dagen maken wij met een voertuig een luxe reis in Nepal (Azië) waarbij je een privé gids hebt die meereist. Tijdens deze luxe rondreis bezoeken we centraal Nepal: in het centrum de Kathmandu vallei met daarbuiten de oude koningsstad Bhaktapur en het idyllische Namoboudha klooster. In het westen het mooie Pokhara aan het Fewa meer met zicht op de Annapurna en in het zuiden bezoeken wij het subtropische Chitwan National Park vlakbij India.

Daar waar Nepal tot tien jaren geleden een bestemming was die voor rugzaktoeristen aantrok, heeft het land zich ontwikkeld tot een bestemming met luxueuze boutique lodges. Tijdens deze reis maak je kennis met het authentiek Nepal, maar zorgen we voor unieke en luxueuze boutique lodges.

Aanpasbaar Programma.

Deze luxe reis is een ideale kennismaking met Azië in het algemeen en meer specifiek met Nepal. Naast de doorsnee trekpleisters, willen wij je ook Nepal op een andere manier leren kennen, met oog voor de gewone bevolking en het dagdagelijkse leven.  Deze luxe reis kan nog aangepast worden met een trekking, jeep reis of verlenging in Bhutan.  Het programma wat je hier vindt is louter indicatief, maar is een goede ruggengraat voor een reis in Nepal. Alles hangt van jouw verwachtingen van een vakantie. Laat ons weten wat jullie wensen zijn, dan kunnen we deze reis eventueel wat verlengen of aanpassen. Nepal heeft zo veel te bieden!

rondreis pokharaAnders.

Wij bezoeken de lokale markt met uitleg over de groenten en kruiden. Als je wenst, kan u een stuk stof kopen en er Nepalese kleren (sarie of kurta) van laten maken bij een kleermaker. Leer de diepgaande filosofieën van het boeddhisme en hindoeïsme kennen. Je brengt een bezoek aan een traditionele Tibetaanse arts (vergelijkbaar met de Chinese geneeskunde) die een holistische diagnose stelt. Als er een traditioneel feest is, proberen wij er voor te zorgen dat u dit kan meemaken. De mannen bezoeken een kapsalon en laten zich knippen. Wij genieten van de verschillende Nepalese alcoholische dranken: chang, raksi en tongba. Tijdens deze reis wisselen wij natuur af met cultuur. Je logeert in luxueuze lodges of kwalitatieve boutique hotels. Wij wandelen en fietsen. En om echt te ontspannen bezoeken wij een professioneel massagesalon waar je je volledig kan laten gaan.

Als je wenst kan je rafting doen op de Trisuli rivier. Voor zij die Mount Everest en enkele andere bergreuzen van dichtbij willen bewonderen, bieden wij de mogelijkheid om een bergvlucht te doen. In de subtropische jungle van Chitwan gaan we met een kano krokodillen zoeken en met een jeep trekken we dieper de jungle in, op zoek naar de Aziatische neushoorn. Kortom, wij kijken er naar uit om je Nepal te laten ontdekken.

kaar luxe reis nepal         barahi jungle lodge Nepal

kaart nepal luxe reis

groepsreis nepal
Voor wie?

Deze reis is geschikt voor jonge mensen van 7 tot 77 met interesse in natuur en cultuur. Wij doen geen zware trektochten.  Het programma is zo opgesteld dat –indien u geen zin zou hebben om te wandelen- gerust een dagje iets anders kan doen. Het is een individuele reis waardoor je in overleg met de gids zelf het tempo van de reis kan bepalen.

We maken deze reis met een privé voertuig  die airco heeft en we hebben onze eigen chauffeur die de hele reis met ons meereist.  Er zijn ook twee binnenlandse vluchten voorzien om het reiscomfort te vergroten.

We logeren ook één nacht in Nagarkot. Het hotel is gelegen op 2000m op de rand van een diepe vallei met een fenomenaal zicht op de Himalaya. Bij helder weer kan je zelf het topje van Everest zien. Elke kamer heeft een terras dat uitkijkt over de vallei waar voornamelijk de Tamang wonen.  Deze etnische groep migreerde destijds uit de Tibet regio en vestigde zich in de bergen van Nepal.

 

 

Wanneer reizen naar Nepal?

Tijdens de maanden oktober en maart heb je in Nepal verschillende hindoeïstische festivals. Wij nemen dan actief deel aan die festivals. Bijvoorbeeld het holi festival ter ere van Krishna is een hele belevenis. Jonge mensen trekken de straat op en gooien met water gevulde ballons en gekleurd poeder. Er wordt gefeest, gedronken, gedanst en muziek gemaakt. Als westerling krijgt u natuurlijk extra poeder en water… plezier verzekerd!  Ook het najaar is een perfecte periode om  deze reis te maken. Het is dan groener in Nepal en de temperatuur ligt rond de 25 graden.

Lees ook onze Nepal blog met allerhande weetjes over Nepal.

groepsreis nepal            groepsreis nepal

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
Nepal MassageDe gids wacht jullie op aan de luchthaven en jullie logeren in het groen: Gokarna Forest Resort. Dit is een luxueus hotel gelegen op de rand van het drukke Kathmandu, in een nationaal Park. Het hotel heeft een golfbaan waar je lekkere koffie kan drinken terwijl je herten ziet rondlopen.  Je krijgt één uur oliemassage om te bekomen van de lange vlucht.  
2
Kathmandu
nepal reizenNa het ontbijt rijden we naar Thamel, het oude centrum en dan met een riksja (fietsvoertuig uit Azië) naar de rand van de stad richting Swayambu. Deze boeddhistische stupa kijkt uit over de vallei en krijgt ook wel de bijnaam ‘monkey temple’, door de grote aanwezigheid van apen. We drinken er op een gezellig terrasje naast dit imposante monument. Daarna bezoeken we drie enorme boeddha beelden aan de voet van de heuvel. Tijdens deze groepsreis hebben we een evenwichtige verhouding tussen natuur en cultuur.  Het is niet de bedoeling om elke dag tientallen tempels te zien. Vervolgens brengt onze chauffeur ons naar het hart van het oude historische centrum van Kathmandu. Daar bewonderen we het oude koninklijke paleis en de prachtige Newar architectuur van Hanuman Dhoka: pagoda’s en (erotisch) houtsnijwerk. We brengen ook een bezoek aan de ‘levende hindoe godin’ ofwel de Kumari. We ‘verdwalen’ in een doolhof van kleine gezellige steegjes waar de lokale Nepalezen gaan winkelen. Een gezellig drukte waar u prachtig handwerk vindt in schattige winkeltjes. ’s Middags eten we vegetarisch restaurant, waar u kennis maakt met een totaal nieuwe keuken. U kan dan ook proeven van zelfgemaakte snacks en snoep. nepal reizen
3
Kathmandu - rafting (optioneel)
groepsreis nepalWe rijden een drietal uren met onze wagen en stoppen aan de Trisuli rivier waar we een drietal uren (optioneel) gaan raften. Vanaf hier begint het meer actieve gedeelte van de luxe reis Nepal. ’s Middags stoppen aan de oever van de rivier waar we lunchen. We rijden na de rafting door naar het zuiden: Chitwan National Park. Voor zij die niet wensen te raften wordt een alternatieve wandeling voorzien langsheen de Trisuli rivier. Meer foto’s hier. Bekijk ook onze video. In het zuiden logeer je in de luxueuze Barahi Jungle Lodge gelegen aan de rand van het Chitwan National Park.  's Avonds krijg je een dansvoorstelling.   Geniet van het prachtige zwembad dat uitkijkt op de jungle en de rivier waar wilde dieren komen drinken. barahi jungle lodge nepal
4
Chitwan
's Morgens ga je met een park ranger en een jeep het bos in op zoek naar wilde dieren.  Kans op neushoorns, apen, zwijnen, wilde bizons,... Er zijn ook tijgers maar die zijn heel schuw en moeilijk te spotten.  Na de lunch kan je genieten van het zwembad met het prachtige zich op de savanne en het bos.   Later die dag ga je met een bootje varen op zoek naar krokodillen. Je geniet van de zonsondergang op een zandbank in de rivier.  Lees ook onze blog over Barahi Jungle Lodge. Nepal Luxe reis
5
vlucht naar Pokhara
We vliegen een half uurtje naar Pokhara. Dit stadje ligt op 800m aan de voet van de Annapurna (8043m).  Het zicht op de Himalaya is subliem. Je logeert op 200 meter van het Fewa meer in een stijlvol boutique hotel: Temple Tree Resort. temple tree resort Pokhara rondreis pokhara
6
Pokhara
We vertrekken voor een fietstocht langs het meer richting Pame.  Onderweg stoppen we regelmatig voor een koele pint en een hapje in een restaurant langs het meer. Pame is een klein dorpje met enkele idyllische privé strandjes.  U kan hier zwemmen in het warme water of een moddergevecht aangaan. Voor zij die niet goed kunnen fietsen wordt een alternatieve route aangeboden die minder zwaar is. Als je niet wil fietsen kan je ook met het openbaar vervoer gaan. Ook dit is een ervaring op zich! Meer foto’s hier. mountainbike nepal  
7
Pokhara
's Morgens na het ontbijt rijd je naar de top van een heuvel. Je  kan optioneel paragliding doen. Dit is een duo-sprong en je hebt geen ervaring nodig. Je zweeft met een parachute boven het meer met op de achtergrond de Himalaya. We verlaten met onze wagen Pokhara en rijden naar Begnas en Rupa meer.  Deze twee mooie meren zijn nauwelijks toeristisch uitgebaat en liggen op een half uur rijden van Pokhara.  Het Begnas meer is kleiner dan het meer in Pokhara maar erg rustig en misschien zelfs mooier.  U kan meehelpen in de keuken of een pintje drinken. Ideaal om hier te zwemmen. Na de lunch trekken we dan door het bos naar het andere meer: Rupa meer.  We bezoeken een lokale koffieplantage, waar u Nepalese koffie kan proeven en kopen. Klik hier voor enkele foto’s. rondreis nepal
8
Pokhara - Kathmandu vlucht - Bhaktapur - Nagarkot
Dit is onze tweede binnenlandse vlucht tijdens deze luxe reis Nepal.  Op 25 minuten staan we in Kathmandu waar we een half uurtje rijden naar Bhaktapur.  Bhaktapur is een juweeltje in Azië en staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.  Het historische centrum is grotendeels gerestaureerd: pagoda’s, erotisch houtsnijwerk, versierde bakstenen, … Daarnaast ziet u ook de ambachtslui aan het werk: pottenbakkers en houtbewerkers. Die zijn er niet neergezet voor de toeristen. Dit is hun job die ze sinds generaties doen.  We rijden een uurtje de bergen in naar Nagarkot waar we logeren op 2000m in een hotel gelegen op de rand van een diepe vallei.  Bij helder weer kan je het topje van Everest zien. Klik hier voor foto’s. rondreis nepal
9
Nagarkot - Namo Boudha
klooster nepal groepsreisHet loont de moeite om vroeg op te staan om de bergen te zien. Elke kamer heeft een balkon met zicht op de Himalaya.  Rond 11u verlaten we Nagarkot en rijden we naar Namo Boudha.  Dit dorpje ligt op een tweetal uren rijden en we logeren er in een boutique guesthouse op het platteland waar yoga cursussen worden gegeven. Deze aparte accommodatie werd ontworpen door een bekende Nepalese architect Prabal Thapa, die traditionele bouwtechnieken (aangestampte aarde) gebruikte in moderne minimalistische architectuur.  In de buurt ligt het bekende Namo Boudha klooster waar enkele honderden boeddhistische monniken wonen. Je wandelt naar het klooster en woont er een puja, gebedsdienst, bij. boutique guesthouse nepalnamo boudha klooster nepal
10
Namobouda - Panauti - Boudha
boudhanath stoepaNa het ontbijt een wandeling naar het oude handelsdorpje Panauti. Tijdens een wandeling van een drietal uren passeren we langs kleine dorpjes in een glooiend landschap. Neem snoep of ballonnen mee om uit te delen aan de kinderen. Zo maakt u makkelijk contact.  Panauti is een idyllisch dorpje langs een riviertje, vergane glorie. Ooit welvarend door de handel, maar nu een beetje een spookstadje met prachtig houtsnijwerk. Onze chauffeur pikt ons op en we rijden een tweetal uren terug richting  Boudha waar we logeren op wandelafstand de wereldberoemde stupa in het vijf sterren Hyatt Hotel. Boudha is een buitenwijk van Kathmandu met talloze boeddhistische kloosters. panauti nepal
11
Boudha
’s Morgens kan je optioneel ($198) een bergvlucht maken naar Everest in het oosten van Nepal. Klik hier voor meer foto’s. Klik hier voor een video. U vliegt met een propellor vliegtuig naar Everest en enkele andere bergreuzen waar u afscheid neemt van de Himalaya. We wandelen naar Pashupatinath waar de hindoes hun doden cremeren. Een heilige plaats waar je ook veel sadhu’s (asceten) zal zien. Klik hier voor en video. Dit is de laatste volledige dag van onze Luxe Reis Nepal en tevens ook de mogelijkheid om wat rust te nemen. Wij raden aan om u nog eens te laten verwennen met een massage. Vrouwen kunnen de schoonheidsspecialiste bezoeken. Mannen kunnen bij de kapper gaan voor een scheerbeurt en hoofdmassage. Wij bezoeken een Tibetaanse arts die een holistische diagnose stelt. Tibetaanse geneeskunde is vergelijkbaar met de Chinese geneeskunde.  Er wordt gebruik gemaakt van kruidenpillen, moxa, accupunctuur,…  U krijgt een rondleiding in een boeddhistisch klooster.  Wij bezoeken de markt waar u uitleg krijgt over de kruiden en groenten.  
12
terugvlucht
Einde van de Luxe Reis Nepal.  Indien gewenst kan je het reisschema aanpassen. Bijvoorbeeld enkele dagen jeepvakantie in Upper Mustang, een trekking of een uitbreiding naar Bhutan is mogelijk.  Een andere optie is enkele dagen glamping in de Inner Terai.
Visum: Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. U betaalt cash €50 voor een toeristenvisum van 30 dagen. U vult ter plaatse een formulier in. Breng een pasfoto mee. Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de Nepalese ambassade in België of Nederland. Mee te nemen: Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen. Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn! Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Afhankelijk van het seizoen adviseren wij u welke kledij u best meebrengt. Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril bescherm u tegen de zon op deze hoogte. Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes. Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts. Straathonden kunnen wel eens lawaai maken. Annulatieverzekering reis: Een annulatieverzekering voor de reis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:
 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie
Bijstandsverzekering: De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Gezondheid: Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht. Geld: U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal. Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen. Vlucht: Je vliegt naar Kathmandu. De internationale luchthaven van Nepal.   Tickets koop je zelf. Lees onze blog met tips voor het kopen van vliegtuigtickets.
Hotels:
Prijs:2.990 euro per persoon Inclusief:
 • Alle overnachtingen (inclusief ontbijt)
 • Volpension in Chitwan (Barahi Jungle Lodge - 2 nachten)
 • Alle vervoer in Nepal (privé voertuig met airco en chauffeur)
 • Nepalese ervaren reisgids (spreekt Engels)
 • Alle activiteiten zoals omschreven
 • Ranger voor Chitwan
 • Eén uur oliemassage (in Gokarna Forest Resort)
 • Boottocht in Pokhara
 • Toegangstickets voor tempels (€ 45)
 • Rafting
 • 2 binnenlandse vluchten
  Exclusief:
 • Alle andere maaltijden en dranken (een maaltijd kost gemiddeld 6 euro; excl. drank)
 • Visum (€ 50 – 30 dagen)
 • Vliegtuigticket (ongeveer €800)
 • Annulatieverzekering reis (€ 30) – optioneel
 • Paragliding (85 euro)
 • Bergvlucht (187$)
 

Lees onze blogs

You don't have permission to register