Jeep Reis Mustang - Boek rechtstreeks bij landgenoten in Azië
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
reizen nepal

Jeep Reis Mustang

Jeep Reis Mustang

per persoon

Met een jeep doorheen het voormalige Mustang koninkrijk, gelegen op het Tibetaanse Plateau achter de Himalaya en een jeep safari in de jungle van Chitwan

mustang kaart nepalWat is Mustang?

Mustang is een voormalig koninkrijkje gelegen aan de achterkant van de Himalaya op het Tibetaanse Plateau.   Om er binnen te mogen betaal je maar liefst $500 voor de permit van 10 dagen. Op die manier heb je in Mustang nog maar weinig toerisme in vergelijking met andere regio’s van de Himalaya.  Normaal doe je een trekking van 12 dagen doorheen Mustang, maar tijdens deze reis rijden we met een jeep doorheen dit voormalige koninkrijkje.  Ideaal voor mensen die niet sportief zijn, maar toch deze unieke plaats willen ontdekken.  Je krijgt een privé jeep en samen met een chauffeur en gids rijden jullie doorheen Mustang van dorpje naar dorpje.  Als je wenst kan je wandelen in de dorpjes of de makkelijke stukken. Dit kan ter plaatse worden beslist in overleg met de gids.

nepal jeep

reis nepal

Wat mag je verwachten?

Voor deze privé jeep reis naar Mustang hebben we minstens 2 personen nodig.  In principe heb je veel vrijheid en bepaal je zelf in overleg met de gids het reisschema. We blijven 10 dagen in Mustang. Hou er rekening mee dat het comfort op veel plaatsen minimaal is.  Wil je toch meer comfort tijdens de Mustang reis, contacteer ons hiervoor. Tegenwoordig heb je op 3 locaties betere guesthouses, maar het aantal plaatsen is beperkt.
mustang trekking

De totale duur van deze Nepal reis is 20 dagen, waarvan er 10 dagen met de jeep zijn in Mustang.   Tijdens de andere 10 dagen brengen we je contact met de culturele hoogtepunten van de Kathmandu vallei: boeddhistische kloosters en tempels, overnachten in het historische centrum van de koningsstad Bhaktapur in een oud pelgrimshuis, het oude centrum van Kathmandu met zijn talloze kleine steegjes en winkeltjes,…  Verder bezoeken we ook het zuiden van Nepal, meer bepaald het nationale park van Chitwan.    Minder gekend, maar Nepal heeft ook een vlakte in het zuiden aan de Indische grens, namelijk de Terai.  Het nationale park van Chitwan heeft wilde dieren: tijgers, neushoorns, herten, slangen, krokodillen,…  Met een jeep gaan we het bos in op zoek naar wild. We gaan er ook wandelen en kano varen op zoek naar krokodillen.   Verder in de reis verblijf je ook in Pokhara. Dit idyllische stadje ligt aan het Fewa meer met zicht op de Annapurna.  We gaan er fietsen langs het meer tussen de rijstvelden.

Hoog in de Himalaya.

Tijdens deze reis ontdek je alle aspecten van Nepal zonder hiervoor de grote fysieke inspanningen te moeten leveren: de jungle in het laagland, de groene heuvels, de Himalaya en de woestijn van Mustang.  De reis voor mensen die eens hoog de Himalaya in willen, maar niet zeker zijn van hun fysieke conditie. Dit is dé kans!

 

reis nepal

chitwan

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
Jmonkey templee wordt door de gids opgewacht aan de luchthaven van Kathmandu.  Transfer naar het hotel in Thamel, een oude wijk in Kathmandu met gezellige straatjes.  Rust. Je krijgt één uur oliemassage om de jetlag ter verwerken. Wij brengen ondertussen de permit in orde.
2
Kathmandu
kathmandu reisMet een rikshaw (fietstaxi) rijden we naar Swayambu, de Apentempel, gelegen op de rand van de stad.  Boven staat een belangrijke boeddhistische stupa die uitkijkt over de stad.  Daarna worden we opgepikt door de taxi en rijden we naar het oude centrum van Kathmandu. Lunchen in Newari restaurant en bezoek aan het Durbar Square met talloze tempels en het paleis.   Bezoek aan de Kumari, een meisje dat als hindoe godin wordt vereerd. Terug wandelen via kleine steegjes naar het hotel. Gezellige drukte.  
3
Kathmandu - Pokhara
jeep reis nepalWe rijden van Kathmandu naar Pokhara. Deze zeven uren durende rit voert ons langs diepe dalen, steile rotsen tot in het prachtige Pokhara aan het bekende Fewa meer, aan de voet van de Annapurna. Indien gewenst kan je onderweg ook een drietal uren rafting doen op de Trisuli rivier. Contacteer ons hiervoor. Geen ervaring vereist.  
4
Pokhara
In Pokhara logeren we nabij het Fewa meer. We gaan fietsen langs het meer. Verschillende opties te overleggen met de gids. Indien je niet wil fietsen, kan je ook met de bus en dan een stuk makkelijk wandelen tussen de velden. 's Middags gaan we lokaal eten en zwemmen in de rivier.
5
Pokhara - Jomsom vlucht - jeep reis
Een binnenlandse vlucht over de Himalaya en we beginnen aan onze jeep reis in Mustang. Vanaf hier kan je in overleg met de gids zelf het tempo bepalen. De jeep is steeds beschikbaar, dus kan je zelf bepalen hoe veel je gaat rijden en/of wandelen. Het uiteindelijke doel is om de hoofdstad (van Mustang) Lo Manthang te bereiken. jeep reis nepal jeep reis nepal
6
Jeep reis
jeep reis nepal
7
Jeep reis
mustang trekking
8
Jeep reis
mustang trek
9
Jeep reis
nepal trekking
10
Jeep reis
nepal reis
11
Jeep reis
nepal jeep reis
12
Jeep reis
jeep reis
13
Jeep reis
nepal reis
14
Jeep reis
nepal reis
15
Jomsom - Pokhara
groepsreizen NepalWe vliegen 's morgens vroeg terug naar Pokhara en rijden naar twee andere meren: Begnas en Rupa.  Hier weinig hotels of toerisme. We gaan bootje varen en zwemmen. We gaan luxueus kamperen ofwel glamping. Grote comfortabele tenten met zicht op het meer de Himalaya.  Elke tent heeft twee bedden, een sofa, terras en een eigen badkamer met warm water. Lees onze blog over glamping in Nepal. glamping Nepal
16
Pokhara - Chitwan
reis nepalWe rijden een zestal uren naar het zuiden van Nepal richting Chitwan National Park waar we kennis maken met een heel ander Nepal. Hier geen bergen, wel een vlakte. De lodge ligt nabij de park en we gaan wandelen. Met wat geluk kan je badende neushoorns zien. 's Avonds een dansvoorstelling van de Tharu, een lokale etnische groep. reis nepal
17
Chitwan
Chitwan NepalMet een jeep gaan we een halve dag het bos in op zoek naar wilde dieren: neushoorns, tijgers, beren, herten, zwijnen, ... Na de lunch met een kano varen op zoek naar krokodillen en een boswandeling. Wil je overnachten in een uitkijktoren in het bos? Dit is mogelijk. Lees onze blog.           reis nepal
18
Chitwan - Kathmandu vlucht - Bhaktapur
rondreis nepalWe vliegen van Chitwan naar de hoofdstad om tijd te sparen en optimaal te genieten. Van de luchthaven is het een 30 minuten rijden naar Bhaktapur waar we logeren in een 16de eeuws pelgrimshuis, in het hart van de oude stad. Samen met de gids verken je de stad met zijn talloze pagoda's en tempels. Maak kennis met de Newari cultuur.
19
Bhaktapur - Pashupati - Boudha
rondreis nepalVan Bhaktapur rijden we naar Pashupati. Deze heilige crematieplaats voor hindoes ligt naast de rivier. Je ziet publieke crematies en sadhu's die vaak marihuana roken. Doorrijden naar Boudha, een buitenwijk van Kathmandu, waar de Tibetaanse gemeenschap woont. Na de lunch kan je op doktersbezoek gaan. Een Tibetaanse arts stelt een holistische diagnose via de pols en schrijft kruidenpillen voor. Bezoek aan de grote Boudhanath stupa.
20
terugvlucht
Eind van de reis.

Vlucht Die boekt u zelf. Probeer in de voormiddag te landen. Indien het niet mogelijk is, mag het ook later. Er zijn geen directe vluchten naar Kathmandu. Voor een overzicht van verschillende vluchten: www.cheaptickets.be of www.cheaptickets.nl Lees ook onze blog omtrent goedkope vliegtuigtickets. Visum Een visum voor Nepal koopt u bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de Nepalese ambassade in België of Nederland. Net voor de immigratie ziet u in de luchthaven computers staan waarin je al jouw persoonlijke gegevens moet invullen. Die print dan een ticket. Daarmee ga je naar een balie waar je cash in dollars (of euro's) betaalt: 15 dagen (30 US$), 30 dagen (50 US$) of 90 dagen (125 US$). Als u bent ingeschreven voor een reis, mail ik ook nog de details voor de visum aanvraag en andere praktische zaken. Mee te nemen Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen. Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn! Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril bescherm u tegen de zon op deze hoogte  Zwemkledij om eventueel te zwemmen in Pokhara. Neem een klein rugzakje mee voor de daguitstappen. Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes. Eén badhanddoekje voor tijdens de trekking. Een klein rugzakje voor de daguitstappen. Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts. Straathonden kunnen wel eens lawaai maken. In de zomer is het in Sauraha drukkend warm en erg vochtig. Katoenen kledij is aangeraden. Een lange katoenen broek en hemd beschermen tegen de muggen. Muggenmelk is een must. Annuleringsverzekering reis Een annuleringsverzekering is niet inbegrepen. U kan die bij ons afsluiten voor 30 euro per persoon. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:
 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 adminstratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no-show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie
Gezondheid Hepatitis A, tetanus tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht. Bijstandsverzekering De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Eventueel kan u een extra bijstands- en repatriëringsverzekering afsluiten. Zorg voor een goede verzekering die ook helikopter rescue dekt in de bergen.   Leest ook onze blog omtrent fraude met heli reddingsoperaties. Geld U kan in Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken.  
Hotels:
 • Woodapple Hotel **** : Kathmandu
hotel Nepal
 • Fewa Trip Hotel ***: Pokhara
 • Begnas Camp: Begnas Tal
glamping Nepal
 • Green Mansions: Chitwan
hotels in nepal    Nepal chitwan  
 • Peacock Guesthouse: Bhaktapur
     
 • Harmika Hotel ***: Boudha
       
Prijs: 2.600 € per persoon (minstens 2 personen nodig) + Voor de Mustang Permit betaalt u 500€ cash extra in Nepal   Inclusief:
 • Binnenlandse vluchten Pokhara – Jomsom – Pokhara  & Bharatapur - Kathmandu
 • Privé jeep in Mustang
 • Transport met wagen
 • Alle overnachtingen (op basis van tweepersoonskamer met ontbijt)
 • Overnachtingen in lodges in de bergen (geen ontbijt)
 • Gids (spreekt Engels)
 • Jeep Safari en park ranger
 • Verzekering voor gids
 • Eten, drinken en logement voor gids
 • Lokale Nederlandstalig ondersteuning
 • Permit Annapurna Conservation Area en Chitwan National Park
 • Tickets tempels
  Exclusief:
 • Internationale vlucht
 • Annulatieverzekering reis (30 euro)
 • Alle maaltijden en dranken (gemiddeld € 7/maaltijd exclusief dranken)
 • Visum ($50 – 30 dagen)
 • Permit voor Mustang (EURO 500 – liefst 5 keer EURO 100)
 • Trekkersmateriaal (wandelschoenen, zonnebril, rugzak,…)

Lees onze blogs

You don't have permission to register