Mardi Himal Rondreis - Reis met belgisch-nepalees koppel
logo

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollic itudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat ipsum, nec nibh id elit. Lorem ipsum dolor.

Top
mardi himal rondreis

Mardi Himal Rondreis

Mardi Himal Rondreis

€1800 per persoon

De Mardi Himal Rondreis is een sportieve en gevarieerde reis: trekking, canyoning, rafting, jeep safari, …

mardi himal rondreisOver deze reis.

Deze vijftien daagse sportieve Mardi Himal Rondreis in Nepal combineert een korte maar pittige vijfdaagse trekking naar Mardi Himal Base Camp (4500m) met de culturele hoogtepunten van de Kathmandu vallei, rafting en canyoning, mountainbiken, jeep safari, kano tocht, …  Deze Mardi Himal Rondreis is geschikt voor sportieve personen die meer willen dan enkel een trekking.

Mardi Himal (5587m) is een minder gekend stuk van de Himalaya en ligt naast de bekende Annapurna, waardoor het ook veel minder bezoekers aantrekt dan de klassieke trekkings. Dit is zeker een voordeel tijdens het hoogseizoen (voorjaar en najaar) als het heel druk kan worden in de Himalaya regio.

We hebben deze Mardi Himal rondreis samengesteld voor sportieve mensen die meer willen dan enkel trekking.  Bij een klassieke trekking kom je een tweetal weken enkel wandelen in Nepal en ga je naar een pas of Base Camp van 4000 tot 5500m.  Deze Mardi Himal rondreis biedt je de mogelijkheid om snel de Himalaya binnen te wandelen in een minder toeristisch gebied. Bestemming is Mardi Himal Base Camp op 4500m, hoger dan Annapurna Base Camp.

base camp trekking

Culturele aspecten.

De reis begint en eindigt in Kathmandu. Aan het begin en einde van de rondreis maak je kennis met de boeddhistische en hindoe tempels in en rondom de hoofdstad. De Apentempel (Swayambu) gelegen op de top van een heuvel met zicht op de Kathmandu vallei. Je logeert in het historische hart van Bhaktapur in een 15de eeuws traditioneel Newari pelgrimshuis vol antiek. Ook de publieke crematies van Pashupatinath zijn een culturele schok waar je naakte asceten zal zien die marihuana roken.

chitwan nepal

 

Voor actieve reizigers.

Deze Mardi Himal Rondreis is een individuele reis in Nepal waarbij je een eigen privé gids en chauffeur meekrijgt.   Op die manier kan je zelf ook het tempo van de reis bepalen en heb je meer privacy.   Je verlaat de hoofdstad en rijdt naar de Trisuli rivier waar je een drietal uren gaat raften. Geen ervaring vereist.  Je krijgt een korte opleiding ter plaatse en overnacht er op een camping.   De volgende morgen ga je dan canyoning doen waarbij je de waterval van Jalberi afdaalt.   Ook hier krijg je een korte opleiding ter plaatse.  Deze Mardi Himal Rondreis is een individuele reis in Nepal waarbij je een eigen privé gids en chauffeur meekrijgt.   Op die manier kan je zelf ook het tempo van de reis bepalen en heb je meer privacy.   Je verlaat de hoofdstad en rijdt naar de Trisuli rivier waar je een drietal uren gaat raften. Geen ervaring vereist.  Je krijgt een korte opleiding ter plaatse en overnacht er op een camping.   De volgende morgen ga je dan canyoning doen waarbij je de waterval van Jalberi afdaalt.   Ook hier krijg je een korte opleiding ter plaatse.

 

chitwan safariAdvies.

Zoek je een gelijkaardige reis, maar minder sportief. Bekijk dan onze Ghale Gaon Reis. Dit is een vierdaagse trekking en gaat niet zo hoog.  Er is ook geen rafting en canyoning. Omdat dit een individuele reis is kan één en ander worden aangepast. Contacteer ons hiervoor. Dit is onze meerwaarde in de reiswereld.

Opgelet voor goedkope trekkings!

Je zal online soms heel goedkope trekkings vinden. Prijzen waar niet mee te concurreren valt.   Lees onze blog hoe de fraude in elkaar zit!

0 Reviews

Tour Plan

1
Kathmandu
De eerste dag van de Mardi Himal Rondreis waarbij je wordt opgewacht door de gids in de luchthaven.  Transfer naar het hotel gelegen in het hartje van Thamel. Een rustige locatie op wandelafstand van de winkeltjes en restaurants. Verkenning omgeving hotel. Rust.
2
Kathmandu
Met de rikshaw naar Swayambu (Monkeytemple) gelegen op een heuvel aan de rand van de stad. Via een lange reeks trappen wandel je naar boven waar de stupa uitkijkt over de stad. Hier en daar zie je apen in het wild. Via de achterkant afdalen en bezoek aan drie grote boeddhabeelden. Dan met de auto naar Durbar Square Kathmandu, het paleizenplein. Lokaal eten en bezoek aan de Kumari. Een meisje dat als levende godin wordt vereerd. Bezoek aan tempels en het paleis.
3
Kathmandu - Trisuli
Hier begint het actieve gedeelte van de Mardi Himal Rondreis. Een rit van een drietal uren brengt ons naar de Trisuli rivier. Op deze enorme rivier gaan we een drietal uren raften. Overnachten langs de Trisuli rivier in een guesthouse.  Neem een duik in het zwembad. ’s Avonds barbeque. Klik hier voor een rafting video.
4
Trisuli - Sauraha
’s Morgens gaan we naar Jalberi waar we in een grote waterval en rivier canyoning gaan doen. Daarna rijden we door verder naar het zuiden en brengt onze rondreis ons in Chitwan National Park. Logeren in een comfortabele lodge vlakbij de jungle. We gaan een makkelijke wandeling maken langsheen de rand van het park. Mogelijkheid om wilde dieren te zien. ’s Avonds een dansvoorstelling van de Tharu stam.
5
Sauraha
’s Morgens met een houten kano vaar je de rivier af op zoek naar krokodillen. Daarna een boswandeling en na de lunch rijd je met een jeep de jungle in op zoek naar meer wilde dieren. Kans om neushoorns en dergelijke te zien.
6
Sauraha - Begnas Tal
Een rit van een vijftal uren naar Begnas Tal, op een uurtje van Pokhara. Logeren in grote tenten met eigen badkamer. Elke tent heeft zicht op het Begnas meer en kijkt uit op de Himalaya.   Begnas Tal is puur natuur. Geen hotels hier. Alles is er nog éénvoudig. Wandelen in de omgeving van het meer.   Lees ook onze blog omtrent kamperen in Nepal. 
7
Pokhara
Een gezellig stadje gelegen aan de rand van het Fewa meer met zicht op de Himalaya. Je verblijft in een mooi hotel op wandelafstand van het meer. Perfect om een terrasje te doen. De zevende dag van onze rondreis Mardi Himal waarbij we gaan fietsen. Mountainbike langsheen het Fewa meer tussen de velden. We gaan lokaal lunchen en zwemmen in de rivier.
8
Kande - Deurali
We rijden naar Kande en wandelen dan een drietal uren naar Deurali. We overnachten in een lokale guesthouse. Dit is de eerste dag van onze Mardi Himal trekking.
9
Deurali - Low Camp
We rijden naar Kande en wandelen dan een drietal uren naar Deurali. We overnachten in een lokale guesthouse. Dit is de eerste dag van onze Mardi Himal trekking.
10
Low Camp - High Camp
Een zes uren wandelen naar High Camp, gelegen op 3700m.
11
High Camp - Mardi Himal Base Camp - High Camp
Een lange dag waarbij je tot aan het Base Camp wandelt en tevens ook het hoogste punt van deze Mardi Himal Rondreis op 4500m.
12
High Camp - Sidding - Pokhara
We dalen een tweetal uren af naar Sidding waar we vervolgens naar Pokhara rijden. De rest van de dag ben je vrij. Een rustpunt in de rondreis. Na de lunch kan je optioneel gaan paragliden. Dit is een duo-sprong met een parachute.Klik hier voor een paragliding video.
13
Pokhara - Kathmandu vlucht
Je vliegt rond 8u naar Kathmandu. Een binnenlandse vlucht van 25 minuten. Je bezoekt er de publieke crematies van Pashupati. Doorrijden naar Bhaktapur, waar je logeert in het historische centrum van de oude stad in een 15de eeuws huis vol antiek. Bezoek aan Bhaktapur.  De film Little Buddha met Keanu Reeves werd destijds in Bhaktapur opgenomen. Zelfs vandaag lijkt dit stadje nog op een echt filmdecor.
14
Terugvlucht
Einde van de Mardi Himal Rondreis.
Vlucht Die boekt u zelf. Probeer in de voormiddag te landen. Indien het niet mogelijk is, mag het ook later. Er zijn geen directe vluchten naar Kathmandu. Voor een overzicht van verschillende vluchten: www.cheaptickets.be of www.cheaptickets.nl.  Lees ook onze blog met tips omtrent het zoeken van een goedkope vlucht. Visum Voor deze groepsreis Nepal koop je bij aankomst in de luchthaven in Kathmandu. U betaalt cash €40 voor een toeristenvisum van 30 dagen. U vult ter plaatse een formulier in. Breng een pasfoto mee. Zorg ervoor dat u een internationale reispas (paspoort) heeft dat zeker 6 maanden geldig is. Hou er rekening mee dat het wel eens lang aanschuiven kan zijn voor het visum bij aankomst. Daarom is het aangeraden om het op voorhand aan te vragen bij de Nepalese ambassade in België of Nederland. Mee te nemen Goede wandelschoenen (tot boven de enkels) beschermen uw voeten tijdens de wandelingen. Zorg ervoor dat ze ingelopen zijn! Goede kousen beschermen uw voeten en absorberen zweet. Zonnebrandcrème (hoge factor) en een zonnebril bescherm u tegen de zon op deze hoogte maximaal 2000m. Zwemkledij om eventueel te zwemmen in Pokhara. Neem een klein rugzakje mee voor de daguitstappen. Breng ook een zaklamp mee. Die zal je zeker nodig hebben, door de vele elektriciteitspannes. Eén badhanddoekje voor in het klooster en tijdens de trekking. Een klein rugzakje voor de daguitstappen. Oordopjes kunnen handig zijn ’s nachts. Straathonden kunnen wel eens lawaai maken. In de zomer is het in Sauraha drukkend warm en erg vochtig. Katoenen kledij is aangeraden. Een lange katoenen broek en hemd beschermen tegen de muggen. Muggenmelk is een must. Annulatieverzekering reis Een annulatieverzekering voor de rondreis is niet inbegrepen in de prijs. Indien u een annulatieverzekering wenst af te sluiten, betaalt u € 30 voor de verzekeringspremie. Bij annulering worden volgende kosten aangerekend:
 • bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: € 50 administratiekosten plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 90 en 61 dagen voor vertrek: 10% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering tussen 60 en 32 dagen voor vertrek: 20% van de reissom plus verzekeringspremie
 • bij annulering binnen de 31 dagen voor vertrek en no–show: 30% van de reissom plus verzekeringspremie
Bijstandsverzekering: De meeste ziekenfondsen bieden een gratis bijstandsverzekering aan. Check bij uw ziekenfonds wat die allemaal omvat. Eventueel kan u een extra bijstands- en repatriëringsverzekering afsluiten. Zorg ook voor een verzekering die heli rescue dekt in de bergen.   Je gaat immers een echte trekking doen. Gezondheid: Hepatitis A, Tetanus, Polio en Tyfus inentingen zijn aangeraden, maar niet verplicht. Geld: U kan tijdens deze reis Nepal geld (Rupees) uit de muur halen met uw Mastercard of Visa. Dit is veilig en gemakkelijk. Ook een gewone bankkaart (Maestro) werkt, maar die moet u eerst laten deblokkeren voor Nepal. Raadpleeg uw bank hierover en die zal ervoor zorgen dat u uw Maestro kaart in Nepal kan gebruiken. U kan uiteraard ook euro’s wisselen in Nepal. Nepalese Rupees kan u niet op voorhand in België of Nederland bestellen. Betalen met een kredietkaart in Nepal, kan enkel in grote winkels en is zeldzaam. Er wordt hiervoor een extra percentage aangerekend.
Hotels:
 • Woodapple Hotel *** : Kathmanduwoodapple hotelhotel Nepal
 • Green Mansions ****: Chitwan
hotels in nepal  Nepal chitwan
 • Peacock Guesthouse: Bhaktapur
boutique hotel nepal    hotel reis met mij
 • Harmika Hotel ***: Boudha
hotel harmikahotel harmika
Datum: je kan zelf de datum kiezen  (Het voorjaar en najaa Prijs: 1.800 euro per persoon (gebaseerd op boeking vanaf 2 personen) Inclusief:
 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Privé gids
 • Eén drager voor de trekking (draagt 20 kg)
 • Privé voertuig met chauffeur
 • Permits trekking en Chitwan
 • Acitviteiten in Chitwan
 • Fietstocht, rafting, stadsactiviteiten
 • Binnenlandse vlucht (Pokhara – Kathmandu)
Exclusief:
 • Visum
 • Internationale vlucht
 • Alle andere maaltijden en dranken
 • Ontbijt tijdens trekking
 • Tickets tempels (30 euro)

Lees onze blogs

You don't have permission to register